Alişan Bakır
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Öncelikle herkese Merhabalar. Forumlardan çok keyif alırım çünkü dertlerimi burda paylaşıp bir nebze kendimi rahatlatırım. Bugünkü derdim ve her zamanki derdim olan para artık beni çok sıktı. Ben 18 yaşında Meslek Lisesi Son sınıf Bilişim Teknolojileri Alanı Stajyer Öğrencisiyim. Son 2 senedir hayata ciddi ciddi adımlarımı attım ve para sıkıntıları çekmeye başladım. Ve burada benden daha tecrübeli , bilgin , akıllı , mantıklı arkadaşlarım ve büyüklerimin olduğunu biliyorum. Buraya da sizlerden yardım istemeye akıl almaya geldim. Öncelikle şunu Belirtmeliyim ki Varlıklı bir aile çocuğu değilim ailemiz 5 kişiden oluşuyor babam 1000 tl maaş ile annem 1500 tl maaş ile çalışıyor ve babannemin emekli maaşı da var asgari ücret tutarlarında herhalde ve ben ve kardeşimde okuyoruz bir yandan çalışıyoruz oda bizim kendi eğlencemize gidiyor ben stajyer olarak 381 tl maaş alıyorum ve bu geldiği gibi gidiyor benim amacım sadece ileride nasıl evim, arabam olur diye düşünüyorum ( bu arada 2 sene 7 aylık bir ilişkim var Allah'ım nazarlardan saklasın İNŞALLAH!) Kız arkadaşımla illaki kafeye gidiyoruz veya gündelik hayatımda illaki harcamalarım oluyor ve lanet olası sigarayı kullanıyorum. (şuan bir tane daha yaktım özür dilerim) derslerime çok verimli çalışamıyorum çünkü çok arkadaşım olduğu için genelde dışarıda takılıyorum ama yinede hafta sonları veya hafta içleri test çözüyorum ilk amacım üniversiteye gitmek (2 senelik fotoğrafçılık veya vsvs) döndüğümde dükkan açmak istiyorum amacım bu çok büyük bir amacım yok çevrem geniş allaha şükür bulunduğum ilçede (Manisa-Akhisar) Ama ben şuan sadece 10.000 tl biriktirmek istiyorum bunu nasıl başarabilirim ve bana bir şeyler söyleyebilirmisiniz? 2.si ve daha mühim olan konu ise ileride nasıl varlıklı olabilirim üniden sonra ? ve son sorum şuanki hayatımda kendimi nasıl kısıtlayabilirim para konusunda iyi günler teşekkürler