Parama değer kazandırmak istiyorum?

PeRSeuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biliyorum çok değil ama bizlerde azar azar biriktiriyoruz.:)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
1 ytl'lik banknot yaptır, 100 yıl falan sakla.Antika olduğu zaman iyi para eder, koleksiyonculara satarsın :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
altın yaptır derim en akllısı o
bankaya faize yatırma günah

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
şuan bankalarda faizler çok yüksek
istersen bankaya yatır işlesin paran ... akmaz ama damlar ;)

boavoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1000 YTL ile b tipi fon al aylık 10 ytl falan getırse kardır.Ama diosan ki hiç doknmıcak bu paraya o zaman vadeye yatır 1 yıl kalsın

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence bu soruyu parayı biraz daha arttırdıktan sonra sormalısın veya git hepsiyle milli piyango bileti al eğer tutarsa kimse senin kadar değer arttırmamış olur inan bana :)

design_man79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
miktarın açısından b tipi likit fonla değerlendir veya gecelik,günlük,haftalık,aylık Repo seçeneklerin de mevcut.uzun süre ellemeyeceksen b tipi fonun fon fiyatın arttıkça daha çok kazandırır,acil bir ihtitacın olursada hemen paraya çevirebilirsin.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
işin dalgasına gecmeden bi tavsiyede bulunucam bunu sen yaptınmı diyiceksin hayır yapmadım ama düşünüyorum
gecenlerde biraz araştırdığım sonrada ise tv de duyduğum bi haber vardı
buna göre hani şu otomasyonlar oluyo yaa hani sokalarda yada mağza önlerinde içinde sakız seker kutu kola gibi ürünler olan ve 1 ytl ile çalışanmakineler var yaa
bunların aylık gettirisi çokmuş adamların dediğine göre en azından bi 2 bin geliyomuş haftalık bakımını yapıyosun makinenin okadar içine koyduğun ise şeker sakız falan çok ucuz malzeme işte bu makinelerin fiyatı 6 bin senin para yetmez ama biraz daha biriktirip deneyebilrsin araştır bak işine gelirse dene riskide yok baktın kazanamıyosun sat gitsin makineyi algısı vergisi yok

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş ciddi bir soru sormuş lütfen düzgünce cevap verelim.

Değişik fonlara yatırabilirsin paranı. Hepsinin kendine has kazandır kaybettirme ihtimalleri var. Aldığın riske göre paranın artabilme ihtimali veya azalabilme ihtimali artar veya düşer.

Mesela yapıkredi bankasının buna göre özel bir hesabı var. Küçük yatırımcıya veya bu işlerden anlamayan ama parasını bu yönde değerlendirmek isteyenler için bir anket hazırlamışlar. Soruları cevaplıyorsun alabileceğin riskleri belirliyorsun oda sana sonucu çıkarıyor yüzde kaç oranla hangi fonu kullanacağını söylüyor. Yada sana ona göre bir hesap açıyor. Sistemi tam kullanmadım ama bu tip birşeyleri var.

Ayrıca birde çalışan hesap var. B tipi fon alıyor yanlış hatırlamıyorsam. Kaybetme ihtimali yok ama az kazandırır.

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi bir araştırmayla kampanyalı ve piyasa değerinin altında satılan bir ürün bul. (yurtdışından da bulabilirsin) Onu satın al. Sonra gittigidiyor tarzı sitelerde sıfır ürün olarak sat. Biraz uğraştırır ama repodan da faizden de daha fazla kazanabilirsin.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
"Faiz yiyenler, şeytanın içine sokulup aklını çeldiği[1] kimsenin davranışından farklı bir davranış göstermezler. Bu onların, “Alım satım da tıpkı faizli işlem gibidir” demeleri sebebiyledir. Allah alım-satımı helâl, faizli işlemi haram kılmıştır. Her kime, Rabbinden bir öğüt ulaşır da faize son verirse geçmişte olan kendinindir; artık onun işi Allah’a aittir. Kim de devam ederse, işte onlar cehennemliktir. Onlar orada temelli kalacaklardır.

Allah faizi eksiltir, sadakaları bereketlendirir. Allah, nankörlük edip duran günahkarların tamamını sevmez.

Kimler de inanmış, iyi işler yapmış, namazı kılmış, zekatı vermiş olurlarsa onların Rableri katında ücretleri vardır. Üstlerinde ne bir korku olur, ne de üzüntü çekerler.

Müminler! Allah’tan korkun, faizden geriye ne kalmışsa onu bırakın. Eğer inanmış kişilerseniz (böyle yaparsınız.)

Bunu yapmadınız mı bilin ki; Allah ve Elçisi tarafından bir savaşla yüz yüze gelirsiniz. Eğer tevbe ederseniz, ana mallarınız sizindir. Ne haksızlık edersiniz ne de haksızlığa uğrarsınız." (Bakara 2/275-279)

Nasıl değerlendirebileceğin konusunda çok bilgim yok ama nasıl değerlendiremeyeceğin apaçık ortada.

mescorb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işin dalgasına gecmeden bi tavsiyede bulunucam bunu sen yaptınmı diyiceksin hayır yapmadım ama düşünüyorum
gecenlerde biraz araştırdığım sonrada ise tv de duyduğum bi haber vardı
buna göre hani şu otomasyonlar oluyo yaa hani sokalarda yada mağza önlerinde içinde sakız seker kutu kola gibi ürünler olan ve 1 ytl ile çalışanmakineler var yaa
bunların aylık gettirisi çokmuş adamların dediğine göre en azından bi 2 bin geliyomuş haftalık bakımını yapıyosun makinenin okadar içine koyduğun ise şeker sakız falan çok ucuz malzeme işte bu makinelerin fiyatı 6 bin senin para yetmez ama biraz daha biriktirip deneyebilrsin araştır bak işine gelirse dene riskide yok baktın kazanamıyosun sat gitsin makineyi algısı vergisi yok

Arkadaşım çok güzel demişsin bencede geliri çoktur.ama o makineyi her istediğin yere koyamıyosun ki.Koycak yer olsa o iş gerçekten iyi getirir ama..:wassat:

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
eğer kısa vadeli bir yatırım düşünüyorsan dolar almayı deneyebilirsin..1,50 ytl ye kadar çekildi..156-1,58 e kadar yükseliş tepkisi verebilir..

uzun vade için 22,000-25,000 aralığında borsa öneririm....ttkom thy kchol halkbank, alıp yatırım yapacağın hisseler arasında olabilir...

riskalmak istemezsen aylık mevduatlar çok cazip faizler gayet iyi..

hazine bonoso önermem faizler düşük çünkü zarar edersin vaden dolmadan....

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
ben bütün bozuk paralarımı biriktiriyorum 250 ve aşağısı :D inanıyorum ki en kısa sürede o bozuk paralar bana deste deste kağıt olarak dönecek :D :D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım çok güzel demişsin bencede geliri çoktur.ama o makineyi her istediğin yere koyamıyosun ki.Koycak yer olsa o iş gerçekten iyi getirir ama..:wassat:
öyle istediğin yere koyammıyosun ama tabi elbetteki bununda bi prosedürü vardır onu arastırmak lazım ben henüz arastırma asamasındayım 10 bin kadar bi param var bu sekilde değerlendirmeyi düüşünüyorum bu zamanda öyle risk alıcak isler yapmak aptalca ayrıca okadar kapsamı bi ş kuracak paramda yok
hem olsada bu iş tutarsa diğer işlerle uğraşmam zaten
bence sende bi araştır bu işi şöle büyük mağzalar falan yada iş yerleri gibi yerler olsa süper olur denmeyede değer bence dediğim gibi okadarda büyük bi riski yok en kötü ihtimalle biraz calışır bikaç bin daha parana eklersin olmadı satarsın koyduğun parayı alırsın hoş sermayeside at la deve değil yaa ayrıca borsa falan önermem krizin etkileri 2009 un ilk ceğreğinde dahada çok hissedileceği söyleniyo dersenki ben çok sey beklemiyorum ki benim dediğim baya baya bi iş kapısı ama yok kalsın dersen uzun vadede düşünürsen altın al altının ons fiyatı 1000 doları görücek diyolar bin doları gördümü bozdurursun çok kazandırmaz bin dolara ama ufak tefek gelir
dolarıda düşünebilirsin bence bahar aylarında 1.80 leri görüce söyletiler arasında