Yardım Paketim 50 Mbps ama kablosuzda 41'i zor görüyorum sizce neden?

mhmmdsys47

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Arkadaşlar kabloluda da 47'yi görüyorum, ama kablosuzda sizce neden bu kadar kaybediyorum?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Normal kayıpların yaşanması. Akşam herkesin girdiği saatte yaparsan daha da düşer. Modeme bağlı cihaz sayısı nelerin yapıldığı mahallenin durumuna göre değişir. Sorun edilecek bir durum yok.

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
@Muhammed16. Arkadaşın sorduğu Altyapıyla ilgisi yok. Kabloluda aldığı hız ile telefonda WİFİ ile aldığı hız arasındaki farkı soruyor.

Örnek vereyim;
Bendeki Router 2GHz di, 100 Mps internet hızı Router ile telefon arasındaki uzaklığa bağlı 50-70 arasında çıkıyordu. 100 e yaklaşmıyordu bile.
Şu anda 6GHz Router var, PC de ne görüyorsam Wifi de de o hızı görüyorum.
Düşük GHz li modemlerde parazit çok olur ve veri iletim hızı düşüktür. @EFI Shell O Maksatla Modem Modelinizi sormuştur. TP-Link ama hangi modeli :) Wifi 6 mı, yoksa Wifi 2,4 mü.
Benim Şu an kullandığım Router TP-Link AX50 Wifi 6

mhmmdsys47

Asistan
Reaksiyon puanı
32
@Muhammed16. Arkadaşın sorduğu Altyapıyla ilgisi yok. Kabloluda aldığı hız ile telefonda WİFİ ile aldığı hız arasındaki farkı soruyor.

Örnek vereyim;
Bendeki Router 2GHz di, 100 Mps internet hızı Router ile telefon arasındaki uzaklığa bağlı 50-70 arasında çıkıyordu. 100 e yaklaşmıyordu bile.
Şu anda 6GHz Router var, PC de ne görüyorsam Wifi de de o hızı görüyorum.
Düşük GHz li modemlerde parazit çok olur ve veri iletim hızı düşüktür. @EFI Shell O Maksatla Modem Modelinizi sormuştur. TP-Link ama hangi modeli :) Wifi 6 mı, yoksa Wifi 2,4 mü.
Benim Şu an kullandığım Router TP-Link AX50 Wifi 6
Öncelikle çok teşekkür ediyorum hocam özverili cevabınız için, modem modelim ektedir;

Önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    14.5 KB · Görüntüleme: 50

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Öncelikle çok teşekkür ediyorum hocam özverili cevabınız için, modem modelim ektedir;

Önerilerinizi bekliyorum.
Mercusys MR80x satın alırsanız sorununuz çözülecektir inşaAllah. Mercusys, TP-Link'in bir markasıdır.