Packard bell ts11hr 703-k performans sorunları

elegia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce Packard bell markalı bilgisayarı aldım. Ürünün kağıt üzerindeki özellikleri ben cezbetti.

i7 2630QM 2-2.90 ghz 6Mb önbellek
8GB 1333 ddr3 ram
750gb 5400 rpm hdd
Nvidia gt540m 2 gb vram 128bit grafik kartı

aldıktan sonraki günlerde, günlük kullanımda bir sorun yaşamadım. Ancak bu sistemde çoğu oyunu(hemen hemen tüm oyunarı) sorunsuz oynamam gerekirken görüntü seviyelerini aşağı çekmek zorunda kaldım hatta fable 3 te ve crysiste dahi fps yerin dibinde. son grafik ayarlarında 8fps e kadar düşüyor. İşin garip tarafı oyun özelliklerini kıssam da hala göz ardı edilmeyecek bir performans sorunu var. Laptopların oyun oynama aracı olmadığını biliyorum. Ancak bu fiyata bu sistemi almamın sebebi de her işi yapmasını istememdi. Sürücülerim güncel. World of Warcraft dx9 ultra grafik seviyesinde oynarken orgrimarda 25-30 a kadar fps düştü. cpu ısılarına baktığımda neredeyse oyun içinde 100 dereceye ulaşacak. burada bir sorun var. zalmandan bir cooler almadan danışmak istedim. yardımlarınızz için şimdiden teşekkür ederim.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bence hemen bi soğutucuyu al bilgisayarı oyun oynarken nerde kullanıyosun sakın yatakta falan deme .d

elegia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
açıkcası masada, dizimde, yatarken, otururken kullanıyorum. zaten sadece oyun oynarken problem yaratıyor. coolermasterın a510 modelini denedim. fiyatı ucuz saniyede 10 defa döndüğü iddia ediliyor kutunun üzerinde. çok büyük bir fark yaratmadı. şansımı zalman'dan yana kullanacağa benziyorum ısı hemen hemen 10 derece oynuyor. notebook ısı farkını performansa çeviriyor oyunlarda yine 90 dereceyi görüyorum ancak kısmi bir performans farkı var 15 fps kadar buda iyi birşey.

elegia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zalman nc 2000 sorunu çözdü. -20 c üstüne de yığınla performans artışı. 130 liraya aldığım cooler ciddi şekilde performans artışını tetikledi. yüksek performans gerektiren oyunlarda hala 85-90 derece ancak performans çok ciddi çekilde arttı belirttiğim gibi.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
laptop ile oyun oynayacaksan, harici klavye ve soğutucu takacaksın. Yoksa kasa ve tuşlar her şekilde ısınıyor.

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence sen yanlış yapmışsın oyunu üst düzeyde oynamak istiyorsun sanıyorum ama bnunu için laptop seçmen çok yankış ya masaüstü bir bilgisayar ya da bir konsol alsan daha iyi olurdu

elegia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konsol ürünleri kişisel tercihim değildir. masaüstü bilgisayarım var. Ancak gariptir ki laptopta mavi ekran almaya başladım en yakın zamanda teknik servisten yardım alacağım. eğer performans düşüklüğü benim notebookumdan kaynaklıysa forumda tekrardan bunu duyuracağım. ilginiz için teşekkürler

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ekran kartında sıkıntı var bence bu sistemin çok daha iyisini vermesi lazım bence.bi garantiye gonder derim.sogutu alacaksanda kesinlikle buyuk fanlı sogutuclardan alma onun yerine kucuk fanlı ama adet olarak 2-3 arası değşen falnlar var yerleride değiştrilebiliyo işlemci ve ekran kartının orya koyarsın fanları performans artısı yaşarsın.ayrıca zalman marka olması bi şey ifade etmez sebebi iste fan sogutucu yuzeyi laptopına birebir temas etmez yanı aralarında bi kaç milim boşluk kaldıgından sogutma olayı hepsinde aynı.