Ozon tabakasındaki delik kapandı...

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
1587900757870.png

Avrupa Birliği’ne bağlı Kopernik Atmosfer Gözlem Servisi yaptığı açıklamada “23 Mart itibarıyla yapılan incelemelerde Kuzey Kutbu’nda ozon tabakası üzerinde gözlemlenen en geniş delik kapandı” ifadesine yer verildi. Buna göre, kutuplardaki yüksek basınç nedeniyle soğuk havanın normalde kutup bölgelerine yoğunlaşması gerekiyor. Ancak 2019 yılında kutuptaki soğuk havanın güneye doğru kayması sonucunda kutupta hava sıcaklıkları artarken ozon zengini hava da bölgeye ulaşma fırsatı buldu. İşte bu ozon tabakasının onarılmasına katkıda bulundu. Ozon tabakası dünyayı zararlı mor ötesi ışınlardan koruyor. (Kaynak:Vatan)

Reaksiyon puanı
6,396
Bunu geçen haberlerde görmüştüm yaaa demekki herşey tam olarak kötü değilmiş

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Buna inanmak istiyorum fakat nasıl bir anda olabildi, bu kadar basit olabilir mi? (Kafamda deli deli sorular)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bunu geçen haberlerde görmüştüm yaaa demekki herşey tam olarak kötü değilmiş
Aynen öyle virüsün iyi yönlerinden biri de bu oldu bencede.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buna inanmak istiyorum fakat nasıl bir anda olabildi, bu kadar basit olabilir mi? (Kafamda deli deli sorular)
Milyonlarca fabrika çalışmadı, milyarlarca araç çalışmadı, insanlar evlerine girdi, doğa kendini yeniledi. Tam kapanmasa bile yine te olumlu yönde etkisi illa ki vardır.

Reaksiyon puanı
5,164
Ozon tabakasındaki bu deliğin kapanmasında virüsün çokta bir etkisinin bulunmadığı, sıcaklıkların değişmesi ile oluşan çeşitli basınç kuşaklarının etkisiyle bu deliğin kapandığı, yetkililer tarafından özellikle belirtilmiştiö