Ozgurlukicin'de haber editörü olmak

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ozgurlukicin-takimi.png

Pardus topluluk portalı Özgürlükİçin , bugüne dek yayına aldığı 750'yi aşkın haberle, yayına başladığı günden itibaren Türkiye'nin özgür yazılıma ilişkin en büyük içerik sağlayıcılarından biri olma niteliğini sürdürüyor. Özgürlükİçin katkıcılarının inanılmaz desteğiyle; en güncel Pardus haberlerinden sürüm duyurularına, dünyadaki özgür yazılım göç süreçlerinden Linux tabanlı cihazlara, özgür yazılım modeline geçen uygulamalardan kaynak kodlarını açan oyunlara dek uzanan pek çok haberi, sizlerle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz.
Özgürlükİçin, içeriğiyle sadece Pardus kullanıcılarına değil tüm özgür yazılım kullanıcılarına seslendi. Haberlerimiz, özgür yazılımlarla henüz tanışmamış binlerce kişiyi de bu yeni dünyayı keşfetmeye cesaretlendirdi.

Haber Editörü Olmak

Bildiğiniz üzere Özgürlükİçin, katkıcılarının desteğiyle, mevcut haber akışını sürekli artırıyor. Bu artışın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve sürecin düzgün işlemesi için geçen sene Flyspray temelli bir "takip sistemi" kullanmaya başladık. Bu sistemle haber takibi ve çeviri süreçlerine katılım çok kolaylaştı.
haber-ekleme-01.png
Özgürlükİçin'e haber eklemek için yapılması gerekenler çok basit. Önce http://ticket.ozgurlukicin.com adresini açmanız gerekiyor. Bu sayfayı yerimlerinize de ekleyip kolay erişim sağlayabilirsiniz. Eğer daha önce açmış olduğunuz bir hesabınız yoksa, üst bölümde yer alan Register (Kayıt Ol) düğmesine basıp bir hesap açabilirsiniz.
haber-ekleme-02.png
Açılan kayıt sayfasında basit bir form sizi bekliyor olacak. Burada tercih ettiğiniz kullanıcı adınızı (Username), gerçek adınızı (Real Name), e-posta adresinizi (Email Address), Jabber hesabınızı (Jabber ID) girip ve e-posta ya da Jabber hesabınız üzerinden bilgilendirilmek istediğinizi seçip kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. E-posta adresinize gelen doğrulama bağlantısını açtıktan sonra takip sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kullanıcı hesabınızla giriş yaptığınızda mevcut görevlerin listelendiği açılış sayfasını göreceksiniz. Bu sayfa üzerinde haberleri, haberlerin önem derecelerini, durumlarını, hazırlamak için gönüllü olan yazarları ve ilerleme seviyelerini görebilirsiniz. Haberler içinden yazmak istediklerinize gönüllü olabilirsiniz. Bir haberi üstlenmek için yapmanız gereken tek şey ilgili haberin sayfasındaki Assign to me (Bana ata) düğmesine basmak.
Haberi hazırlamayı bitirdiğinizde, yazınızı "Attach a file" (Bir dosya ekle) düğmesini kullanarak ek olarak gönderebilirsiniz. Eğer haberin hazırlanması uzun bir süreçte gerçekleşecekse, tamamlanma durumunu düzenli olarak güncelleyerek, gelişmelerden herkesin haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Haber Önerilerinde Bulunmak

Özgürlükİçin'e sadece özgün haber yazarak ya da haber çevirileri yaparak değil, haber önerilerinde bulunarak da katkı sağlayabilirsiniz. Bu basit ya da önemsiz bir iş olarak görünebilir ama kesinlikle böyle değildir. Takip ettiğiniz kaynaklarda sizin için önemli olan ya da diğer okuyucular için ilgi çekici olabileceğini düşündüğünüz haberlerin yazılması için istekte bulunmanız çok yararlıdır.
haber-ekleme-03.png
Yazılmasının faydalı olacağını düşündüğünüz bir haber gördüğünüzde takip sistemi üzerinden hemen haber önerisinde bulunabilirsiniz. Yeni haberler için üst bölümdeki Add new task (Görev ekle) düğmesi sizi bekliyor. Haber önerisi sayfasını açtığınızda doldurmanız gereken birkaç alan göreceksiniz.
haber-ekleme-04.png

• Summary (Özet): Bu bölüme haberi açıklayan kısa, başlığa benzer bir ifade girebilirsiniz.
  • Task Type (Görev Tipi): Haberin bir çeviri mi, özgün bir yazı mı yoksa e-dergiye yönelik bir çalışma mı olduğunu belirtebilirsiniz.
  • Status (Durum): Haberin ne durumda (yazılıyor, çevriliyor, boşta) olduğunu işaretleyebilirsiniz.
  • Assigned To ('ya Ata): Haberi doğrudan birisine (kendiniz de dâhil olmak üzere) atamak için kullanabilirsiniz.
  • Details (Detaylar): Burada haberi kısaca anlatabilir ve ilgili bağlantıları ekleyebilirsiniz.
Bu ana alanları düzenledikten sonra alt bölümde bulunan Add this task (Bu görevi ekle) düğmesine basmanız yeterli. Haber böylece sisteme eklenmiş olacak ve gönüllülerce kısa bir süre içinde hazırlanacak ve sonrasında Özgürlükİçin Haberler bölümünde yayımlanacaktır.
Yeni ve güzel haberlerde buluşmak dileğiyle...

http://www.ozgurlukicin.com/haber/ve-simdi-haberler/

Ekleme: Açtığım konu başlıklarında artık ilk kelime hariç bütün kelimeler küçük harfle yazılıyor.(otomatik)
Bence şık olmuyor.
Bu normal mi?

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Pardus kullanıcısı olmak şartmı? Acaba pardus kullanmayanları aralarına alırlar mı? Özgürlük için ve Pardus projesinde kullanılan dil Tdk tabanlı değişik bir dil. Anlamıyorum kardeşim. İlla uyduruk kelimeler seçerek bizi neden kendinizden uzak tutuyorsunuz. Burjuva yaklaşımı diye ben buna derim.
Beni Pardus projesinden nefret ettiren zihniyetten birazda görsel olarak bahsetmek istiyorum. Bakınız özgürlük için ana sayfası. Anthropoides virgo çıkalı 6 ay, Geronticus eremita çıkalı 1 ay oldu hala aynı 2009 sürümü gösteriyor. Gerçi tıklayınca Geronticus eremita çıkıyor ama neyse. Bu kadar tembellik olmaz.
291c4jl.png

Al işte ne zamandır yenilenmeyen bir sayfa ve beni zerre kadar ilgilendirmeyen konular. Madem güncel tutmayacaksın neden açıyorsun böyle bir bölüm.
atvolg.png

Al işte bir ayıp daha tema diye bir bölüm var ama kimse demiyor ki kardeşim burası tema bölümü sadece duvar kağıdı paylaşmayın. Yöneticilerden kimse bir tema yapıp koymuyor ki bizim liseli oğlanlar paylaşsın.
1y46xe.png

Buyrun bu da başka bir bölüm kimse demiyor ki kardeşim 2010 yılındayız yeni oyun tanıtımları nerede. En azından birazcık ilgileri olsa sayın yöneticilerin özgürlükiçine güzelim paylaşım alanını böyle maskara etmezlerdi.
Gerçi daha beyin bölümünden bahsetmedim ama Kubilay bey kızmasın diye. Bir ara orasını da anlatırım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Tema ve beyin bölümlerine katılıyorum.
Pardus için başka bir haber kaynağı daha mevcut
http://www.pardus-linux.org/
Forum olarak ise yeni bir forum açılabilir Pardus için
Sanırım ozgurlukicin Pardus'un resmi forumu değil, yanlış biliyor da olabilirim emin değilim.
Sonuçta özgürlükler dünyası :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
hayranim kusura bakma ama eleştirilerin çok komik. 2009 serisi devam ettiği için orada öyle yazıyor, ara sürüm adlarını belirtmiyorlar.
Beni zerre kadar ilgilendirmiyor demişsin, senin zevkine göre belirleyecek değiller herhalde konuları. Özellikle Django ile ilgili Türkçe belgeleri başka sitelerde kolay kolay bulamazsın..
Tema bölümü kullanıcıların çalışmalarını paylaştıkları bir yer, sen de dahil herkes orada bir şeyler paylaşabilir. Editörle ne alakası var.
Oyun tanıtımlarını da arada ana sayfadan yayınlıyorlar.

Tekrar kusura bakma ama resmen sallamışsın.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Pardusu seviyor olabilirsiniz ancak ben nefret ediyorum bu kadar basit nokta

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
hayranim kusura bakma ama eleştirilerin çok komik. 2009 serisi devam ettiği için orada öyle yazıyor, ara sürüm adlarını belirtmiyorlar.
Beni zerre kadar ilgilendirmiyor demişsin, senin zevkine göre belirleyecek değiller herhalde konuları. Özellikle Django ile ilgili Türkçe belgeleri başka sitelerde kolay kolay bulamazsın..
Tema bölümü kullanıcıların çalışmalarını paylaştıkları bir yer, sen de dahil herkes orada bir şeyler paylaşabilir. Editörle ne alakası var.
Oyun tanıtımlarını da arada ana sayfadan yayınlıyorlar.

Tekrar kusura bakma ama resmen sallamışsın.
Afedersin de Öi nin neresinde Django hakkında Türkçe belge var? Her yerde olan 1-2 konunun hemen hemen aynısı olan konuları mı kastediyorsun?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Afedersin de Öi nin neresinde Django hakkında Türkçe belge var? Her yerde olan 1-2 konunun hemen hemen aynısı olan konuları mı kastediyorsun?
O her yerde olan bir iki konu gökten zembille indi değil mi? Boşa anlatıyoruz burada cidden, tamam siz sallamaya devam edin ben karışmıyorum.

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
heeyt be su sistem cagrilari yazma kismini gordun nasil sevindim , sagdan soldan bulup yazacaz diye cekmedigimiz kalmadi

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
O her yerde olan bir iki konu gökten zembille indi değil mi? Boşa anlatıyoruz burada cidden, tamam siz sallamaya devam edin ben karışmıyorum.

Zembille inmedi. Zaten Resmi sitesinde olan Tutorialın Türkçeleştirilmiş hali ki ona bile bakmadan öğrenilecek kadar basit bir yapısı var. Ha devamı gelirdi bir şey demem.

Özellikle Django ile ilgili Türkçe belgeleri başka sitelerde kolay kolay bulamazsın..

Bu sözlerini okursan önceki yorumumu daha iyi kavrarsın...