Özel pilotluk kurslari

zeus4634

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam.Evet pilotaj bölümü günümüzde olduğu gibi gelecekde de pilot açığı olacaktadır.İş garantisini bugun Türkiye'de ve avrupada söylemeye gerek yok zaten.Devlet üniverstesi biraz yüksek puanla alıyor.:unsure:Onun için özelden gırmeye karar verdım.

Bu konuda fikirlerini alabilirmiyim nasıl pilot olunur şartları nelerdir mülakatları nasıldır özel pilotluğa girişte belii bir puan istiyormu.parayı yatıran herkes olabiliyormu.tanıdıklarınızdan bilgisi olan varsa paylaşabılırmı.mezun olur olmaz en kotü 4 bin dolar maaşı hemen alıyormusun.:)

Kolay Gelsin...:thumbup1:

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Yeni kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesine yıllık yaklaşık 30.000 harç ödeyerek veya LYS sonucunda ilk 11000 e girerek 4 yıllık Pilotaj bölümünne yerleşebilirsiniz.
Ben büyük ihtimalle seneye bu bölümü tercih edeceğim, yanımda forumdan arkadaşlar görmek isterim:yes:

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ben özel kurslar var diye biliyorum parayı veriyorsun eğitimi alıyorsun sonra uçuyorsun ama bide askeri pilot olup daha sonra askeriyeden istifa edip özel sektördede çalışabiliyorsun diye biliyorum.

zeus4634

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bt38 inş kazanırsın pilotaj bölümünü. :D Sertifikan varsa her yerde iş bulursun ya ing falanda öğrencem ztn.mezun olduktan sonra ztn 3 4 yıl staj gryrsn ondan sonra başlyrsun herhalde...

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Turk hava kuvvetlerinin 100. yılı kapsamında İzmir'de yapılan o gösterilerden sonra beni de bir pilot olma isteği sardı.Özellikle de o SoloTÜRK'ün gösterisine hayran oldum.Puan tutturabilir miyim bilmiyorum ama pilot olmak istediğim meslekler arasında :)

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu özel kursların pilotluk eğitimini aldıktan sonra bu alanda hemen iş bulacağınız anlamına gelmez. çok zor iki aşamalı pilotluk sertifika sınavı var. teorik ve uygulamalı olarak... bu sınavın içeriği bir kısmı pilotaj eğitimi ile alakası yok. dikkat, matematik, ingilizce vs. sorular var. özellikle dikkat soruları çok zor. girenler öyle söylüyor.

bence kendinizi tanımanız gerekiyor ve iyi bir araştırma... eğer bunu yapmada sıkıntı aşayacağınız fikrine kapılırsanız bulaşmayın. paranıza yazık. özel kurslar 200 bine (milyar) yakın ücret alıyorlar. az para değil..

zeus4634

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sertifikayı alamamakta var tabi işin ucunda o kadar parayı yatırsam seve seve çalışırım yani. :D
ben bi araştırayım ya bunun sınavlarını falan iyice.

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en başta iyi bir yabancı dilin var mı? o olmadan sertifika alamazsın. havayollarında işe almazlar. bu önemli..

özel kurslarda pilotluk eğitimi alabilirsin. ancak sertifikayı veren kuruluş ayrıdır. sınavı çok ama çok zordur. havayolları da ince eleyip sık dokuyorlar. eskisi gibi işe girmek kolay değil. bazı şartlar değişti. maaşlarını duyunca bende bu işe heveslenenlerdendim, kurslara girmeye karar verdim. ancak araştırmam sonucu vazgeçtim. bence yaşın küçükse, ösym sınavlarında başarın iyiyse... hava kontrolü memurluğu var. bunun da işi güzel. ilgilen.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
İlk önce paran olacak şöyle bi 80-90 Bin TL gözden çıkaracaksın.
Sonra zamanın olacak, Sabahtan başlar öğlen yada öğleden sonra biter kurs.
İngilizcen olacak, Dersler ingilizce veriliyor.
Sayısal zekan olacak, kurslarda kimya - fizik - matematik dersleri veriliyor.
Uçabiliyor olman lazım, özel sağlık kurmlarından bu raporu alman lazım.

Hadi bunların hepsi var diyelim, kursuda bitirdin eline aldın lisansı hadi işe başlıyım olmuyor. Hele ki THY de hiç olmuyor. THY zaten kendi pilotlarını yetiştiriyor her sene.
Boya posa bakarlar, diksiyona ve hitabetine bakarlar zor seçerler ama öz seçerler. İlk deneyimin ufak şirketlerde olur hırslıysan 7-8 sene sonra THY gibi şirketlerde çalışabilirsin.

Bunları yaparım diyosan başarılar

nicknametr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yeni kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesine yıllık yaklaşık 30.000 harç ödeyerek veya LYS sonucunda ilk 11000 e girerek 4 yıllık Pilotaj bölümünne yerleşebilirsiniz.
Ben büyük ihtimalle seneye bu bölümü tercih edeceğim, yanımda forumdan arkadaşlar görmek isterim:yes:

kardeş görüşürüz üniversitede ;) :D

zeus4634

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnş kazanırsın:D
THY nın kendı pılotunu yetırtırmesı kotu olmus :D oraya gıren kişiler ztn torpillidiler.
Hava kontrolu memurluğuna bakayım en iyisi :D

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İyide arkadaşlar thy'nın açtığı pilotaj bölümüde mi paralı ? ösym ile girilen ? bu sene taban puanı kaçtı son baktığımda yeni açıldığı için yazmıyordu sanırsam. o bölümü kazanıpta 80-90 bin vereceğime bilkentte okurum 4 sene =) gene iş garanti. Bu arada hava kontrolu memuru ne iş yapar açarsanız biraz şartları neler ? ve maaşları ne civarda

zeus4634

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk Hava Kurumunun üvinerstesi var puanları yüksek 450 500 arası.THY bilmiyorum.Aldığn maaş en kötü 4 bin dolar uçuş başına falan filan 1 senede fazlasıyla çıkar o para :) Fakat mezun olur olmaz o maaşı almıyorsun tabi 4 5 sene yardımcısın o kariyer zamanla olcak.

Gelişen iş kollarından biri olan havacılık sektöründe görev almak isteyen kişilerin tercihlerinden biride hava trafik kontrolörü olmaktır. Hava Trafik Kontrolörünü kabaca hava yollarının trafik polisi olarak tanımlayabiliriz. Hava Trafik Kontrolörünün görevi uçakların kalkış ve inişlerini düzenlemek ve uçuş esnasında birbirleri ile yakın temasta bulunmalarını yada çarpışmalarını engellemektir. Peki Hava Trafik Kontrolörü Nasıl Olunur? Hava Trafik Kontrolörü olmak için önünüzde iki yol bulunmaktır ve bunlardan ikiside birbirinden zordur. Birinci yöntem üniversite tercihinizi Eskişehirde eğitim vermekte olan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol Bölümü olarak kullanmanızdır.

Ülkemizde bu konu hakkında eğitim vermekte olan tek üniversite olan bu kuruma her yıl özel yetenek sınavlarından başarı ile geçen 10 kişi alınmaktadır. İngilizce eğitim verilmekte olan Hava Kontrolörlüğü bölümü 1 sene hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürmektedir. Bir diğer seçenek ise Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin açmış olduğu sınavlara girmektir. Bu seçenek ile Hava Kontrolorü olmak için TC vatandaşı olma, 27 yaşını aşmamış olmak, KPSS den yüksek not almak, 4 yıllık eğitim veren yüksekokul yada fakülte mezunu olmanız, sağlık raporunuz, kişilik ve genel yetenek sınavlarından başarılı olmanız, güvenlik soruşturmanızın temiz çıkması gibi temel şartlar aranmaktadır Maaşı 3 milyar vardır.Tam bi stres bu meslek....:)

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
tarkim,thy vs şirketlerde pilotaj egıtımı alan var mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk 11 dedigin gibi sayısaldanmı alıyor :( bende düşünüyorum ama bi ünüversite bitirip sonrada kurslardan pilot olmakta cazip geliyor yorumlarınızı beklıyorum.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bugün bir yardımcı pilot (F/O - PIC) 8-9bin TL arası alıyor THY'de. Şu an THY'den uçan F/O'ların çoğunluğu kendi akademisinden geldiği için de 500EUR kadar kurs ücreti geri ödemesi yapıyorlar. 4-5 sene içerisinde kaptan pilot olmak gibi durum öyle tahmin edilebilecek bir durum da değil.

Dikkat edilmesi gereken bazı özel kursların "iş garantili" gibi absürd bir slogan kulalnıyor olması, kimse size bu garantiyi veremez. THY dahil. THY'nin akademisine girersiniz testler falan iyi geçer gider, Almanya'da DLR'a gireceksiniz, burada patlarsınız ömür boyu bir daha DLR isteyen bir havayolunda pilot olamazsınız sonra.
Şimdi muhtemelen bu özel kurslar Pegasus 100 uçak alıyor açıkta kalmasınız gibi bir yalana da başvururlar ama Pegasus 100 uçağı alıp üstüne koymayacak filosunun, muhtemelen eski bir çok 737'yi de çıkartacak envarterden, mevcut bildiği pilota tip eğitimi vererek de devam edebilir.

Ama Türkiye'de pilot olacaksanız ve dışarıdan bir kursla bu kariyere girecekseniz tip eğitimi doğrultunuzu Airbus'lara yöneltmenizde fayda var.