Özel Numaraları alan Koduyla Arayamıyoruz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
444 ile başlayan numaraların başına alan kodu koyup arıyordum.Bir ara eğer başına alan kodu yazılmazsa çok fazla yazıyor ve kampanyalı tarifelerin de bedava görüşme kapsamına girmiyor diye haberler çıktı..

ama geçen gün farkettim artık 444 lü noların başına alan koduy koyunca arama yapmıyor.kendi hattım olan avea kamu300 tarifesini araştırdım hemen ve şöyle bir açıklama gördüm.

Tarife kapsamındaki kullanım, yurtdışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, 444 ile başlayan numaralar hariç özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını, görüntülü aramaları kapsamamaktadır. Bu aramalar için belirlenen ilgili ücretlere Servis Ücretleri ve TT Özel Servisler kısımlarından ulaşabilirsiniz.

bu ay bir kaç 444 nolu görüşmem olacak faturaya yansımamasını bekliyorum bu bilgiyi öğrendikten sonra..

sizlerle paylaşmak istedim.Aman dikkat edin hattınızla yapacağınız görüşmelre sonra fazladan faturalar can yakmasın

demiryumruk-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aveanın müşteri hizmetleri hariç diğer 444 ile başlayan numaraları aramak ücretsizdir. tabi bedava dakikalardan düşüyor. ayrıca ücret yazılmıyor.

444 ile başlayan tüm aramalar varsa tarife kapsamındaki ev/iş yönüne dakikalarınızdan düşecektir. Tarife kapsamında ev/iş yönüne dakika olmaması ya da ev/iş dakikalarının tükenmesi durumunda yapılan aramalar tarifenin ev/iş yönüne dakika ücreti üzerinden ücretlendirilecektir.

Ayrıca; tarife kapsamındaki kullanım, yurtdışı, Avea Müşteri Hizmetleri, bilgi ve danışma numaraları, faks, data, WAP aramalarını ve görüntülü aramaları kapsamamaktadır.

skaya44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk Telekom Ocak ayından itibaren 444 'lü özel numaraların başına alan kodu koymadan tüm türkiyeden aranabilmesini sağladı. Buda her ilde bulunan hop noktalarını devre dışı bırakmış oluyor ve Türk Telekoma ekstra ücret verilmiyor her il için . Çok iyi oldu bence . Tabi ceplerden değil onlarda gene alan kodu koyuluyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Türktelekoma extra ücret konusunu anlamadım?

Ceplerden değil..demişsin ama cep telefonuyla da alan kodu yazılamıyor.

skaya44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle açıklim ;

Bir şirketiniz var , ve özel numara aldınız bunun için TT belli bir ücret ödüyorsunuz. Ama dedinizki beni türkiyenin heryerinden önüne 0212 veya 0216 çevirmeden aranim. Bunun için TT her il için ekstra ücret ödüyorduk eskiden ama bu değişmle artık ücret ödenmiyor.

Ceplerden ise mesela 4440333 aramaya çalıştığınızda aranmıyor başına 0212 koymanız gerekir.

Daha forumlarda acemiyim bi yanlış yaptıysam kusuruma bakmayın :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
açıklma için teşekkürler olayı anladım.

ancak cep telefonu kısmında yanılıyorsun.

cep telefonun varsa başına alan kodu yazarak 444 lü bir no ararsan uyarı verecek ve aramayacaktır.

skaya44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
walla ben şu anda aramayı denedim dediğin gibi aradığımda operatör ( trcell ) hata verdi ama başına alan kodu koyarak aradım mesela 4440333 alo garantiye hoşgeldiniz dedi ? Bende şimdi şaşırdım....

glerin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
444 ile başlayan numaraların başına alan kodu koyup arıyordum.Bir ara eğer başına alan kodu yazılmazsa çok fazla yazıyor ve kampanyalı tarifelerin de bedava görüşme kapsamına girmiyor diye haberler çıktı..

ama geçen gün farkettim artık 444 lü noların başına alan koduy koyunca arama yapmıyor.kendi hattım olan avea kamu300 tarifesini araştırdım hemen ve şöyle bir açıklama gördüm.

Tarife kapsamındaki kullanım, yurtdışına, Avea Müşteri Hizmetlerine, bilgi ve danışma numaralarına, 444 ile başlayan numaralar hariç özel servis numaralarına ve tüm katma değerli hizmet sunulan numaralara doğru yapılan aramaları, faks, data, WAP aramalarını, görüntülü aramaları kapsamamaktadır. Bu aramalar için belirlenen ilgili ücretlere Servis Ücretleri ve TT Özel Servisler kısımlarından ulaşabilirsiniz.

bu ay bir kaç 444 nolu görüşmem olacak faturaya yansımamasını bekliyorum bu bilgiyi öğrendikten sonra..

sizlerle paylaşmak istedim.Aman dikkat edin hattınızla yapacağınız görüşmelre sonra fazladan faturalar can yakmasın

Bildiğim kadarı ile 444 ile başlayan numaraların (TT de olan numaraların) cep telefonundan (direkt olarak) aranması mümkün değil. Cep telefonundan 444 lü bir numara aradığınızda, başına herhangi bir kod eklemediğiniz için, o operatörün içinde tanımlanmış olan numarayı arar (numara yoksa hata verir).

Yukarıda belirttiğiniz açıklamadaki ücret alınacak olan 444 lü numara, operatörünüzün tanımlamış olduğu servis numarasıdır. Örneğin 444 0 555 gibi bir numara avea müşteri hizmetleri olsun. Bu numarayı cep telefonunuzdan 444 0 555 olarak ararsanız bedava dakikalarınızdan değil, operatörünüzün belirlediği ücret üzerinden faturalandırılırsınız.

Ama başına 0 212 /216 / 312 gibi alan kodu eklerseniz ( bu numaralar TT tarafından o firmaya tahsis edilmişse) , operatörünüz TT numarasını arıyor olacağı için bedava dakikalarınızı kullanabilirsiniz. Ama eğer 0 212 444 0 555 TT tarafından bir firmaya atanmamışsa ve bu 444 lü numara sadece avea içerisinden erişilebiliyorsa, o zaman 444 lü numaraya yapacağınız arama için para ödeyeceksiniz demektir.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Bakın bugün 44 ile başlayan iki bankayıa radım cep telefonumdan.

biri garanti diğeri akbank

garanti:44 0 333
akbank:444 25 25

bu iki numaranın başına alan kodu 0212 koyupa radığımda ''lütfena radığınız numaranın başına alan kodu yazmayın diyor.

alan kodu yazmadan aradığımda bankaya ulaşıyorum.

şimdi yanlış anlamadıysam siz farklı bir şey iddia ediyorsunuz.Telefonunuzla aramayı denediniz mi peki?cep telefonunuzla?

haa derseniz ki ben de zaten sizinle aynı şeyi söylüyorum.. o zaman amenna:)kafam karıştı da biraz

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ZorhaK haklısın ben de bunu çoktan fark ettim.
Daha önce alan kodu koyarak arıyordum,şimdi bunu kabul etmiyor.
Avea 657 tarifesini kullanıyorum,belki de sadece bizde şimdilik böyledir.
Diğer hatları bilmiyorum durum nasıldır.

skaya44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim kullandığım hat Turkcell ve şimdi bu yazıyı yazarken deniyorum alan kodu koymadan ve hata alıyorum , alan kodu koyuyorum ve ulaşıyorum.Fakat Avea hattımda var ordan aradığımda direk yönleniyor. Demek ki avea alan kodsuz yönlendriebiliyor. İyi kafa karışıklığımız gitmiş oldu :) Teşekkürler

glerin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bakın bugün 44 ile başlayan iki bankayıa radım cep telefonumdan.

biri garanti diğeri akbank

garanti:44 0 333
akbank:444 25 25

bu iki numaranın başına alan kodu 0212 koyupa radığımda ''lütfena radığınız numaranın başına alan kodu yazmayın diyor.

alan kodu yazmadan aradığımda bankaya ulaşıyorum.

şimdi yanlış anlamadıysam siz farklı bir şey iddia ediyorsunuz.Telefonunuzla aramayı denediniz mi peki?cep telefonunuzla?

haa derseniz ki ben de zaten sizinle aynı şeyi söylüyorum.. o zaman amenna:)kafam karıştı da biraz

Ben biraz teoride kaldığım için, operatörler arası farklılıklar olabileceğini düşünmemiştim. Hattım vodafone ve bahsettiğiniz numaraları başına 0 212 koyarak arayabiliyorum.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Ben de aynı durumdayım diğer hatların da benim hatla aynı olacağını düşünmüştüm:)