Özel Ders Talep Edilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

kursumnet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özel Ders Talep Edilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pek çok ders ile ilgili ders alıyor veya çocuğumuza, kardeşimize, yakınımıza ders almalarını sağlıyoruz. Peki bu dersleri almadan önce nelere dikkat etmeli, ne gibi araştırmalar yapmalıyız? Sizler için bu sorunun cevabını kursum.net olarak maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.
- Özel ders alacağınız öğretmenin tecrübeleri ve eğitim geçmişi hakkında detaylı bilgiye sahip olmakta yarar vardır. Tecrübeli bir eğitmen, eğitim planını ev ortamına ve kararlaştırılan süreye göre daha verimli planlayacaktır. Öğrencilerin nerelerde sorun yaşayacağını önceden bilip buna göre bu durumları tecrübeleriyle çözebileceklerdir.

- Özel ders için öğretmen ararken ilk kriteriniz para tasarrufu olmamalıdır. Öncelikle size uygun kriterlere göre uygun öğretmenleri diğerlerinden ayrıştırın. Daha sonra kalan öğretmenlerden ücret olarak size en uygununu seçmeye çalışın. Eğer ilk önce ücrete göre bir ayrıştırma yapacak olursanız, alınacak eğitim yarardan daha çok zarar getirebilecektir.

- Özel ders verecek öğretmene karar verdiğinizde eğer öğretmen içinde uygun olacak ise bir deneme dersi talep edin. Bu öğretmenin öğrenciyi tanıması ve uygulanacak dersi planlayabilmesi için yararlı olacakken aynı zamanda sizinde uygulanacak eğitim süreci hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

- Özel ders in amacı öğrenciye yönelik olması olacaktır, bunu unutmayın. Saat ücreti olarak karşılaştırıldığında özel ders, bir çok kolejden, dershaneden ve okuldan daha pahalıdır. Bu pahalı ücretlerin verilmesinin en önemli nedeni, alınacak eğitimin bireysel olarak alınacak olması ve direk öğrenciye yönelik olmasıdır.

- Gelişen sosyal medya araçları ile iletişim artık çok daha kolay. Öğrencinin alınan ders saati dışında takıldığı nokta, soru ve problemler konusunda eğitmeninden uzaktan alabileceği destek çok önemlidir. Mail, sosyal medya, sms ve benzeri araçlar ile eğitmene iletilecek soruların eğitmen tarafından cevaplanıyor olması çok büyük artı olacaktır. Bu yüzden eğitmenlerden bu tip desteklerin alınabilip alınamayacağı konusunda baştan bilgi almak doğru olacaktır.

- Özel ders kavramını belirlenen saatler ile sınırlamak çok doğru değildir. Eğitmenin öğrenciye düzenli ödev vererek, özel ders saati dışında da öğrencisinin çalışmasını sağlaması ve bunu takip altında tutuyor olması öğrenci için yararlı olacaktır.

Kurs, özel ders ve eğitim hakkında herşey! | Kursum.net olarak eğer özel ders alma veya bir yakınınıza sağlama ihtiyacınız var ise, size sitemizde detaylı öğretmen arayabileceğiniz bir sistem sunuyoruz. İstediğiniz dersi ve ikamet ettiğiniz ili girerek kayıtlı ders verenlerimize ücretsiz olarak ulaşabilir ve bulduğunuz seçimlerden tercih sağlayabilirsiniz.