Oyunların Tek Derdi Şiddet Değil

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Video oyunlarıyla ilgili tek sorunun şiddet eğilimini artırmak olduğunu sanıyorsanız, yapılan bu araştırmaya göz atmanızda fayda var.

Devil May Cry, Prince of Persia ya da Tomb Raider oynadıktan sonra kendi görnüşünüzü beğenmemeye başladıysanız, yalnız değilsiniz. Kansas Eyalet Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Richard Harris'in yaptığı araştırma, Dante, Lara Croft ya da diğer ideal görünümlü ve atletik oyun karakterlerini gören kişilerin, kendi görünümlerine daha olumsuz baktıklarını gün yüzüne çıkardı. Üstelik bu değişim için sadece 15 dakika yetiyor.

Kendine Güven Zedeleniyor

Üniversite öğrencilerini gruplara ayırıp, kızlara voleybol, erkeklere de güreşle ilgili birer video oyunu oynatan Harris, oyuna başlamadan önce ve sadece 15 dakika oyun süresinin ardından gerçekleştirdiği anket sonucunda, öğrencilerin kendi vücutlarına daha olumsuz gözle bakmaya başladıklarını tespit etti. Ancak profesör, gereksiz tartışmaların başlamasını engellemek adına açıklamasını şöyle tamamladı: "Görünüşüyle ilgili büyük sıkıntılar çekenlerin tamamen video oyunlarından etkilendiğini söylemiyorum; ancak video oyunlarıyla ilgili şiddet eğiliminden başka sıkıntılar da olabileceğini belirtmek istiyorum."
dante-dmc1230373945.jpg
:: Sizin de özendiğiniz oyun karakterleri var mı?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,008
Puanları
113
Yaş
40
Hiç böyle bi sıkıntım olmadı vücudumun ahım şahım olmamasına rağmen
 

ZorhaK

Müdavim
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
ya oyun oyun bilmektir oyun kendin bilmektir sen oyunu bilmezsen bu nice yaşamaktır.

oynayacaksın vuracaksın kıracaksın sitres atacaksın.Haa etkilenip de bunu gerçekte yapmak istersen ya beden yasın 13 ün altında yada akıl yaşın ..
 

Rapchy

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
63
Dmc oynayıpta Dante'ye özenmeyen sayılı insan vardır ama vucüt olarak değilde hareketlerini, karizmasını ve dalgacı tavırlarını özellikle
 

samich

Asistan
Katılım
25 Ocak 2008
Mesajlar
104
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
valla herhalde oyun karaketeride göbekli kassız yağ torbası olsa dahamı iyi olurdu acaba düşünmüorum deil arkadaşlar yanlış anlamayın sözüm oyun karakterlerine
 

Mehmet_Tahir

Asistan
Katılım
23 Aralık 2008
Mesajlar
367
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Uzun zamandır online oyun olsun normal oyunlar olsun bir çoğunu oynarım fakat hiç bir oyun karakterine özenmedim.
 
Üst