Oyundayken sistemin aniden kapanması

Irgaclius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, bazı oyunlarda ( özellikle oyunun spesifik noktalarında/lokasyonlarında ) bilgisayarım aniden uyarısız bir şekilde kapanıyor. Bilgisayarı yeniden açmak için ise PSU'yu manuel olarak off-on yapmam gerekiyor. Sabit +100 fps aldığım oyunlarda ayarları düşürerek bazen bu sorunu atlatıyorum bazen ise atlamam mümkün olmuyor. Sistemime gelecek olursak; RX 5700, r5 3600, 16 gb ram, toshiba TR200 480 gb ssd, ve kasa ile beraber aldığım cougar 700W 80 plus, kasa da bu COUGAR TURRET V2 RGB 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Sizce sorun çıkaran öğe PSU mu?

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
İlk aklıma gelen sıcaklık yükselmesi. Ekran kartı fanı ve işlemci fanları stabil çalışıyor mu, kontrol ettin mi hiç?

Irgaclius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk aklıma gelen sıcaklık yükselmesi. Ekran kartı fanı ve işlemci fanları stabil çalışıyor mu, kontrol ettin mi hiç?
Evet çalışıyorlar ayrıyeten msi afterburner ile de fanların hızını arttırmıştım, daha sonra bunun bir yardımı olmayacağı kanısıyla sildim. MSI Afterburner açıkken gördüğüm GPU sıcaklığı 70 derece bandındaydı. DDU ile driver'ı silip temiz bir şekilde yeniden yükledim ama değişmedi.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Evet çalışıyorlar ayrıyeten msi afterburner ile de fanların hızını arttırmıştım, daha sonra bunun bir yardımı olmayacağı kanısıyla sildim. MSI Afterburner açıkken gördüğüm GPU sıcaklığı 70 derece bandındaydı. DDU ile driver'ı silip temiz bir şekilde yeniden yükledim ama değişmedi.
Bence sıcaklıktan olmadığına emin olun.
Öncelikle overclock yaptıysanız ya da msi after burner ile yaptığınız tüm değişiklikleri fabrika ayarlarına geri döndürün.
Bilgisayar kasasının kapaklarını açın ve kasanın etrafı kapalı falan ise etrafını boşaltın ki hava sirkülasyonu daha iyi olsun.
Bunları deneyin ve olmaz ise, bu sefer kasanın bağlı olduğu çoklayıcı priz var ise onu daha kaliteli bir şey kullanarak deneyin.

rn_rsy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Bende aynı sorunla karşı karşıyayım ve kafayı yemek üzereyim.