Yardım Oyundayken sistem komple donuyor

Not Afraid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar, bilgisayarımda Drakensang ve World of Tanks isimli sadece iki oyun mevcut. World of Tanks'ı ultra grafik ayarlarıyla oynuyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum fakat Drakensang isimli oyunu oynarken bazen kısa süre içerisinde bazen de birkaç saat sonra sistem komple donuyor ve ne mouse ne de klavye hiçbirşey çalışmaz hale geliyor, bu durumda mecburen bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Bir kere 25-30 dk bekledim belki düzelir diye ama düzelmedi.

Bilgisayarımda bütün driver'lar (BIOS dahil) hepsi güncel, Windows 11 kullanıyorum, bütün donanımlara tek tek testler yaptım (OCCT, memtest, AIDA64, ADATA SSD Toolbox vb. programlarla), RAM'in yerini değiştirdim, belki düzelir diye son çare format attım fakat hiçbirisinden sonuç alamadım. Bilgisayarda herhangi bir aşırı sıcaklık durumu da söz konusu değil, zaten öyle birşey olsaydı ultra grafiklerde WoT'u hiç oynatmazdı diye düşünüyorum. Acaba W11 ile bir alakası var mıdır diye kafamda soru işaretleri oluşmaya da başladı

Oyunun geliştiricilerine mesaj attım fakat bana saçma sapan "internet bağlantınızı kontrol edin, internet sağlayıcınızı değiştirin" gibi birçok saçma sapan çözüm önerilerinde bulundular.

Sistemim:
Sapphire Nitro+ RX 5700XT 8 GB
AMD Ryzen 5 3600
ASUS TUF B450 Pro Gaming
Crucial Ballistix 1x8 GB 3000 mhz
ADATA XPG 256 GB SSD
FSP Hyper K 700 700W
LG Ultragear 144 hz

Not Afraid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu sitede neden hiç yardımcı olan çıkmıyor ? yani bir işe yaramayacaksa buradaki insanlar o zaman neden böyle bir forum mevcut?

SerBronze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
Bu oyunu bende ilk defa duydum çoğu kişinin bir bilgisi olmaya bilir araştırdığıma göre ekran kartı driverlerinin güncel olduğundan emin olun gibi şeyler yazıyor oyunla ilgilide optimasyon sorunu olduğu yazıyor. sistemin oyun gereksimlerini karşılıyor sorun yok.
oyunu oynarken sicaklık fps değerlerini takip et yinede.

Çoğu kişi %temp% yazıp DSOClient dosyasını silince çözüldüğünü söylemişler ama yinede kendin biraz daha araştır oyun hakkında en ufak bir bilgim yok sadece araştırdığım kadarıyla söyledim

Not Afraid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu oyunu bende ilk defa duydum çoğu kişinin bir bilgisi olmaya bilir araştırdığıma göre ekran kartı driverlerinin güncel olduğundan emin olun gibi şeyler yazıyor oyunla ilgilide optimasyon sorunu olduğu yazıyor. sistemin oyun gereksimlerini karşılıyor sorun yok.
oyunu oynarken sicaklık fps değerlerini takip et yinede.

Çoğu kişi %temp% yazıp DSOClient dosyasını silince çözüldüğünü söylemişler ama yinede kendin biraz daha araştır oyun hakkında en ufak bir bilgim yok sadece araştırdığım kadarıyla söyledim
Bu sorunu farklı oyunlarda yaşayanlar da var. AMD'nin forumunda biraz araştırdım da orada da net bir çözüm bulan olmamış. Oyunun bu tip sorunları var zaten ona lafım yok ama benim yaşadığım sorunu yaşamayanların sayısı çok daha fazla.