Yardım Oyuna Girdikten 4-5 Dk Sonra Monitör Kapanıyor

Cübbeli Federal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. 3 yıl sonunda bir pc topladım. Fakat her işte olduğu gibi bunda da talihsizlikler peşimi bırakmadı. Herhangi bir oyuna girdikten 4-5 dk sonra monitör siyah ekran veriyor fakat kasa ve ekran kartı halen çalışmaya devam ediyor (oyunun sesi de hala geliyor) Bu sıkıntı sadece oyuna girerken oluyor.
Msi Afterburner ile sıcaklık değerlerini ölçtüm fakat anormal bir şey çıkmadı. Yani sıkıntı sıcaklık değil.
Sistem şu şekilde
İntel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz
8 GB RAM
NVIDIA GeForce N470 GTX
Windows 10 Precision WorkStation T3400

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Merhaba arkadaşlar. 3 yıl sonunda bir pc topladım. Fakat her işte olduğu gibi bunda da talihsizlikler peşimi bırakmadı. Herhangi bir oyuna girdikten 4-5 dk sonra monitör siyah ekran veriyor fakat kasa ve ekran kartı halen çalışmaya devam ediyor (oyunun sesi de hala geliyor) Bu sıkıntı sadece oyuna girerken oluyor.
Msi Afterburner ile sıcaklık değerlerini ölçtüm fakat anormal bir şey çıkmadı. Yani sıkıntı sıcaklık değil.
Sistem şu şekilde
İntel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz
8 GB RAM
NVIDIA GeForce N470 GTX
Windows 10 Precision WorkStation T3400
Montiör mü kapanıyor yoksa monitör sinyal yok mu diyor ikisi aynı şeyler değil. :)

realsim85

Asistan
Reaksiyon puanı
99
öncelikle monitör kapanıyor derken görüntü gidiyor fakat elektrik almaya devam mı ediyor yoksa tamamen mi kapanıyor.
-Oyuna girmeden önce gpu temp programını indirerek arka planda açın oyuna girdiğinizdeki sıcaklığınızı kontrol edin
-power supplyınız sistem için yeterli mi?
-ben sisteminizde ısınma sorunu olduğunu düşünüyorum gpu temp ile ısı değerlerinizi bizle paylaşın

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Monitör siyah ekran veriyor ve monitör ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Aynı zamanda sağ üst köşede hdmi yazısı beliriyor.
Sanırım sinyal yok diyor. O zaman ekran kartında bir sorun var bence. Ekran kartının soketleri sağlam mı? Ekran kartının sıcaklığına baktınız mı? Belki de ekran kartı ısınınca hdmi soketi genleşip bağlantı kopuyordur. ( :D )

Cübbeli Federal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öncelikle monitör kapanıyor derken görüntü gidiyor fakat elektrik almaya devam mı ediyor yoksa tamamen mi kapanıyor.
-Oyuna girmeden önce gpu temp programını indirerek arka planda açın oyuna girdiğinizdeki sıcaklığınızı kontrol edin
-power supplyınız sistem için yeterli mi?
-ben sisteminizde ısınma sorunu olduğunu düşünüyorum gpu temp ile ısı değerlerinizi bizle paylaşın
Hocam monitör sanki uykuya geçmiş gibi bir hal alıyor ve sağ üst köşede hdmi yazısı çıkıp monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Fakat sinyal yok hatası almıyorum.
Oyuna girmeden ki sıcaklığım ortalama 58-59 civarı oyunda iken ölçemiyorum çünkü ölçmeye fırsat kalmadan ekran gidiyor.
PSU gücümde 375 watt
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım sinyal yok diyor. O zaman ekran kartında bir sorun var bence. Ekran kartının soketleri sağlam mı? Ekran kartının sıcaklığına baktınız mı? Belki de ekran kartı ısınınca hdmi soketi genleşip bağlantı kopuyordur. ( :D )
Ekran kartı bağlantıları sağlam gibi gözüküyor. Ekran kartı sıcaklığı da 58-59 civarlarında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde pencereli açılan oyunlarda Minecraft. Pubg Mobile vs. gibi oyunlarda ekran kapanmıyor.

Son düzenleme: