oyun videosunu kaydedip youtubeye atmak suç mu

arixix93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar kardeşim daha küçük liseye gidiyor youtubeye videolar yüklüyor. Hep zula videoları çekiyor. Bugün zula'da klan savaşı yapmış onuda videoya çekmiş. sonrasında karşı klan'a videoya aldım atsam sorun olur mu diye sorduğunda karşı takım ; "olur, atma" demişler. Ama videoyu youtubeye yüklemiş yinede. Yani kısaca oyun oynarken videoya alıp onu sosyal mecralarda paylaşmak suç mu, bütün takımın rızası mı olması lazım, ya da karşı takımın. Karşı takım izin vermediği halde youtubeye paylaşması suç teşkil eder mi, karşı takımdan biri bir hak duyurusunda bulunabilir mi?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Arkadaşlar kardeşim daha küçük liseye gidiyor youtubeye videolar yüklüyor. Hep zula videoları çekiyor. Bugün zula'da klan savaşı yapmış onuda videoya çekmiş. sonrasında karşı klan'a videoya aldım atsam sorun olur mu diye sorduğunda karşı takım ; "olur, atma" demişler. Ama videoyu youtubeye yüklemiş yinede. Yani kısaca oyun oynarken videoya alıp onu sosyal mecralarda paylaşmak suç mu, bütün takımın rızası mı olması lazım, ya da karşı takımın. Karşı takım izin vermediği halde youtubeye paylaşması suç teşkil eder mi, karşı takımdan biri bir hak duyurusunda bulunabilir mi?
Onlar isimleri görünmesin diye öyle demiştir. Paylaşırsa bir şey olmaz bence bakmazlar bile.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Olacağını zannetmiyorum. O kadar yayıncı canlı canlı gösteriyor oyuncuların ismini, konuşmalarını ve bir şey olmuyor.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Sorun olacağını sanmıyorum.

arixix93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Onlar isimleri görünmesin diye öyle demiştir. Paylaşırsa bir şey olmaz bence bakmazlar bile.
peki isimleri de göründü diyelim, kardeşimin klanı videodayken karşı takıma kendi aralrında bot vb. küçük düşürücü kelimler kullanmışlar (küfür değil). bu suç teşkil eder mi? birde rıazsız paylşamak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olacağını zannetmiyorum. O kadar yayıncı canlı canlı gösteriyor oyuncuların ismini, konuşmalarını ve bir şey olmuyor.
bende öyle düşündüm haklısın ama yinede onlar atma deyince bir kuşku düştü içime. Bu konu hakkında tamamen hukuki bri bilgisi olna bir arkadaş belki varsa cevaplar da hepimizi aydınlatır. cevabın için çok saol (:

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275
O videoyu arasalar bile bulabileceklerini zannetmiyorum.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,398
Suç değil ama karşı takıma sorun genede "izinsiz şekilde beni paylaşmış xxxxxx kişisi benim" diyebilir