Oyun Sistemi ( 2500 TL )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan efeozk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efeozk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci
AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5MHz 14Mb Cache 32nm İşlemci * 292 TL

Anakart
ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart * 194 TL

Ram
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram * 118 TL

HDD
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk * 163 TL

SDD
SANDISK 120GB Extreme SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB - Yazma 510MB) * 235 TL

Ekran Kartı
POWERCOLOR HD7950 PCS+ GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11 . 1 Ekran Kartı * 678 TL

Kasa / Güç Kaynağı
CORSAIR Carbide Serisi™ 400R 80+ 750W MidT ATX Siyah Kasa * 361 TL

Optik Sürücü
ASUS DRW-24B5ST 24x ± Double Layer SATA DVD Yazıcı * 51 TL

Soğutma
COOLER MASTER Hyper 412S INTEL LGA 775/1155/1156/1366/2011 & AMD AM2/AM3/AM3+ İşlemci Soğutucu * 93 TL

Klavye / Fare
Microsoft Wireless Desktop 800 Nano * 47 TL

Network
INCA UUWA-300N 300Mbps Kablosuz Usb Adaptör * 45 TL

Monitör
SAMSUNG 21,5'' S22B350H Geniş Ekran LED Monitör *319 TL
GOLDMASTER 1.5 Metre, Altın Uçlu, 1.4 HDMI VERSION , 3D & Full HD , Örgü Kaplamalı HDMI Kablo * 16 TL

Toplam Fiyat = 2612 TL (Vatan Bilgisayar %25 indirimli hali)

Her şeyi içinde olan bir oyun sistemi kurmaya çalışıyorum, daha önce bilgisayar toplamadığım için hangi markanın hangi parçası tercih edilir pek fikrim yok ancak biraz araştırma yaptıktan sonra yukarıdaki parçalardan bir sistem kurdum ama birkaç sorum olucaktı. Battlefield 3 gibi oyunları yüksek ayarlarda oynayacağımı ve birkaç yıl bilgisayarda değişiklik yapmayacağımı göz önüne alarak yanıtlayabilirseniz sevinirim.

1. İşlemci soğutucu gerekli mi? Başka soğutucu almam gerekir mi? (12-14cm fan veya hdd soğutucu gibi)
2. Değiştirmem gereken, aynı fiyata veya 20-25 lira fazlasına daha iyi performans alabileceğim parçalar var mı?
3. Birbiriyle uyumsuz parçalar var mı? (Araştırdığım kadarıyla yok ama dediğim gibi pek bilgim yok bu konuda)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Keşke herkes senin gibi donanım tavsiyesi istese. :) Ne istediğini bilen... :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sistem çok iyi,ram Corsair ve bir de işlemci 8350 olsa iyi olur.

efeozk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem çok iyi,ram Corsair ve bir de işlemci 8350 olsa iyi olur.
8350 almak için 123 TL daha fazla ödemem gerekicek, 2500 TL sınırımı zaten aşmış olduğum için daha fazla yükseltmiyim diyorum :) ama almaya gittiğim zaman uygun olursam farkı verip 8350'yi alırım tabiki :)

Corsair için "Corsair Vengeance serisini, maksimum uyumluluk için 2. nesil Intel ® Core ™ i3, Core i5 ve Core i7 işlemci ailesiyle birlikte 1.5V güçte çalıştırın." ve Gskill için de "Elinde tuttuğu dünya rekorunu AMD platformuyla elde eden Gskill, kullanıcıların hız ve performans beklentilerini karşılamaktadır." demişler. Bu yazılanların doğru olduğunu kabul edersek Gskill almam daha doğru olmaz mı?

Ram'de CL9 yerine CL7 olabilir mesela.
CL7 olan Gskill ramde benim seçtiğimde 1600MHz olan değer 1333MHz olmuş, CL7 seçtiğimde ortaya çıkıcak farkı düşürücek bir değer midir bu? Ne işe yarar bu Mhz Ram için? :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
8350 almak için 123 TL daha fazla ödemem gerekicek, 2500 TL sınırımı zaten aşmış olduğum için daha fazla yükseltmiyim diyorum :) ama almaya gittiğim zaman uygun olursam farkı verip 8350'yi alırım tabiki :)

Corsair için "Corsair Vengeance serisini, maksimum uyumluluk için 2. nesil Intel ® Core ™ i3, Core i5 ve Core i7 işlemci ailesiyle birlikte 1.5V güçte çalıştırın." ve Gskill için de "Elinde tuttuğu dünya rekorunu AMD platformuyla elde eden Gskill, kullanıcıların hız ve performans beklentilerini karşılamaktadır." demişler. Bu yazılanların doğru olduğunu kabul edersek Gskill almam daha doğru olmaz mı?

Sıralama yaparsak.

Corsair - Gskill - Kingston olurdu.

Gskill'de çok kaliteli ve ram'leri çok iyi,ben AMD sistemimdede 8 gb 1333 mhz Corsair Vengeance ram kullanıyorum.

efeozk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıralama yaparsak.

Corsair - Gskill - Kingston olurdu.

Gskill'de çok kaliteli ve ram'leri çok iyi,ben AMD sistemimdede 8 gb 1333 mhz Corsair Vengeance ram kullanıyorum.

O zaman 4 TL daha verip Corsair'i tercih ediyorum ben de, teşekkürler :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ramlerini Corsair koysan dehşet bir fark ödemezsin, işlemcini elleme 6 çekirdek fazlasıyla yeterli ve oldukça güzel bir işlemci, ramleri cl9 al muhakkak ve 1600mhz fark yaratıyor üstelik oldukça stabiller. SSD ye gerek görmüyorum şahsen ama illa olsun dersen windows ve bir oyun alacak kadar alman yeterli oılur 120gb biraz fazla bence. Kasaya dilediğin kadar fan ekleyebilirsin neredeyse :D Ama gerek yok, 750w da çok güzel destekler. Tebrikler

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
CL7 olan Gskill ramde benim seçtiğimde 1600MHz olan değer 1333MHz olmuş

Bu ilk olarak -> islemcinle <- senin anakartinin destekledigi max frekansa bagli. Islemcin 1600MHZ desteklemiyorsa otomatik frekansi düsürür ve olmasi gereken hizda calistirir.

CL yani ( CAS Latency veya Column Address Strobe Latency ) olarak da bilinen bu deger, bellek kontrolcünün, bellek modülüne belirli bir kolondaki adrese eriserek buradaki veriyi alıp getirmesini emretmesinden sonra bellegin söz konusu veriyi alıp pinlere iletmesine kadar gecen süreyi belirler. Bu süre ne kadar kısa ise bilgisayarınızdaki islem de o kadar hızlı ve kısa sürede gerceklesir.

Deger ne kadar düsükse ram o derece hizli olur. MHZ hicbir sey CL hersey demek dogru olur aslinda.

1333MHZ'le digerlerinin arasinda "vay anasini" dedirtecek bir fark yok. Aslinda isin sirri -> marketing yani pazarlama taktigi. Bazilari RAM frekansi yüksek oldumu cok hizli calisiyor hissine kapiliyor ( tamamen piskolojik ) bir durum. Böylece satislar tikirinda tabi.

MHZ ( Megahertz ) bildigin frekans birimi'dir. Buna fazla kafan takilmasin. CAS Latency'si düsük olan RAM al önemli olan bu.

efeozk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ramlerini Corsair koysan dehşet bir fark ödemezsin, işlemcini elleme 6 çekirdek fazlasıyla yeterli ve oldukça güzel bir işlemci, ramleri cl9 al muhakkak ve 1600mhz fark yaratıyor üstelik oldukça stabiller. SSD ye gerek görmüyorum şahsen ama illa olsun dersen windows ve bir oyun alacak kadar alman yeterli oılur 120gb biraz fazla bence. Kasaya dilediğin kadar fan ekleyebilirsin neredeyse :D Ama gerek yok, 750w da çok güzel destekler. Tebrikler

32GB, 64GB gibi daha düşük kapasiteli SSD fiyatlarıyla arasında 30-50 TL arası fark var, kaç tane oyun yükleyeceğimi de kestiremediğim için 120GB olsun dedim, en azından şunu yüklersem hafıza dolar mı gibi dertlerim olmaz :) Ayrıca sormayı unuttuğum güç kaynağı için 750w yeter mi sorusunu da cevapladığın için teşekkürler :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
ramleri cl9 al muhakkak ve 1600mhz fark yaratıyor

CL9 mu iyi CL7'mi? Tabi ki CL7. 1333MHZ'le 1600MHZ arasinda hicbir fark yok. Ölcülebilir ama aralarinda ki fark kesinlikle büyük degil. Oyunlarda getirisi yok, ve fps artisida saglamaz.

efeozk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ilk olarak -> islemcinle <- senin anakartinin destekledigi max frekansa bagli. Islemcin 1600MHZ desteklemiyorsa otomatik frekansi düsürür ve olmasi gereken hizda calistirir.
.
.
.

Frekansı yüksek oldu mu hızlı çalışıyor hissine kapılanlardan biri de benim :D Teşekkür ederim bilgiler için, Corsair tercih etmek istiyordum ama vatanda Corsair CL7 2x4GB Ram olmadığı için Gskill olanı alıcam artık sanırım.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
482762011717191521.png

CL7 tabiki daha iyi [MENTION=312196]conviction[/MENTION] ancak pek çok kişiden aldığım yanıtta daha stabil, ayarlanabilir vs olduklarını söylediler. Ben de inandım açıkçası sorgulamadım. 2.5ns için kırmaya gerek yok :D CL9 dememin nedeni nereye girse bulur ama aklına 7 diye sokarsak var mı yok aa boşver o zaman diye moral bozukluğu. Değerler chartta mevcut cidden küçük farklar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
pek çok kişiden aldığım yanıtta daha stabil, ayarlanabilir vs olduklarını söylediler.

Bu ram'den rame degisir. Her RAM mesela overclock isin elverisli degildir. Aslinda tamamen ram'in kendisiyle alakali bir durum. Herkesin bildigi gibide Overclock icin en önemli parcalardan biride anakart'dir.

Yoksa dedigim gibi, mhz yerine düsük erisim süresi olan ram tercih etmek daha akillica.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Ram i yükseltsen fena olmaz :) 16 GB falan.