Oyun sistem

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart
GIGABYTE P55-UD3R INTEL P55 SOKET 1156 DDR3 2200MHZ (O/C) E-SATA
-------------------------------------------------------------------
Kasa
LIAN LI LANCOOL PC-K60W DRAGON LORD K 600W PENCERELİ MIDT ATX SİYAH
Ekran Kartı
GTX275 GDDR3 896MB 448BIT NVIDIA DX10.1
Bellek(RAM)
OCZ 4 GB (2*2GB) KIT REAPER HPC DDR3 1600MHZ CL7 RAM
İŞLEMCİ
INTEL CORE I5 750 SOKET 1156 2.66GHZ 8MB CACHE 45NM
Sabit Disk(Harddisk)
WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 RPM CAVIAR BLACK
DVD-RW
LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH
Havale ile %5 İndirim
Kredi Kartı ile %5 İndirim
Toplam=1841 TL @VatanBilgisayar

böyle bir sistem topladım ama ekran kartı olarak kararsız sayılırım çünkü 19" monitor var ilerde değiştirmeyecegim sanırım monitoru şimdi çoğu kişi 19" için fazla o ekran kartı diyecek ama çözünürlük fazla yüksek olamayacagı için(1440x900 maxtı sanırsam) yeni çıkan oyunları kasmadan oynayabilecegim zaten çok grafik delisi biri değilim ama genede sizin yorumunuzu almak istiyorum

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu sistemle istediğin oyunu son ayarlarda oynarsın.

Ekran kartını gtx275 yerinde sapphire 4890 vapor-x de düşünebilirsin. bu kart fabrika çıkışlı o/c li ve özel soğutmalıdır.

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sistemle istediğin oyunu son ayarlarda oynarsın.

Ekran kartını gtx275 yerinde sapphire 4890 vapor-x de düşünebilirsin. bu kart fabrika çıkışlı o/c li ve özel soğutmalıdır.

aslında 4890 alıcaktım(vapor-x olan değil) phsyx ve oyun testlerini görünce gtx 275in daha iyi performans verdigini gördüm 5 fps fark vardı bazen gtx 275 geçiliodu ama phsyx falan derken gtx 275te karar kıldım dx11 düşünmüyorum

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
aslında 4890 alıcaktım(vapor-x olan değil) phsyx ve oyun testlerini görünce gtx 275in daha iyi performans verdigini gördüm 5 fps fark vardı bazen gtx 275 geçiliodu ama phsyx falan derken gtx 275te karar kıldım dx11 düşünmüyorum

Yüksek ayarlarda phsyx'i açınca fps yerlerde sürünüyor bunu da biliyorsundur umarım. Karar senin tabii ki, yukarıdaki sistem çok güzel. Oynayamayacağın oyun yok bu sistemle. Peki işlemciye o/c yapacak mısın?

onerism

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fiyat biraz fazla zaten vatanda ucuz bişey yok,kadıköy bilgisayarcıların olduğu cadde yada
mediamarket falan oralardan toplasan daha ucuza çıkarsın.Nerden baksan 100-150 dolar gibi karın olur kanımca belki daha fazlada olabilir.

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
babamın arkadaşı parçaları daha ucuza toplayacakmış o yuzden bu fiyatı pek önemsemeyin

phsyxi açıklarmısınız biraz pek bilgim yok o konuda 1 haftadır falan donanımla uğraşıyorum :) phsyxten falan yeni haberim oldu sayılır
o zaman vapor-x hd4890 alayım ?

oc yapmak istemiyorum

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
çıkmış ve çıkacak oyunları oynarsın 10 sene sonra belki kasar

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistemin son hali
Kod:
Anakart
----------------------------------------------------------------------------------
Kasa
----------------------------------------------------------------------------------
Ekran Kartı
ZOTAC GTX275 GDDR3 896MB 448BIT NVIDIA DX10.1
Bellek(RAM)
TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ CL7 LOW VOLTAGE BELLEK KİTİ (2X2GB)– TM3X1600C7LV4GK 
İŞLEMCİ
Sabit Disk(Harddisk)
DVD-RW

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
sistemin son hali
Kod:
Anakart
Kasa
Ekran Kartı
ZOTAC GTX275 GDDR3 896MB 448BIT NVIDIA DX10.1
Bellek(RAM)
TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ CL7 LOW VOLTAGE BELLEK KİTİ (2X2GB)– TM3X1600C7LV4GK 
İŞLEMCİ
Sabit Disk(Harddisk)
DVD-RW

Bellekler kötü olmuş bence Kingston veya OCZ olmalı.Ama benim tercihim Kingstondan yana.Bu arada PSU al kendine en az 800 watt olmalı(en az demişken biraz fazladan olsun 800 al için rahat olsun yoksa kasa bir anda pattt paranada yazık olur:D)

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun olmaması için bunları alıyorum çünkü İntel ile yüksek voltajlı ram kullanıpta işlemciye herhangi bir zarar gelirse işte o zaman yazık olur düşük voltajlı ram kullanın diye özellikle uyarıyor Core i5 ve i7 serileri için.
psu konusunda haklısın ama böyle daha ekonomik bilemiyorum iyi imkân çıkarsa dedigin gibi yapabilirim

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
sorun olmaması için bunları alıyorum çünkü İntel ile yüksek voltajlı ram kullanıpta işlemciye herhangi bir zarar gelirse işte o zaman yazık olur düşük voltajlı ram kullanın diye özellikle uyarıyor Core i5 ve i7 serileri için.
psu konusunda haklısın ama böyle daha ekonomik bilemiyorum iyi imkân çıkarsa dedigin gibi yapabilirim

Team xtreme Türkiye'de çok bilinmiyor ama kaliteli ramlerdir. Kingston alma da istediğini al. OCZ de düşünebilirsin o/c oranı yüksektir (gerçi yapmayacağım demişsin ama belli olmaz).

600 watt psu fazlası ile yeterli olur. Gerçi Lian Li hangi psu'yu kullanmış onu bilmiyorum ama eğer markasını biliyorsan 80+ verimlilik olmasına dikkat et. Eğer uyduruk birşey ise psu'yu ayrı alman gerekebilir.

Aslında Asus ve Gigabyte'ın şimdi p55 anakartlarda usb 3.0 desteği var. Bu verdiğin anakartta var mı bilmiyorum ama o kadar para vereceksen yeni teknoloji olmazsa yazık olur.

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya kanka valla 3.0ydı yok o destegi yok bu destegi fiyat gittikçe büyüyor :) sanırım yok bunda 3.0 destegi :)

fiyatın fazla önemi yok :) magazalardan almayacagım bizzat

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Amd oldumu alt sınır intel oldumu high-end mi oluyor?.Yapma arkadaşım güldürme beni.Ama tabiki sen alacan senin tercihin.Saygılar iyi forumlar.

MKcellat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amd oldumu alt sınır intel oldumu high-end mi oluyor?.Yapma arkadaşım güldürme beni.Ama tabiki sen alacan senin tercihin.Saygılar iyi forumlar.
yahu amd kendi diyor high end ürün yapmayız diye bende highende yakın bir sistem alacakken intel tercih ediyorum iyi forumlar :)