Oyun programlamak istiyorum. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

dert36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum. Android için oyun programlamak istiyorum. Baya bir araştırdım ve
oyun motoru olarak libgdx,
modelleme, girafik ve animasyon olarak blender ve gimp,
kodlama olarakta java diline karar verdim.
Bunun dışında öğrenilmesi gereken bir şeyler var mı?
Ya da sizin başka bir öneriniz var mı? sizce doğru karar vermiş miyim? öğrenmeye başlıyayım mı?
Bana ekip işi sen yapamazsın falan demeyin lütfen. Sınırlarımı biliyorum.

TaRmAnYa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence seçimlerin gayet güzel, ama libgdx yerine Unity kullanmanı öneririm. Daha çok verim alırsın. Kullanımı, öğrendikten sonra kolay, öğrenmesi kullanmasından da kolay😊. 3d ve 2d android oyun programlayabilirsin. Unity ile kod olarak Javascript veya C# dillerinde oyunlar yazabilirsin. Kesinlikle tavsiyemdir. Ekip lazım diyenleri de dinleme. Oyun yapmak için sadece azim, sabır ve istek gereklidir. Bunlar olduktan sonra tek kişi ol harikalar yaparsın, bunlar olmadan ister 100 ister 1000 kişi olsun hiç bir şey yapamazsın... Size başarılar dilerim. [emoji4]

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Harikalar yaratabilmiş biri olarak mı bunları yazıyorsun ? Unity reklamlarını okuyarak mı bu kanıya vardın ? Bir link ver de görelim o harikalarını.

TaRmAnYa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1 senedir Unity ile uğraşıyorum. Bir çok da oyun yaptım. Ama oyunlarımı satışa çıkarmıyorum. Flappy bird oyununu siz 1000 kişi mi yaptı sanıyorsunuz. Unity le o oyunu yapmak 1 günü almaz. Yapımcısı günde reklamlardan 50.000 dolar kazanıyordu. Alın size iyi bir örnek verdim.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Sen de bir günde yap bir flappy bird oyunu. Hak sahibinin bir kişi olması, bir kişinin tek başına çalışıyor yada bir yerde oyuruyor ve güünde 50.000 $ cebe indiriyor anlamına gelmez. Ferhat ve Şirin efsanesini biliyorsan, o zaman Ferhat'ın kayaları delip, şehre su getirdiğini de bilirsin. Ama Ferhet bir Kral'mış. Orasını bilmiyorsundur.