Oyun Oynanmayan Bilgisayar Tavsiyesi

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eğer dizüstü alırsam kesin yine oyuna saracağım ve ders çalışamayacağım. Sürekli o karardan o karara atlıyorum ve şimdi oyun çalıştırmayan bir bilgisayar istiyorum ne kadar garip bir istek. Acaba var mıdır böyle bir dizüstü notebook vs? Hiç bir oyunu çalıştırmasın Futboll Manager hiç ama hiç çalıştırmasın.:( Eğer yoksa başka bir alternatif var mıdır ?

Hp7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence irade sahibi olmalısınız , bilgisayar sizi değil siz bilgisayarı yönetmelisiniz.Aklıma bir fikir geldi, Şu internet cafelerin kullandığı programlar saati gelince kapanıyor öyle bir şey kullanıp bu sorunu rahatça çözebilirsiniz,yinede karar sizin.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aslında olay çok farklı çok derin ve çok uzun bu oyun olayı, ben uzatmak istemedim. Sadece internet ve not almak için kullanacağım. Hazırlık öğrencisiyim.

Hp7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğin gibi. Hiçbir oyun oynayamazsın sadece internette dolaşmak , not almak istiyorum demiştin belki kötü çözünürlükte belki biraz film izlersin bilmiyorum ama.

http://www.electroworld.com.tr/p/packard-bell-easynote-te11-hr-111tk-notebook/
http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-np300e5c-a06tr-intel-b820-windows8-notebook/
http://www.bimeks.com.tr/urun/123727/asus-k53u-sx076o.aspx#comments

En son önerdiğim Asus k53u , senin istediğin segmentte bir notebook , yorumları okursanda göreceksin alanlar %90 memnun zaten ekran kartı 384 mb .

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ekran karti intel olan notebook bakabilirsin

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Gerçekten çok teşekkürler. Bir kaç aklımı kurcalayan soru var.
Netbook ile aynı fiyata sizce bunlardan almam mı daha akıllıca olur ?
Ayrıca bu önerdiklerinin hiç bir oyunu kaldırmayacağına emin misin ? Mesela Gta Vice City olsun CM ve FM 2013 yada tüm cm fm oyunları olsun?

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Futboll Manager'ı çalıştırmayan laptop olmaz senin tek çaren ya tablet pc alacaksın yada windows yerine linux kullanacaksınki irade dışı oyun oynayama senin durum gerçekten çok farklı bende hazırlık öğrencisiyim ama pc'de rahat oyun oynayamıyorum diye xbox 360 almıştım ama yinede ders çalışmama engel değil programlı olursan sorun olmaz bence.

Hp7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Netbook ekranları çok küçük olur ozaman tablet ten bir farkı olmaz . Yine sen bilirsin

En azından şu Intel hd ekran kartlı olan http://www.electroworld.com.tr/p/sam...ows8-notebook/ al. CM-FM 2013 Oynama şansın hiç ama hiç yok,hattaha arayüzlerde bile dolaşamayabilirsin maç izlemeyi söylemiyorum bile hiç şansı yok ama en azindan film izlersin diye düsündüm.

Vicecity :

Minimum sistem gereksinimleri

800 MHz Intel Pentium III yada 800 MHz AMD Athlon
yada 1.2GHz Intel Celeron yada 1.2 GHz AMD Duron processor
128 MB RAM
8 speed CD / DVD okuyucu
915 MB bos harddisk alanı

Malesef sistem gereksinimleri çok düşük bir oyun olduğu için bu oyunu kaldıramayacak bir ne notebook nede netbook var son çare tablette.

Benim teyzemde vardı bu :
http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/packard-bell-dotsc-w-265tk-dotsc-w-265tk-beyaz-atom-n2600-160-ghz-2gb-ddr3-500gb-101-intelgma3150-w7str/productdetails.aspx?I_ID=62172 internette en fazla girip face filan bakıyosun şirket için kullanıyordu oynayabileceğin oyunlar ise flash oyunlar,2003 yapım vicecity gibi çok düşük grafikli oyunlar ya da internette ancak can sıkıntısına haxball oynayabilirsin karar senin :)

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tableti bende düşündüm tabii ki fakat hızlı bir şekilde not almam gerekecek bu yüzden dizüstü daha uygun geliyor.
Peki tamam oyun oynayamam da peki bu internette gezinirken kasma donma yapmayacağı anlamına gelmez değil mi ? Firefox zorlar mı ?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Bence sağlam iyi bir laptop al format at win yedeğini al linux yükle verdiğin paraya değsin ayrıca benim bilgisayarda da bol oyun yüklü ama ben oynamıyorum irade işi bu.

pcnetcafe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen güzel bi dizüstü al almısken işletim sistemini windows kurma :D linux falan kur ona oyun kurmak icin falan urasman gerek onada urşmazsın derslerine bakarsın bence almısken iyi bisey al gideri olan sonucta okuyorsun ileridede isini görecek biseyler al

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Netbook ekranları çok küçük olur ozaman tablet ten bir farkı olmaz . Yine sen bilirsin

En azından şu Intel hd ekran kartlı olan http://www.electroworld.com.tr/p/sam...ows8-notebook/ al. CM-FM 2013 Oynama şansın hiç ama hiç yok,hattaha arayüzlerde bile dolaşamayabilirsin maç izlemeyi söylemiyorum bile hiç şansı yok ama en azindan film izlersin diye düsündüm.

Vicecity :

Minimum sistem gereksinimleri

800 MHz Intel Pentium III yada 800 MHz AMD Athlon
yada 1.2GHz Intel Celeron yada 1.2 GHz AMD Duron processor
128 MB RAM
8 speed CD / DVD okuyucu
915 MB bos harddisk alanı

Malesef sistem gereksinimleri çok düşük bir oyun olduğu için bu oyunu kaldıramayacak bir ne notebook nede netbook var son çare tablette.

Benim teyzemde vardı bu :
http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/packard-bell-dotsc-w-265tk-dotsc-w-265tk-beyaz-atom-n2600-160-ghz-2gb-ddr3-500gb-101-intelgma3150-w7str/productdetails.aspx?I_ID=62172 internette en fazla girip face filan bakıyosun şirket için kullanıyordu oynayabileceğin oyunlar ise flash oyunlar,2003 yapım vicecity gibi çok düşük grafikli oyunlar ya da internette ancak can sıkıntısına haxball oynayabilirsin karar senin :)
Netbookların donanımını o kadar düşük görmeyin onlar tamam işlemci olarak yavaş olabilir ama işlemcilerinde son teknoloji hd video hızlandırıcı komut seti var full hd video'lar çok akıcı çalışır hatta vice city dediğimiz oyun full hd bir ekrana takarak full hd ve full detayda en yüksek hızda çalışır çünkü bunlar çok basit oyunlar en kolay yol iyi bir laptop alıp windows yerine ubuntu fedora debian gibi linux kullanmak olur başka çare yok teknoloji çok gelişti yada başka bir tavsiyem var alırsınız arm tabanlı windows rt tablet yani surface gerçi o Türkiyede satılıyormu bilmiyorum ama bulursanız alın hiçbir oyunu istesenizde oynayamazsınız ama yazılım yönündende iş görür baya office falan var nede olsa yada bir tavsiyem daha var oda mac almak ama ondada oyun desteği oluşmaya başladı ciddi bir şekilde fm 2013 yanlış bilmiyorsam mac içinde var.

Edit:Eklemeyi unutmuşum fm 13'de bir netbookta çalışır çünkü modern warfare 1-2-3 bile rahat çalışıyor bir netbookta

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Intel ekran kartlı ultrabook modellerine bakabilirsin

Hp7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Netbookların donanımını o kadar düşük görmeyin onlar tamam işlemci olarak yavaş olabilir ama işlemcilerinde son teknoloji hd video hızlandırıcı komut seti var full hd video'lar çok akıcı çalışır hatta vice city dediğimiz oyun full hd bir ekrana takarak full hd ve full detayda en yüksek hızda çalışır çünkü bunlar çok basit oyunlar en kolay yol iyi bir laptop alıp windows yerine ubuntu fedora debian gibi linux kullanmak olur başka çare yok teknoloji çok gelişti yada başka bir tavsiyem var alırsınız arm tabanlı windows rt tablet yani surface gerçi o Türkiyede satılıyormu bilmiyorum ama bulursanız alın hiçbir oyunu istesenizde oynayamazsınız ama yazılım yönündende iş görür baya office falan var nede olsa yada bir tavsiyem daha var oda mac almak ama ondada oyun desteği oluşmaya başladı ciddi bir şekilde fm 2013 yanlış bilmiyorsam mac içinde var.

Edit:Eklemeyi unutmuşum fm 13'de bir netbookta çalışır çünkü modern warfare 1-2-3 bile rahat çalışıyor bir netbookta

Hocam, ben zaten bu dediklerinizi çalıştırmaz demedim bilgisayar arayan arkadaş sizin söylediğinz konuda bir yardım istemediği için sölemedim küçümseme durumumda yok birde Modern Warfare, 1 2 3 serisi netbooklarda çalışır demişsiniz bu gösterdiğim netbookta öncelikle çalışamaz ve piyasadaki %95 görüp görebileceğiniz hiç bir netbookta çalışamaz hadi diyelim garip bir şekilde iyi bir toplama donanımı gibi birşey oldu diye düşündük çalıştırdı 10 inch te oynayacağınız modern warfare den ne zevk alabilirsiniz zaten en fazla low ayarlarda oynatabillir

MW 1 için sistem gereksinimleri :

İşletim Sİstemi: Windows XP SP2 veya Windows Vista
İşlemci: Intel Pentium 4 2.4 GHz - AMD Athlon 64 2800+ veya çift çekirdekli 1.8 GHz işlemci
RAM: 512 MB RAM (XP) - 768 MB RAM (Vista)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 6600 veya ATI Radeon 9800 Pro
HDD: 8 GB boş HDD alanı

Önerdiğim Netbook'un sistemi :

[TABLE="class: leftAlign, width: 923"]
[TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TR="class: rowBackground3, bgcolor: #FFFFFF"]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel® Atom™ Islemci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Numarası[/TD]
[TD]N2600[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]1.6 GHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Ön Bellek[/TD]
[TD]1 MB[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]2 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TD]Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]500 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]GMA 3150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımlı Hafıza[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Gerisine siz karar verin sizce oynatma şansı varmı Bu mw 1, diğerlerini göstermeye gerek yok bence zaten.Fm 2013 ü arayüzlerde sıkıntı çıkarmasa bile maçı izlemede hiçbir keyif vermeyecektir düşünüyorum maçlarda donacaktır diye tahmin ediyorum

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
öyle soruya :D böyle cevap.sayılardan tavşan filan yaparsın en fazla.
hesap_makinesi.jpg

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam, ben zaten bu dediklerinizi çalıştırmaz demedim bilgisayar arayan arkadaş sizin söylediğinz konuda bir yardım istemediği için sölemedim küçümseme durumumda yok birde Modern Warfare, 1 2 3 serisi netbooklarda çalışır demişsiniz bu gösterdiğim netbookta öncelikle çalışamaz ve piyasadaki %95 görüp görebileceğiniz hiç bir netbookta çalışamaz hadi diyelim garip bir şekilde iyi bir toplama donanımı gibi birşey oldu diye düşündük çalıştırdı 10 inch te oynayacağınız modern warfare den ne zevk alabilirsiniz zaten en fazla low ayarlarda oynatabillir

MW 1 için sistem gereksinimleri :

İşletim Sİstemi: Windows XP SP2 veya Windows Vista
İşlemci: Intel Pentium 4 2.4 GHz - AMD Athlon 64 2800+ veya çift çekirdekli 1.8 GHz işlemci
RAM: 512 MB RAM (XP) - 768 MB RAM (Vista)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 6600 veya ATI Radeon 9800 Pro
HDD: 8 GB boş HDD alanı

Önerdiğim Netbook'un sistemi :

[TABLE="class: leftAlign, width: 923"]
[TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel® Atom™ Islemci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Numarası[/TD]
[TD]N2600[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]1.6 GHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Ön Bellek[/TD]
[TD]1 MB[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]2 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TD]Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]500 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]GMA 3150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımlı Hafıza[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Gerisine siz karar verin sizce oynatma şansı varmı Bu mw 1, diğerlerini göstermeye gerek yok bence zaten.Fm 2013 ü arayüzlerde sıkıntı çıkarmasa bile maçı izlemede hiçbir keyif vermeyecektir düşünüyorum maçlarda donacaktır diye tahmin ediyorum
Hocam kusura bakmayın ben sizi eleştirmedim bu tarz tartışmalarda üslubum bu şekildedir benim genelde gelelim oyun meselesine netbooklarda call of duty modern warfare serisi çok rahat çalışıyor hem kendi gözlerimle gördüm hemde bu şekilde youtube'da bir sürü video bulabilirsiniz benim youtube'da ilk bulduğum video'nun linki http://www.youtube.com/watch?v=745sxXVB7wE
Edit: Video'daki sistem ion tabanlı ancak intel gma onboard kullanan makinelerdede oyun en az 20 fps ile oynanmaktadır(tabi düşük detay seviyesinde)