Oyun Notebookları hakkında fikir Sahibi Olan Gelsin

Reaksiyon puanı
0
Beyler Selamın Aleyküm
Öğrenciyim başka şehirde Kyk da kalıyorum. 3 bin liraya yakın bütçem var bu doğrultuda nispeten oyun oynayabileceğim günlük işlerimi yapacağım bir notebook arıyorum fakat bir kaç model ve marka da kararsız kaldım seçmemde yardımcı olursanız çok makbule geçer.

1) Asus X550VX-XX147D
Intel® Core® i7-6700HQ 2.60 GHz Turbo Bosth ile 3.50 Ghz 6MB Önbellek
8 gb 2133 Mhz ram
1 TB 7200 Rpm (ssd bulunmamakta)
NVIDIA GeForce GTX 950M
1366 x 768 Led HD
Bu notebok hakkında beni düşünmeye sevkedenler : ssd durumu+ekran çözünürlüğü

2) Lenovo Y510P 59415877

Intel Core i7-4700MQ 2.4 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.4 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
8 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 16 GB)
1TB + 8GB SSHD Hybrid Drive
2 x NVIDIA GeForce GT 755M 2GB Ekran Kartı
15.6" Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
Bu notebook hakkında düşüncem 8gb sshd ne oluyor acaba?? + ramlerin frekansları + sli teknolojisi çok aşırı ısınır dedikoduları

3) HP GAMING X8M23EA
i5 6300 HQ (2.3 Ghz -3.2 Ghz )

Beyler yardımcı olursanız çok sevinirim

kendi önerileriniz sorualrıma cevapalrınız en küçük bir yardımda da bulunsanız minnettar olurum.

Son düzenleyen moderatör:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yanlarına fiyatlarını da yazsaydın daha faydalı tavsiyeler alabilirdin. Aralarında önermeyeceğim bir tek lenovo. Çünkü eski donanım.

Reaksiyon puanı
0
Asus 2600 tl civarı HP 2800 Lenovo 2600
Bu arada Monster da düşünüyorum fakat aşırı şekilde sorun yaşayanlar varmış diye biliyorum o yüzden yazmadım fakat mosnetr da düşünmekteyim
Mustafaumut kardeşim oyun için asus demişssin bnde öle düşünüyorumda soğutmasından korkuyorum acaba soğutma sistemi oyun pc si gibimi sağlandı acaba_?
ay nı şekilde HP hakkındada aynı soru işaretlerini taşıyorum
bu arada hp nin tüm özellikler gözükmemiş
Özellikler: HP GAMING X8M23EA
i5 6300 HQ (2.3 Ghz -3.2 Ghz )
8 gb ram 2133 Mhz
4 gb gtx 960
1 tb 7200 Rpm hdd

Mustafaumut

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hpninki 4 gb gtx 960 mi 950 mi eger 960 ise kesinlikle daha iyi birde islemci i 5 islemcinin ekran kartina darbogaz yaparmi bi arastir isinma konusunda bi fikrim yok ama hpnin ozellikleri oyleyse i ozelliklere onun disindaki en ucuz cihaz dell 7559 onuda 3300 altinda bulmak zor isinirsa maksimimum 100-150 liraya sogutucu alirsin altina

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hpninki 4 gb gtx 960 mi 950 mi eger 960 ise kesinlikle daha iyi birde islemci i 5 islemcinin ekran kartina darbogaz yaparmi bi arastir isinma konusunda bi fikrim yok ama hpnin ozellikleri oyleyse i ozelliklere onun disindaki en ucuz cihaz dell 7559 onuda 3300 altinda bulmak zor isinirsa maksimimum 100-150 liraya sogutucu alirsin altina
Senin cevabını biraz genişletmek istedim.

Ekran kartı olan bilgisayarların hepsi daha fazla ısınırı ve ne kadar güçlü donanım varsa o kadar da çok ısınma olur. Ben şuan Celeron N3050 işlemcili bir netbook kullanıyorum ve şu zamana kadar sahip olduğum en serin çalışan cihaz. Macbook Pro/Air'da kullandım. İ3 işlemcinin güzelliği burada.

1- Isınma daha az olur i3'te
2- Pil ömrü daha fazla olur
3- i3 işlemci bilindiğinin aksine oldukça hızlı bir işlemcidir. N3050 bile bugün kullanıcı için yeterli, bunu bir kullanıcı olarak söylüyorum. i3'ün benim işlemcimi katlaması gerek.

Ancak şunu unutmamak gerek, her cihaz biraz ısınır. Benimkini en fazla 40C'de gördüm uzun süreli ağır kullanımda.

Peki ısınmayı azaltmak için ne yapılabilir ?

1- Harici soğutucu
2- Ortam havalandırması ve bilgisayarın bulunacağı yerin seçimi (Eğer serin ve karanlık bir odaya alırsan bilgisayarı daha az ısınacaktır)
3- Driver'ların güncellenmesi/Kontrolü (Yazılımlardan dolayı da aşırı ısınma olabilir)
4-Virüslerden kendimizi korumak. Arkaplanda çalışan yazılımlar (Virüsler) işlemciyi yorar ve bu pil ömrünü kısalttığı gibi ısınma ve performans düşüşüne neden olur. Bu yüzden iyi bir antivirüs yüklenmeli ve korsan yazılım da dahil her türlü potansiyel tehditten, e-mail virüslerinden kendimizi korumalı ve internette her yere girmemeliyiz. Misal chrome'un bir sandbox özelliği var bildiğim kadarıyla böyle durumlar için, Firefox'ta ise Noscript gibi eklentiler var.
5- Daha hafif programlar kullanılabilir. Misal Chrome pil yemesi ve bilgisayarı ısındırması ile ünlüdür. Çok ram ve işlemci tüketir. Bunun yerine Firefox iyi bir alternatif olabilir. Word yerine Notepad tercih edilebilir.
6- Açılışta arkaplanda açılan uygulama ve servisler sınırlandırılabilir.

Kısaca hangi bilgisayarı alırsan al bir miktar ısınacaktır. Bilgisayarın ona nasıl davranırsan öyle çalışacaktır. A markası yada B markası değil. Tamam, bazı modeller diğerlerinde göre fazla ısınabiliyor ama bunlar genelde çözülebilir sorunlar oluyor.

Reaksiyon puanı
0
Asus u fiyatından dolayı alacağım gibi duruyor artık harici bir soğutma , full Hd bir monitör ve ssd ile açıkları kaaptıcam gibi duruyor.
abra a5 almayı bnde düşünüyorum ama Hp nin bu yazdıgım notebook u abra a5 den ekran kartı olarak daha iyi .

Mustafaumut

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ilk olarak islemci i 5 6300hq ikinci olarak eger oyunlarda yuksek peeformans almak isterswn kesinlikle hp cunku kart performanslari arasinda cok fark var fps olarak istersen videolarini izleyebilirsin veya internete gtx 950 m ve gtx 960 m fps farki vb yazabilirsin ayrica sonunda m olmasina dikkat et sonundaki m dizustuler icin gelistirilmis demektir masaustunde gtx950 ile gtx 960 arasinda fazla fark yok ama dizustunde cok fark var

Reaksiyon puanı
0
Kardeş Eyvallah ekran kartlarında m farklarını biliyorum gtx 960 m ide tanıyorum 950m den gözle görülür iyi olduğunuda biliyorum fakat sonuçta marka HP olunca insan bi tereddüte düşüyo fan sayısından felanda haberim yok o yüzden diyorum ama onuda düşünüyorum

Mustafaumut

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sen bilirsin bide internetten inceleme yazilarina veya videolarina bakabilirsin

Mustafaumut

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bende 3700 civari butcem var bende laptop alcam gtx 960 ve 4 gb tini bunun disinda en ucuz 3300 iyi dusun derim

Reaksiyon puanı
0
Peki bro Eyvallah bu HP yi satıcı firmalara mail atıp HP hakkında bilgi alıcam duruma göre alırım bunu
Eğer önerin olursa ve ya extra bir bilgi paylaşırsan çok makbule geçer

Mustafaumut

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Fakat cihaz biraz yeni oldugu icin heryerde yok ve inceleme fazla deil