Oyun Kota İlişkisi?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar internet üzeirnden online oyun oynadığımızda özellikle şu basit okey batak gibi oyunları oynadığımızda Bunun kotaya yansıması nasıl olur?

Şimdi bu oyunlarda sonuçta bir video gibi sürekli bir görüntü aktarımı yok...
Aynı şekilde bir radyo dinlerken ki gibi bir ses aktarımı da yok...

O halde chat yapmaktan farkı olmasa gerek diye düşünüyorum ancak bir çok yerde oyun oynamak kotanın anasını ağlatır gibi youmlar var... Bu konuda sizin bilgileriniz nedir?

Reaksiyon puanı
189
o tip basit oyunlar birşey yapmaz.

ama youtube tarzı yerlerde takılmak harbiden ağlatır kotanın anasını :D

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
evde kotalı nette bi ara hemen her akşam wolfteam oynuyordum. daha aşamadım kotayı.
:D:D

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Peki Counter online oynamak kotayı aşmaya sebep olur mu?Bide radyo dinlemek?

Melldott

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kotanın aşması sizin oynadığınız saate, oyuncu kalabalığına vs. durumlara göre değişir. haftada 5-6 saat oynansa pek zarar geleceğini sanmam. =)

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
haftada 5 6 saat günde 1 saat eder bu da kimseyi kesmes sınırlı internette online oyun hayal gibi bişey

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Radyodan chatten bir şey olmaz diyorum ama arkadaşın dediği gibi video siteleri berbat..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Canıma tak etti sınırsıza geçtim. :D

Böylesi çok daha iyi oldu. ;)

Bu arada radyo dinlemek de kotadan götürür. Hatta dakikada 2 MB diyenler vardı. Bilmem ne kadar doğru...

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Radyo'nun kalitesine göre değişir. 128 kbps kalitesinde yayın yapan da var, 64 kbps yayın yapanda. Bu durumda ikisinin de bir dakika da harcayacağı kota farklı olacaktır.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
oyun, müzik dinleme, video izleme bunlar pek fazla kota aşmıyor, kotayı aşanlar kırmızı noktalı sitelere girmek genelde bunlar paralıdır ve dosya indirmek, program indirmek veya oyun indirmek biraz canınızı yakabilir.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Teşekkürler arkadaşlar.Ben Counter günde neredeyse 3 saat oynuyorum.Radyo olarak reklam olmasın ama Metro FM dinliyorum ancak hangi kalitede çaldığını bilmiyorum.

MyDaİsY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Video siteleri,Radyolar, Msn Webcam Görüşmesi,Skype(çok büyük şekilde.) Bunlar acayip şekilde Kota sömürüyor :) Kotasız daha iyi bence.. Sağlıklı bir şekilde nette istediğini yapıyorsun..

theformul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Sınırsızken İnternetim Cod4 Oynuyodum Ve Gidiyodu Galiba Bikeresinde 29 yerine 79 mu ne gelmişti :D sonra böle devam edince dedim sınırsız yapalım rahat edelim :D

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
79 gelmesi imkansız diye biliyorum 60 küsür lirayı geçemez diye bi madde vardı yanlış hatırlamıyorsam bağlantı ücretini de o aydan almış olabilirler belki

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadaş 18 yapmış 4lük kotayı :D 90 gelmiş fatura :S

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
arkadaş 18 yapmış 4lük kotayı :D 90 gelmiş fatura :S

arkadaşın ya yazmış , yada aynı ay kotasız tarifeye geçmiş fark parası gelmiş faturaya..
yoksa 61.75 den fazla gelmez..
geçen yaz battı balık yan gider dedm 20 küsur yaptım 60 küsur geldi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Arkadaşlar internet üzeirnden online oyun oynadığımızda özellikle şu basit okey batak gibi oyunları oynadığımızda Bunun kotaya yansıması nasıl olur?

Şimdi bu oyunlarda sonuçta bir video gibi sürekli bir görüntü aktarımı yok...
Aynı şekilde bir radyo dinlerken ki gibi bir ses aktarımı da yok...

O halde chat yapmaktan farkı olmasa gerek diye düşünüyorum ancak bir çok yerde oyun oynamak kotanın anasını ağlatır gibi youmlar var... Bu konuda sizin bilgileriniz nedir?

:: Tabiki de kota artımında etkili olur. PC açık ve net bağlantısı açık olsun ama herhangi bir sayfada gezinme yinede kotana etki eder. Bu PC ile İnternet arasındaki veri alış verişinden kaynaklanır. Kaldıki oynadın her oyun, her video izleme, v.s kota artımında rol oynar..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bilmiom arkadaş öle dedi.kotasıza geçmemiş öyle bir durum yok yani ama öyle gelmiş :D yine başka arkadaşta kotasız var 58 yapmış :S

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kalite Artıkça Veri Transferide Artar . Görüntü için ek bir Trafik daha biner . Okey Batak ise Küçük miktarlarda Götürür Ama "Damlaya Damlaya Göl olur"

OnurAbi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hatırladığıma göre counter strike 1.6 saniyede 2 kb işliyodu yani onlar pek etki etmez

jascuha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
WoW dahil diğer online oyunlar bile interneten fazla yemezler eger interneti tek kişi kulanıyorsanız vede sadce online oyun oynuyorsanuz (film ,müzük indirip izlemiyorsanız)sınırılıya geçebilirsiniz. gun boyu açık olan WoW(9-10 saat) bile 200 mb harcar.

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Canıma tak etti sınırsıza geçtim. :D

Böylesi çok daha iyi oldu. ;)

Bu arada radyo dinlemek de kotadan götürür. Hatta dakikada 2 MB diyenler vardı. Bilmem ne kadar doğru...
Yazdıklarının hepsine katılıyorum. Ayrıca arkadaşım internette yaptığın herşey kotadan götürür kimi az kimi çok sen dikkatli ol.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
arkadaşlar benim kotam 4 gb dır benimde 7-5 oldu kota hesaplamalarıma göre 56,5 aşmıyor ister 10 olsun, ister 15 olsun aşmıyor yine ynı 56 tl vereceksiniz fiyat sabit

MyDaİsY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
79 gelmesi imkansız diye biliyorum 60 küsür lirayı geçemez diye bi madde vardı yanlış hatırlamıyorsam bağlantı ücretini de o aydan almış olabilirler belki

88 TL Gelmişti bana(ödedim 60 tl aşmıyor gibi bir şey doğru değil) Sınırsıza geçiş yaptım o heyecan ile ilk gün 20 gb yapmıştım hiç unutamıyorum :clap:şuan ise günlük 3gb falan rahat yapıyorum her gece filmimi vs. herşeyi izliyorum netin tadını almaya başladım :yes:

bovocox

Asistan
Reaksiyon puanı
0
video ve müzik haricinde o tür oyunlardan birşey olmaz

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
bana bi ay 69 TL geldi sınırlıdayken
senin internet paket değişik olabilirmi acaba? bu kadar geldiğine göre

arkadaşlar ben bir program indirdim içinde büssürü müzik var dinliyorum hatta benim internet kotalıdır 4 gb açtı ama müzik dinlerken hiç kota açtığını görmedim çok rahatım soğuk kanlıyım :D kota aşacak diye bir derdim yok kota işlemiyor 56 tl sabit kalıyor yarın da ödemem olacak kotam sıfırlanacak bari internetimi sonuna kadar kullanayım diyorum :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
senin internet paket değişik olabilirmi acaba? bu kadar geldiğine göre

arkadaşlar ben bir program indirdim içinde büssürü müzik var dinliyorum hatta benim internet kotalıdır 4 gb açtı ama müzik dinlerken hiç kota açtığını görmedim çok rahatım soğuk kanlıyım :D kota aşacak diye bir derdim yok kota işlemiyor 56 tl sabit kalıyor yarın da ödemem olacak kotam sıfırlanacak bari internetimi sonuna kadar kullanayım diyorum :D
Hocam zaten 56 liranın daha ötesi yok. Tabi rahat olursun. :D

Müziktir, videodur bütün kota bunlara gidiyor zaten. :)

Son güne dikkat et, fazla bir şey harcama. Valla ertesi güne sarkıtabiliyorlar o günkü verileri.

Bir keresinde son gün film filan izledim sabah bir baktım 500 MB dolmuş bile. :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bişey olmaz kardeş ama video izlersen hemen dolu verir kota..:D