oyun için ekran kartı 1 işlemci 2(ram yeterli ise)
ram yetersiz ise işlemci 1 ekran kartı 2
işlemciler günümüzde harici ekran kartlarına dahi yardım ediyor
ayrıca fare ve klavyelerin gecikme sürelerini ayarlıyor
dolayısıyla ekran kartı kadar olmasa da öneme sahip
p4 ile ne kadar iyi ekran kartı olursa olsun güçlü oyunları oynarken sorun çıkarabilir
sistem dengesi de önemli bir faktör
linux'a gelip laf atmayı iyi biliyorsunuz ancak biz yine de yardım etmeye çalışıyoruz
Kim ne derse desin, eğer ram ve ekran kartın yüksek ise işlemci önem sırasında en son sıralarda.
Bende AMD sempron 1.8 işlemci var 6 senelik bilgisayar, 1.5 ram ve 1 gb ekran kartı ile pes, crysis, metro 2033 oyunları normalde hatta metro 2033 ve pes 'de son ayarlarda oynayabiliyorum. İşlemci faktörü sadece oyunlarda yüklenme sürelerini biraz aşağı çeker. Onun dışında masaüstü programlarda ise önemi oldukça büyük.. .
Hesaplamalar işlemci tarafından yapılır. Eğer bir oyunda bir hareket her seferinde farklı karşınıza çıkıyorsa, etkileşim duruma göre sürekli farklılık gösteriyorsa bu hesaplama yapıldığı anlamına gelir ki o oyunda işlemci önem taşır. Ama önceden tanımlanmış değerlerde işlemci o kadar ön planda değildir, örneğin motion capture ile yapılmış oyun içi bölümlerde değerler önceden hesaplandığı için görev cpu'dan çok gpu'ya aittir. Nvidia CUDA ile bir takım hesaplamaları gpu'ya yaptırarak işlemci üzerindeki yükü hafifletmiştir. O yüzden eğer ekran kartınız CUDA destekliyorsa CUDA kullanan oyunlarda (özellikle fiziksel olaylar kullanılan, yerçekimi simulasyonu gibi) işlemciniz düşük olsa bile iyi bir performans alırsınız. Özellikle oyunlardaki işlemci gereksiniminin bu gibi desteklemeler sayesinde azalması CPU/GPU işlemcileri gündeme getirmiştir.