SucsuzGenc
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 3
İşlemci önerecek var mı DDR3 Nvidia geforce 640 ekran kartına uyumlu olan bi işlemci 100-150 tl lik sadece oyun için.
Baştan başlıyımŞimdiki işlemcini ya da sistem topluyorsan bütün sistemini yaz ki bir işlemci önerebileyim. Öyle her işlemci her anakarta takılamıyor.
Anakartın AM3 işlemcileri destekliyor. Bu anakarta uygun sıfır işlemci bulamazsın; ancak ikinci el bir Phenom II X2 ya da X4 olabilir, kesin modeli çok fark etmez. Bu ekran kartı için yeterli olacaklardır ama daha güçlü (en fazla GTX 750 Ti) ekran kartlarını kaldıramazlar.Baştan başlıyım
-İşlemcim: AMD Athlon(tm) x2 270u processor 2.00 ghz-Ekran kartım: esonic geforce gt 640 (ekran kartım normalde onboard işlemcimde kaynaklanan bi hatdan dolayı harici aldığım ekran kartımdan istediğim faydayı alamıyorum)
-64 bit işletim sistemi
-4 gb ram
Başka istediğin bilgi varsa yazabilirim (işlemciyi sırf ekran karımı dordüzgün çalışırmak için değiştiriyorum)
Bişey soracam ekran kartım iyimi ? bide bu fotoğrafta ekran kartımı çıkarılmış hali.Anakartın AM3 işlemcileri destekliyor. Bu anakarta uygun sıfır işlemci bulamazsın; ancak ikinci el bir Phenom II X2 ya da X4 olabilir, kesin modeli çok fark etmez. Bu ekran kartı için yeterli olacaklardır ama daha güçlü (en fazla GTX 750 Ti) ekran kartlarını kaldıramazlar.
Bu nedenle, bu bütçeyle şimdilik başka bir anakart ve işlemci alman imkansız olacağı için önerim birkaç ay beklemen olur. Bu arada Intel'in Skylake i3 ya da Pentium işlemcileri ve H110 çipsetli anakartları çıkar, senin de biraz bütçen birikir, onlardan alırsın ve sorun yaşamazsın.
GT 640 iyi, bütün oyunları orta ya da yüksek ayarlarda oynarsın.Bişey soracam ekran kartım iyimi ? bide bu fotoğrafta ekran kartımı çıkarılmış hali.
GT 640 iyi, bütün oyunları orta ya da yüksek ayarlarda oynarsın.
Bu fotoğrafını attığın kart sanıyorum ki entegre. Full HD videoları bile oynatırken takılıyor olabilir (denemedim). Yani o kadar kötü.
İşlemci kısmına gelince, dediğim gibi şimdilik biraz ertele, biraz daha bütçen olur ve intelin yeni orta seviye işlemcileri gelir. Yani intel alırsın. Şimdi alacaksan da buna uygun sıfır işlemci bulamazsın, ikinci elde Athlon II X4, Phenom II X2, X3 ya da X4 alabilirsin, kesin model çok fark etmez.
Her ikisi de (intel de amd de) bu kart için yeterli olur ama ilerde yine ekran kartını yükseltirsen (ki kaçınılmaz) amd yetersiz geldiğinde daha da yükseltemezsin (Phenom II X4 takılabilecek en güçlü işlemci, birçok anakart X6 desteklemiyor) ama intelde öyle bir şey olmaz, olsa bile işlemciyi daha da yükseltme imkanın olur.