Övünülen HTC One Kamerasını Karşılaştırdık.

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhaba arkadaşlar , ben Proton bilen bilir.:) Şimdi size övünülen htc kamerasıyla bulabildiğim en iyi 15 mp kamerayı karşılaştıracağım.
Dandik falan desenizde sonuç olarak makine yani . :mrgreen: Şimdi gelelim çektiğim resimlere.(Video çekmek yüklemek çok zahmetli birdahaki haftaya veya daha sonra yada hiç :hammer:) Hadi buyrun bakalım bizim One V ye malesef 5 mp ama olsun sonuç olarak htc nin farkını anlayacaksınız.5mp vs 15 mp. Bu arada telefona jelly bean yükledim onunda etkisi olduğunu zannediyorun onun için android bölümüne açtım ve daha çok kişi buradan bakabilir.Modlarım siz değiştirebilirsiniz yinede tabiki;
Kodak;
ggf2j.jpg

One V;
ggf4y.jpg

Kodak;
ggf9b.jpg

One V;(bu biraz kötü çekim açım yanlıştı ama genede yayınlamak istiyorum)
ggfcf.jpg

Kodak;
ggfj6.jpg

One V;
ggfk9.jpg

Hadi bakalııımmm :cool: İşte gayrimeşru karşılaştırma :4: [MENTION=250890]aquess1999[/MENTION] [MENTION=130683]android3[/MENTION] [MENTION=72181]DarKeN[/MENTION]

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
kodak la çektiğine emin misin? hesap makinasıyla çekilmiş gibi duruyor :D
Xperia S ile de bi karşılaştırma yap :P:cool:

Reaksiyon puanı
189
Kodaktaki çekim kodu nedir? Bu kadar yakın çekim için makro çekim moduna alman gerekir. Yoksa böyle bir görüntü alman normal...

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bulabileceğim tek Xperia ; Xperia Arc S :D fazlası kurtarmıyor :)
Kodaktaki çekim kodu nedir? Bu kadar yakın çekim için makro çekim moduna alman gerekir. Yoksa böyle bir görüntü alman normal...
Snaırım iso ayarı yanlıştı .Fakat belirttiğim gibi Kodağı biraz daha yaklaştırdım , yani biraz daha kötü çıktı onu biliyorum.Makro da açıktı fazla yakınlaştığımdan öyle oldu.

Reaksiyon puanı
189
Bulabileceğim tek Xperia ; Xperia Arc S :D fazlası kurtarmıyor :)

Snaırım iso ayarı yanlıştı .Fakat belirttiğim gibi Kodağı biraz daha yaklaştırdım , yani biraz daha kötü çıktı onu biliyorum.Makro da açıktı fazla yakınlaştığımdan öyle oldu.

Bence dandik bir Canon A520 var macro modunda elle ayar yaparsan kot pantolona sıfırladığımda iplikleri rahatlıkla ve çok net görebiliyorsun :) Mutlaka kodağın ayarlarında sıkıntı vardır yoksa böyle görüntü vermez :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Bence dandik bir Canon A520 var macro modunda elle ayar yaparsan kot pantolona sıfırladığımda iplikleri rahatlıkla ve çok net görebiliyorsun :) Mutlaka kodağın ayarlarında sıkıntı vardır yoksa böyle görüntü vermez :)
Birdahakine ayarlayayım güneş müneş gitti buradan :)

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
One V daha güzel duruyor. :D
Renkler daha canlı. :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kodak da ne kodak? Böyle karşılaştırma mı olur yahu? :)
Ben şimdi 10 yıllık 5Mpx bir kamerayla çektiğim bir kaç fotoğrafı koyayım kendinden geçsin ortalık? :)
Bir de fotoğraf işinden anlayan varsa çok güzel farketmiştir ki koyduğun fotoğraflardan bile belli olan şey Kodak'ın çok daha iyi fotoğraf çekebildiği.
Ancak tüm karelerde hatalı odaklama, hatalı apertür/hız ayarları yapılmış olduğu. Otomatik modda kendi de yapabilir bu hataları elbette.

Ayrıca kamera iddiasında olan One S ve One X, One V değil.
One X, aksam az ışıkta, makro modu açık.
onexaksammakro.jpg

Aslında bundan vazgeçmemiz gerekir.
Cep telefonları, Xperia S olsun Lumia920 olsun ne olursa olsun, belirli kalitede fotoğraf çekebilecek kapasiteye sahiptirler. Asla gerçek fotoğraf makinalarıyla bol ölçüşemezler.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Aynen dediğin gibi telefonlar fotoğraf makineleri ile henüz boy ölçüşemez. Otomatik ayarlarda çektiğim fotoğraf mesela. :) Canon 600D
Tabi işi bilen benden daha iyisinide çekicektir.
5IT6U.jpg

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kodak da ne kodak? Böyle karşılaştırma mı olur yahu? :)
Ben şimdi 10 yıllık 5Mpx bir kamerayla çektiğim bir kaç fotoğrafı koyayım kendinden geçsin ortalık? :)
Bir de fotoğraf işinden anlayan varsa çok güzel farketmiştir ki koyduğun fotoğraflardan bile belli olan şey Kodak'ın çok daha iyi fotoğraf çekebildiği.
Ancak tüm karelerde hatalı odaklama, hatalı apertür/hız ayarları yapılmış olduğu. Otomatik modda kendi de yapabilir bu hataları elbette.

Ayrıca kamera iddiasında olan One S ve One X, One V değil.
One X, aksam az ışıkta, makro modu açık.
onexaksammakro.jpg

Aslında bundan vazgeçmemiz gerekir.
Cep telefonları, Xperia S olsun Lumia920 olsun ne olursa olsun, belirli kalitede fotoğraf çekebilecek kapasiteye sahiptirler. Asla gerçek fotoğraf makinalarıyla bol ölçüşemezler.
Aydınlattığın için teşekkürlerr :) One V sınıfın en iyi kamerası olarak resmi sitede yayınlandı.Sınıfının :) Ben sadece güzel resimler çekebildiğini göstermek istedim ayrıyetten resimleri çekmem çok zor oldu camın önündeler önde demirler var :) Mare daha kaba olduğundan zorlaştı durum :) Tabiki haklısın boy ölçüşemezler fakat birnevi küçük makinalar :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sınıfı neymiş? HTC konuşmuş reklam olsun diye. :)
Güzel fotoğraflar çekebilir elbette yeni nesil bir kamerası var sonuçta.

Bu arada arkadaşlar; resim çizilir, fotoğraf çekilir. :)

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Aynen dediğin gibi telefonlar fotoğraf makineleri ile henüz boy ölçüşemez. Otomatik ayarlarda çektiğim resim mesela. :) Canon 600D
Tabi işi bilen benden daha iyisinide çekicektir.
5IT6U.jpg
Canon 600D çok güzel bi makine zaten her türlü güzel çekilebilir bazı durumlar hariç :)

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://e1212.hizliresim.com/14/1/ggjrd.jpg[/URL][/IMG]

kardeşim xperia s ile çektim bir fikir sahibi olursun gece çekimleri bana göre kötü ama makro ve dış çekimler fena değil

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://e1212.hizliresim.com/14/1/ggjrd.jpg[/URL][/IMG]

kardeşim xperia s ile çektim bir fikir sahibi olursun gece çekimleri bana göre kötü ama makro ve dış çekimler fena değil
Gayet güzel :) Yakın çekim çiçek resimlerinide bekliyoruz :)

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Daha çok kişi görsün diye konu yanlış yere açılmaz Proton :)

Konu taşındı.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Saniyede kaç mesaj atıyorsun insaf be adam :D Bu arada senin teli rotlasak ne performans olur dimi :D (Kötü arkadaş) :D

Aynen de resmi JB yi beklemek de kararlıyım şimdilik android piyasasında olan her şeyi kurup oynayabiliyor ve çalıştırıyorum fazlasında gözüm yok :D