Ovit'te mahsur kalan araçlar kurtarıldı

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
35529.jpg

Rize'de İkizdere-İspir kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde çığ düşmesi nedeniyle dağda kalan midibüs ile 3 kamyon ve 1 iş makinesi, bulundukları yerden alındı.

Rize-Erzurum kara yolunun 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde 20 Kasımda çığ düşmesi sonucu içerisinde 18 yolcunun mahsur kaldığı midibüs ile 3 kamyon ve bir iş makinesine, Karayolları 103. Şube Şefliği ekiplerince yapılan yol açma çalışmalarının ardından ulaşıldı. Rize'ye getirilen midibüsteki eşyalar, sahiplerine teslim edildi.

Rize'den Erzurum'a gidecek olan 25 EC 921 plakalı midibüsün şoförü Hasan Arslan, yaptığı açıklamada, araçlara dün gece saat 22.00 sıralarında ulaşıldığını belirtti.

Karayolları ekiplerinin özverili bir çalışma yaptıklarını ifade eden Arslan, ''Midibüse ulaştığımızda etrafı karla kaplıydı. 5-6 metre yüksekliğinde çığ vardı. Etrafındaki karı temizleyip midibüsü çalıştırdık ve şehre getirdik'' dedi.

Olayın yaşandığı gün 'Karayolları ekiplerinin kendilerini görmesine rağmen kurtarmaya gelmediği' şeklinde iddialarda bulunduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi:

''Daha sonra ise Karayolları ekibine hak verdim. Onlardan özür diliyorum. Olayın olduğu gece tipiden dolayı iş makineleri gelemiyordu. Bizi de Karayolları ekiplerini de suçlayabilirler. Ama önemli olan sağ salim kurtulmamız. Devletimize teşekkür ediyoruz. Bizi o gece kurtarsalardı belki de yolda çığ tehlikesi yaşayacaktık. En güvenlisi sanıyorum buydu.''

Midibüsün yeniden çalışmaya başladığını belirten Arslan, ''Bugün saat 14.00'da ilk seferimiz başladı. Kış mevsiminde artık Trabzon-Erzurum yolunu tercih edeceğiz. Ovit Dağı'ndan ancak bahar aylarından sonra çalışmaya başlarız'' diye konuştu.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

İspir'den İkizdere yönüne giden araçların 20 Kasım akşamı yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu Ovit Dağı'nda mahsur kaldığı bilgisinin alınmasının ardından bölgeye giden Karayolları ekipleri, bir midibüsteki 30 kişi ile 3 kamyon şoförünü kurtarmıştı.

Daha ileride olan ve içinde 18 kişinin bulunduğu midibüse ise tipi ve çığ düşme riski nedeniyle ulaşılamadığı açıklanmış, mahsur kalanlar bazı dağcıların yardımıyla 22 Kasımda kurtarılmıştı.

mahsurkalanotobus2.jpg

mahsurkalanotobus.jpg

http://www.haber53.com/35529_Ovit-te-mahsur-kalan-araclar-kurtarildi.html