Overclock Lu Işlemci

fiyakali1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar selam benim işlemcim eskiden overclockluydu ancak bi takım hatalarım üzerine herşey 0landı format falan atıp bir ton uğraştım düzelmesi için.
İşlemcim şuan %100 de kullanılamıyor direkt kapatıyor kendini 75 80 dereceyi görüyor. Dediğim gibi önceden overclockluydu ve şuan sanırım sistemde darboğaz oluyor.
Donanımlarım şöyle:
AMD FX-8150 3.6 GHZ
RX580 8GB
GIGABYTE ANAKART DDR3
8 RAM
İşlemcim eskiden 4.2 ghz de çalışıyordu ve gayet iyiydi herşey ancak şuan ısınıp kapanmaması için lolu en düşük ayarlarda falan oynuyorum diğer oyunlara kesinlikle girmiyorum bile. Sorun nedir tam olarak bilmiyorum daha yeni bu yazıyı yazmadan hemen önce termal macun değiştirdim (MX-4 termal macun sürdüm şuan işlemcim boşta 30 35 arası çalışıyor). Bu işlemciye overclock yapmış biri varsa lütfen yardım edebilir mi ya da sorunumun tam olarak ne olduğunu bilen biri? (ben güç kaynağındanda kaynaklanabileceğini düşünüyorum) Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen moderatör:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Herşey sıfırlandı derken ne yaptın.
Overclocklu halde bi işlemci ,daha çok ısınır. Sen sanırım,biosta bişeyleri değiştirdin. Yoksa default hale gelseydi,overclocklu halinden daha serin çalışırdı. Yani şu an,aşırı ısınması ve yüzde 100 çalışması normal bi durum değil.
Önce biosu default olduğundan emin olmalıyız .Sanırım F7 tuşu İLE OLACAKTIR. En kötü ihtimal ile pili sök,tekrar tak. Değişen bi şey olacak mı.

fiyakali1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herşey sıfırlandı derken ne yaptın.
Overclocklu halde bi işlemci ,daha çok ısınır. Sen sanırım,biosta bişeyleri değiştirdin. Yoksa default hale gelseydi,overclocklu halinden daha serin çalışırdı. Yani şu an,aşırı ısınması ve yüzde 100 çalışması normal bi durum değil.
Önce biosu default olduğundan emin olmalıyız .Sanırım F7 tuşu İLE OLACAKTIR. En kötü ihtimal ile pili sök,tekrar tak. Değişen bi şey olacak mı.
biosla biraz uğraşmıştım ama şuan zaten defaultta. Bence şuan geriye tek ihtimal güç kaynağı gibi duruyor çünkü işlemcimde sıvı soğutma var 1 yıldır sorunsuz kullandğım her oyunu oynadığım bilgisayarda şuan lolu kapanmaması için en düşük ayarlarda oynuyorum. Sıvı soğutmamı düzgün taktığıma eminim termal macunu yeni değiştirdim bence sorun güç kaynağında.