Technoob
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 111
Bugün 10 dakikalığına +150mhz verdim acaba garanti gitmiş midir?
Yok zaten yaptığım gibi sıfırladım peki 1850mhz den 2000mhze çıkarırsam 75 derece olan gpu ne kadar daha ısınır ve fps artar mı?Karşı taraf senin overclock yaptığını anlamaz ama bilgisayar herhangi bir nedenden bozulursa overclock nedeniyle kullanıcı hatası diye kitleyebilirler.
150 mhz arttırmana değmez 2-3 derece falan artar ama gözle görülür bir fps artışı yakalayamazsın zaten GPU baya iyi şimdi yanlış overclock yaparsan ömrünü kısaltabilirsin.Yok zaten yaptığım gibi sıfırladım peki 1850mhz den 2000mhze çıkarırsam 75 derece olan gpu ne kadar daha ısınır ve fps artar mı?
bu arada 75 derece pek hayra alamet değil bir ara teknik servise yollayıp termal macunları değiştir o zaman daha gözle görülür FPS artışı yakalarsın.Gtx1650 ama laptop ama vence yapmamak daha iyi 75 derece biraz fazla gibi zaten .
Yanlış yapıp da donarsa mı sorun olur yoksa yanlış yaparsam ve böyle kullanırsam mı?150 mhz arttırmana değmez 2-3 derece falan artar ama gözle görülür bir fps artışı yakalayamazsın zaten GPU baya iyi şimdi yanlış overclock yaparsan ömrünü kısaltabilirsin.
Yanlış yapıp kullanmaya devam edersen. Bir de zamanla artifact verebilir ekran kartı.Yanlış yapıp da donarsa mı sorun olur yoksa yanlış yaparsam ve böyle kullanırsam mı?
Doğru GPU sınırlara yaklaşmış ama CPU yanıyor.Cpu 79 83 arası Gpu 75 max oluyor ama alalı zaten daha 1 buçuk ay oldu. Soğutucu da yok ama Gpu normal diyorlar laptop için ama cpu fazla .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Teşekkür ederim herkese yardım için içime su serptiniz.