Yardım Otomatik Vitesten Sonra Manuel Kullanmak

srmetin

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar benimki birazcık kuruntuluk gibi duruyor ama ben manuel vitese alıştım. Arabamı değiştirip otomatiğin konforunu deneyimlemek isriyorum. Otomatiğe alıştıktan sonra manueli unutmaktan korkuyorum. Sizce manuelden devam mı etmeliyim?

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477
Otomatikte Teknik Sıkıntılar var örneğin:
1-)
2016 model VW Polo'da devir hep düşük 1000-1500 arası oluyor.
Böyle olunca araba verimsiz ve yağ yakmaya başlıyor.
Düz viteste ise ideal 2000 devirde tutarak arabadan verim alabilirsiniz.

2-)
Vites kutusu hep hazırda beklediği için hızlı eskiyor.

osos11

Asistan
Reaksiyon puanı
124
Otomatikden inip düze binince sıkıntı olmuyor ama düzden inip otomatiğe binince debriyaj aradığım, yanlışlıkla frene bastığım ve vitesi hareket ettirdiğim çok oldu. Alışınca bu sorun ortadan kalkıyor ancak ben alışacak fırsatı bulamıyorum çünkü sürekli iki tip aracıda kullanmam gerekiyor.
Bu dediklerim benim yaşadığım bir sıkıntı. Hiç sıkıntı yaşamayanlar da var.

xWhozz

Doçent
Reaksiyon puanı
346
1 - Araba sürmeyi
2 - Bisiklet sürmeyi
3 - Yüzmeyi unutmaz insanoğlu (deniz,göl vb)?

srmetin

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler☺️ Yani unutmazsın diyorsunuz. O zaman bi otomatiğin tadına bakalım?

TheMedusa

Doçent
Reaksiyon puanı
416
1 - Araba sürmeyi
2 - Bisiklet sürmeyi
3 - Yüzmeyi unutmaz insanoğlu (deniz,göl vb)?
Benim düşüncem bunların korkuyu yenmekle alakası var (araba hariç) bir defa yüzebildiğini görünce zaten suda kendini salıyorsun gerisi geliyor bisikletteysen aynı dengede durmak önemli.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Manuel kullanmayı unutmazsında otomatiğin rahatlığını alınca manuele dönmezsin..

srmetin

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Manuel kullanmayı unutmazsında otomatiğin rahatlığını alınca manuele dönmezsin..

Zaten otomatiğe geçersem kolay kolay ben de dönmeyi düşünmem ama iş gereği veya başka sebeplerden dolayı manuel kullanmak zorunda kalırsam diye dedim.

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Otomatik vitese geçtim bende 4 ay kadar önce farklı bir keyif ve rahatlık veriyor bence :)

Cem özgür

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Otomobil sürmeyi ve ehliyetimi manuel taşıt sürerek aldım sonrasında 12 yıl boyunca hep otomatik arabam oldu. O kadar alıştım. Şu anda arabam yok ve artık manuel vitesli bir araba kulanamam sanırım. Yerinden bile kaldıracağımdan şüpheliyim en azından çok zorlanırım. Otomatiği varken merdaneli çamaşır makinesi kulanırmısız. Otomatik vites büyük rahatlık.

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
13yaşındayım.

manuelden otomatiğe geçince: debriyaj diye aniden frene basarsınız dua edin arkanızda araba olmasın. arada seri olmak için 4'ten 3'e çekesiniz gelir yapamazsınız(galiba sport mod yüksek devir kullanıyodu) memlekete gidince çocuğunuz otomatik olduğu için kendini iyi sürüyo sanar stop ettirmez. eğer sanzıman bozulursa 10k gitmeden sanayiden çıkamazsınız

otomatikten manuele geçince: kırmızıda durunca niye stop etti lan bu dersiniz.dur kalkta intihar edesiniz gelir. dümdüz giderken devir yükselir 5500'ü bulur lan bu niye 5.vitese geçmedi lan dersiniz.

acmakapamatusu

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
17
Unutmazsın ama sonra tekrar manuele geçince yokuşlarda falan ufak bir debriyaj kavrama sorununu yaşarsın :D

acmakapamatusu

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
17
13yaşındayım.

manuelden otomatiğe geçince: debriyaj diye aniden frene basarsınız dua edin arkanızda araba olmasın. arada seri olmak için 4'ten 3'e çekesiniz gelir yapamazsınız(galiba sport mod yüksek devir kullanıyodu) memlekete gidince çocuğunuz otomatik olduğu için kendini iyi sürüyo sanar stop ettirmez. eğer sanzıman bozulursa 10k gitmeden sanayiden çıkamazsınız

otomatikten manuele geçince: kırmızıda durunca niye stop etti lan bu dersiniz.dur kalkta intihar edesiniz gelir. dümdüz giderken devir yükselir 5500'ü bulur lan bu niye 5.vitese geçmedi lan dersiniz.
peki şanzıman bu kadar pahalı mı gerçekten