Arkadaşlar benimki birazcık kuruntuluk gibi duruyor ama ben manuel vitese alıştım. Arabamı değiştirip otomatiğin konforunu deneyimlemek isriyorum. Otomatiğe alıştıktan sonra manueli unutmaktan korkuyorum. Sizce manuelden devam mı etmeliyim?
Benim düşüncem bunların korkuyu yenmekle alakası var (araba hariç) bir defa yüzebildiğini görünce zaten suda kendini salıyorsun gerisi geliyor bisikletteysen aynı dengede durmak önemli.1 - Araba sürmeyi
2 - Bisiklet sürmeyi
3 - Yüzmeyi unutmaz insanoğlu (deniz,göl vb)?
Manuel kullanmayı unutmazsında otomatiğin rahatlığını alınca manuele dönmezsin..
peki şanzıman bu kadar pahalı mı gerçekten13yaşındayım.
manuelden otomatiğe geçince: debriyaj diye aniden frene basarsınız dua edin arkanızda araba olmasın. arada seri olmak için 4'ten 3'e çekesiniz gelir yapamazsınız(galiba sport mod yüksek devir kullanıyodu) memlekete gidince çocuğunuz otomatik olduğu için kendini iyi sürüyo sanar stop ettirmez. eğer sanzıman bozulursa 10k gitmeden sanayiden çıkamazsınız
otomatikten manuele geçince: kırmızıda durunca niye stop etti lan bu dersiniz.dur kalkta intihar edesiniz gelir. dümdüz giderken devir yükselir 5500'ü bulur lan bu niye 5.vitese geçmedi lan dersiniz.