Otokar'ın doğalgazlı otobüsü test edildi

Bu konuyu okuyanlar

vacip42

Profesör
Katılım
17 Haziran 2008
Mesajlar
1,473
Reaksiyon puanı
0
Puanları
36
Otokar, alternatif yakıtlarla çalışan araçlar üzerindeki çalışmalarının en yenisi olan doğalgazlı Doruk 230DG'yi İzmit'te tanıttı


11970.jpg


Yapılan tanıtıma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli UKOME Başkanı Abdülmuttalip Demirel, Kocaeli UKOME Ulaştırma Müdürü Salih Kumbar ve Kocaeli UKOME yetkilileri katıldı.

Tanıtımda Otokar'dan Ürün Müdürü Burak Soydan, Bölge Satış Sorumlusu Sebahattin Yılmaz ve Ar-Ge Proje Sorumlusu Tolga Kaya da yer aldı.

Tanıtımda Otokar'ın en yeni otobüs modeli olan doğalgazlı Doruk 230DG hakkında detaylı bilgiler verildi. Üstün güvenliğinin yanı sıra çevreciliği, otomatik vitesi, alçak taban girişi ve düşük yakıt giderleri ile modern toplu taşımacılık şartlarını ideal bir biçimde karşılayan otobüs yetkililerden tam not aldı.Yapılan tanıtım sonrasında yetkililer DORUK 230DG otobüsü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Doğalgaz Dolum İstasyonu'na giderek aracı test etti.

DORUK 230DG, doğalgazlı olması sebebi ile diğer yakıt türlerine oranla daha çevreci bir otobüs. Araç Euro 5 ve Euro 6 arasında kalan EEV seviyesinde emisyona sahip. Doğalgazla çalışan DORUK 230DG, asit yağmurlarına neden olan NOx gazı atılımında yüzde 50; SO2 gazı atılımında ise yüzde 90 oranında azalma sağlıyor.

Parçacıklı madde atılım oranı ise dizel yakıt ile çalışan otobüslere kıyasla yüzde 50 ila 75 oranında daha az. DORUK 230DG aynı zamanda daha düşük bir gürültü seviyesine sahip. Böylelikle araç yolculara konforlu bir seyahat sunarken, daha iyi emisyonu ile de şehir içerisinde daha temiz bir hava sağlıyor.

DORUK 230DG işletme giderleri açısından değerlendirildiğinde ise özellikle yakıt maliyetlerinde önemli düzeyde avantajlar sunuyor. Bu sayede araç sahipleri, aracın ilk alımdaki ilave maliyetini hızla amorte ederek ilerleyen yıllarda işletme giderlerini düşük seviyede tutabiliyorlar.

::Sizce lpg li otobüs dizel i yakalarmı ?

Kaynak
 
Üst