Öss'm Hakkındaki Görüşlerime Ne Dersiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bu sene yeni değişen ÖSS sistemini de göze alarak kendi kafamda doğruluğuna inandığım fikir; Bu sene Öss'ye girmemek, bunun bir çok nedeni var aslında, en büyük nedenlerinden birisi de özellikle dershanelerin yeni değişen sisteme tam olarak adapte olmadığını ve uzun bi süre de olamayacağını düşünmem, ayrca bu sene geçireceğim eğitim yılında staj, ev, okul, dershane temposunu kaldırabileceğimi düşünmüyorum, zira stajım son derece ağır geçecek, bunlara ilave olarak; Lisenin son senesinde okuldaki derslerin yanında Öss'ye çalışmak saçma geliyor, bu sene öylesine bi girip seneye de başarılarına göre deshaneleri kıyaslayıp en uygun dershane eğitimi sonucunda bütün enerjimi sadece Öss için harcamayı planlıyorum, Ayrıca yeni değişen sistem sonucu önümüz açıldığı için kafamda bir sürü bölüm var, hangisini seçeceğimi inanın bilmiyorum... :(

Peki Ya sizin Önerileriniz Nedir ?

Not: Lise Türüm:Anadolu Meslek | Bölümüm: Bilişim Teknolojileri/Web Tasarım

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Boşuna uğraşmış olmaktansa bir sene erteleyip istediğini bilerek girmek istiyorum diyorsun. Yaşın vermiş olduğu avantajı iyi kullanabilirsin. Kendini hiç geç kalmış gibi hissetmene de gerek yok. üniversiteye gittiğinde(inş.) göreceksin ki sınıfın çoğu senden zaten büyük.

bu arada bu sene üniversiteye girişlerde patlama yaşanabilir. meslek liselerinin önü açıldığı için bir çok eski mezun öss'ye girecektir, bende giriyorum :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Boşuna uğraşmış olmaktansa bir sene erteleyip istediğini bilerek girmek istiyorum diyorsun. Yaşın vermiş olduğu avantajı iyi kullanabilirsin. Kendini hiç geç kalmış gibi hissetmene de gerek yok. üniversiteye gittiğinde(inş.) göreceksin ki sınıfın çoğu senden zaten büyük.

bu arada bu sene üniversiteye girişlerde patlama yaşanabilir. meslek liselerinin önü açıldığı için bir çok eski mezun öss'ye girecektir, bende giriyorum :)

Yorumun için teşekkür ediyorum :), Tamam bu sene sen gir ama seneye ben gireceğim o yüzden girmek isteyen kaç kişi varsa bu sene girsin seneye meydan bana kalsın :mrgreen:
Sende inşallah istediğin bölümü kazanırsın Gökhan abim :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Psikoloji-Felsefe okumak istiyorum. Kendime bir yararı olur belki :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Psikoloji-Felsefe okumak istiyorum. Kendime bir yararı olur belki :)

Aman aman daha fazla bozmasın da :mrgreen:
Aslında benim de Felsefe ve Psikolojiye büyük derecede merakım var, ama şöyle prim yaptıracak bi bölüm okuduktan sonra düşünüyorum bu bölümü :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Ben her zaman şunu söylerim, beni doğru yönlendiren birisi olmadığı için ilk sene çok fazla uğraştım yoruldum ve çok istemediğim bir bölüme girdim, şimdiki aklım olsa bir sene ara verir sınava öyle girerdim.

Sınav sişstemi değişiyor, yeni yapı hakkında bilgin var mı bilmiyorum. Yeni durumda her ders için sınava girilebilecek ve her girdiğiniz ders için puanınız hesaplanacak. Sonra başvuracağınız bölümün istediği derslerden aldığınız puanlara göre tercih yapabileceksiniz.

Yani (örnek veriyorum) elektronik mühendisliği matematik, fizik, kimya ve Türkçe puanı ile öğrenci alacağım diyecek, orayı tercih ettiğinde bu puanlarınız hesaplanacak ve ona göre sıralanacaksınız.

Dersanelerin bu duruma alışmaları çok zor olmayacak sadece derslere bölecekler, herkes ağırlık vermek istedikleri dersleri görecek dersanede.

Meslek liselerinin katsayılarının kaldırılması da işin içine giriyor, liseler de 4. sınıf mezzunlarını verecekler, bu sene yığılma olabilir. Seneye beklersen ve bu zamanı ders anlamında verimli geçirebilirsen daha avantajlı duruma geçebilirsin. Ancak dikkat etmen gereken bir şey daha var, bu zamanı verimli hale getirebilmek için bilgisayar, oyun, arkadaş ortamı gibi bir çok alışkanlığını değiştirmen gerekecek, bu konuda bir rehberlikçiden destek alabilirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Şimdiden başarılar dilerim. Yarın yurtdışına gidiyorum, 3 Ağustosta geri döneceğim, sormak istediğin bişi olursa pm ile sorabilirsin...

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bir eğitimci olarak söylediklerin mantıklı ama birçok öğrencinin yaptığı hatayı yapıyorsun.Bu sınava aklı olan ta lise birden yavaş yavaş hazırlansa hem daha rahat kazanır hemde gidebileceğinin çok daha iyisine gider.Şunu söyliyeyim iyi bir bölüm ve iyi bir üniveriste için lisenin son yılında çalışıp da kazanmak ne yazık çok zor.Çok üst düzey bir için iş değişebilir.Bence ne kadar çalışabilirsen senin için kardır,bunu daha sonra öss'ye çalışırsan içinden geçireceksin.Çoğu öğrenci senin gibi düşünüyor yani şartlar kazanmamı engelleyecek bari hiç bulaşmamayım.Ama daha sonraki yılda da işin sonunu getireneyebiliyorsun.
İnşaallah istediğin başarıyı elde edersin.
Sınavı kazanmanın teoriksel açıklamasını da yapmak isterdim ama uzun sürer:)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Ben her zaman şunu söylerim, beni doğru yönlendiren birisi olmadığı için ilk sene çok fazla uğraştım yoruldum ve çok istemediğim bir bölüme girdim, şimdiki aklım olsa bir sene ara verir sınava öyle girerdim.

Sınav sişstemi değişiyor, yeni yapı hakkında bilgin var mı bilmiyorum. Yeni durumda her ders için sınava girilebilecek ve her girdiğiniz ders için puanınız hesaplanacak. Sonra başvuracağınız bölümün istediği derslerden aldığınız puanlara göre tercih yapabileceksiniz.

Yani (örnek veriyorum) elektronik mühendisliği matematik, fizik, kimya ve Türkçe puanı ile öğrenci alacağım diyecek, orayı tercih ettiğinde bu puanlarınız hesaplanacak ve ona göre sıralanacaksınız.

Dersanelerin bu duruma alışmaları çok zor olmayacak sadece derslere bölecekler, herkes ağırlık vermek istedikleri dersleri görecek dersanede.

Meslek liselerinin katsayılarının kaldırılması da işin içine giriyor, liseler de 4. sınıf mezzunlarını verecekler, bu sene yığılma olabilir. Seneye beklersen ve bu zamanı ders anlamında verimli geçirebilirsen daha avantajlı duruma geçebilirsin. Ancak dikkat etmen gereken bir şey daha var, bu zamanı verimli hale getirebilmek için bilgisayar, oyun, arkadaş ortamı gibi bir çok alışkanlığını değiştirmen gerekecek, bu konuda bir rehberlikçiden destek alabilirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Şimdiden başarılar dilerim. Yarın yurtdışına gidiyorum, 3 Ağustosta geri döneceğim, sormak istediğin bişi olursa pm ile sorabilirsin...

Eyvallah abicim çok teşekkür ediyorum yorumun için :)
Bu sene Dershaneye boşu boşuna para vermek zaten hiç işime gelmiyordu, ve dediğin gibi kendi alanımız dışında bi bölüme girebileceğiz ama bu benim kafamı daha çok karıştırdı, 1 sene daha bekleyip hem arkadaşlarımın ve benim durumumda olanları gözlemleyeceğim hem de kafamda bişeyler şekillenmeye başlayacak :)

Sana Hayırlı Yolculuklar Hemşo :) Allah kazasız belasız bi yolculuk nasip etsin

Bir eğitimci olarak söylediklerin mantıklı ama birçok öğrencinin yaptığı hatayı yapıyorsun.Bu sınava aklı olan ta lise birden yavaş yavaş hazırlansa hem daha rahat kazanır hemde gidebileceğinin çok daha iyisine gider.Şunu söyliyeyim iyi bir bölüm ve iyi bir üniveriste için lisenin son yılında çalışıp da kazanmak ne yazık çok zor.Çok üst düzey bir için iş değişebilir.Bence ne kadar çalışabilirsen senin için kardır,bunu daha sonra öss'ye çalışırsan içinden geçireceksin.Çoğu öğrenci senin gibi düşünüyor yani şartlar kazanmamı engelleyecek bari hiç bulaşmamayım.Ama daha sonraki yılda da işin sonunu getireneyebiliyorsun.
İnşaallah istediğin başarıyı elde edersin.
Sınavı kazanmanın teoriksel açıklamasını da yapmak isterdim ama uzun sürer:)

Yorumun için teşekkür ediyorum Osman abi :)
Dediğin gibi yaptık bi hata Lise 1 den başlamadık çalışmaya :(:)
İnsan paçaları tutuşunca anlıyor gerçekleri :(
Sınavı kazanmanın teoriksel açıklamasını da seneye yaparsın artık :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
öncelikle şunu belirtmek isterim ki, ekstradan 1 sene daha öss ye çalışmak insanın maddi manevi bitkinliğine yol açar..

bu sene össye girmeni öneririm.. ve eğer mümkünse 2 yıllık, mesleğinle alakalı bir bölüme gitmeni öneririm.. çünkü hatırladığım kadarıyla lisede de 1 sene kaybın vardı.. 1 sene de öss den kaybetmen çok kötü olur. çünkü bu yaşlar bizlerin en değerli yaşlarımız.. 70 yaşındayken kaybediceğin 2 sene ile 18-19 yaşlarında kaybedeceğin 2 sene çok farklı..

ayrıca eğer seneye girmeyi seçersen çok zorlanacağını düşünüyorum.. toplum baskısını geçtim, sen kendin çok sıkılacaksın.. ilk 2-3 ay belki adam akıllı derslerine yoğunlaşacaksın.. sonrasında bu seni çok sıkacak ve büyük ihtimalle pişman olacaksın.. çok fazla sayıda tanıdığım 2.sene hazırlandığında, ilkinden daha düşük puan aldı..

eğer sonradan ille de 4 senelik bir bölüme gitmek istersen, öss orda bekliyor olacak.. ama öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum.. ve zaten çok benzer bir bölümse, okuduğun derslerin bazılarını saydırabilirsin..

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gözünde fazla büyütmüşsün olayı.Okula sadece not almak ve iyi bir diploma notuna sahip olmak için gideceksin.Dershanede ise sınava hazırlanacaksın.Stajıda araya bir yere sıkıştırıver ama hayallerini erteleme.Ertelemek alışkanlık yapar.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
şuan düşünürken kolay gelebilir ama o kaybettiğin 1 sene bile çok önemli aslında. İlerde arayabilirsin o kaybettiğin 1 seneyi.
dersaneler iyi hazırlanır yeni sisteme. sorun olcağını sanmıyorum. ben öss ye girdiğimde de ilk defa sistem değişmişti. gayet iyi kaldırmışlardı bu yükü.
"staj, ev, okul, dershane temposunu kaldırabileceğimi düşünmüyorum" demişsinde üniversitede de iyi bir bölüme girersen bundan sonra hayat hep böyle yoğun olucak :)
sen yine iyi bi program yap. hepsine zaman ayırılır . iyice çalış hiç bir şeyi 1 sene erteleme ;)

sakiraykurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence 1 yıl bekle okulu bitir gelceksene çünkü sistem şak diye oturmuycak o yüzden 2. sınav kolay yapıcaklar aynı 2006 da oldugu gibi 2 aşamalıya gecildi millet döküldü sonra 2007de kek,pasta tabiriyle sorular geldi zaten ondan sonra okadar kolay sorular öss tarihinde cıkmadı ...taviseyem 2. senende girmen ama senini gibi düşünenlerde olucak..:D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Zaten bu sene Öss'ye girişte büyük bi patlama yaşanacağını da düşünürsek 1 sene daha beklemek bana da daha mantıklı geliyor, ama yorumlar birbiriyle çok çelişkili :(

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Kaybolan seneni ilerde aramayacağına eminsen, sen bilirsin.

Aslında zaten 1 sene kaybettim, Lisede 1 kez tekrar yapmıştım, Bu seneki stajım son derece ağır geçecek, şuanki planda 10 okulun atölyelerinin sıfırdan kurulumu var ve bu işi sadece 3 kişilik bir ekip ve 1 koordinatör öğretmenle yapacağım, tabi ki bu iş sadece başlangıç, daha sonra daha da büyük işler olacak, hatta şimdiden başladık bazılarına :( ...
Yani bu sene dershaneye gitsem bile çok çok fazla bir verim alabileceğimi zannetmiyorum :(

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten bu sene Öss'ye girişte büyük bi patlama yaşanacağını da düşünürsek 1 sene daha beklemek bana da daha mantıklı geliyor, ama yorumlar birbiriyle çok çelişkili :(

Sende büyük bir patlama olacağını düşünmeyiver (: Hem ne zaman bir milyonun altında kişi girmiş ki Öss'ye?
Avantaj olacak,az kişi sınava girecek dedikleri senelerde bile eski mezunlar akın ediyordu,yine aynı hesap oluyordu.
Sanırım sen sınava girecek kişi sayısının fazlalığından dolayı aradan sivrilebilmek konusunda endişeler yaşıyorsun.Yalnız endişelerinide,hayallerinide erteleme.Ertelemek kolay olandır.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Sende büyük bir patlama olacağını düşünmeyiver (: Hem ne zaman bir milyonun altında kişi girmiş ki Öss'ye?
Avantaj olacak,az kişi sınava girecek dedikleri senelerde bile eski mezunlar akın ediyordu,yine aynı hesap oluyordu.
Sanırım sen sınava girecek kişi sayısının fazlalığından dolayı aradan sivrilebilmek konusunda endişeler yaşıyorsun.Yalnız endişelerinide,hayallerinide erteleme.Ertelemek kolay olandır.

Hmm zoru seçiyim diyorsunuz yani ? :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Meslek lisesi memleket meselesi seç bir meslek romantic..:D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Meslek lisesi memleket meselesi seç bir meslek romantic..:D

Meslek belli spy sadece daha fazla ne kadar verim alabilirim meslekten konumuz o :)
Tabi senin işle güçle alakan olmadığı için bilmezsin :hammer: :P:mrgreen:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu sene sınava girme sen. Seneye hem dersaneye yazıl hem de sıkı bir şekilde hazırlan sınava.

Ben lise sonda hem okudum, hem staj yaptım, hem dersaneye gittim ve o sene bittim. Bak şimdiki uykusuzluk taa o zamanlardan kaynaklanıyor. :D

Dört yıllık sadece tek bir üniversite seçebiliyorduk onu tutturacak puanı alamadık tabiki. Sıkı çalışmak gerekiyor.

Ama öyle ya da böyle üniversite hayatına girdik ve bitirdik. Sırada yükseklisans var. Haydi rastgele bana. :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bu sene sınava girme sen. Seneye hem dersaneye yazıl hem de sıkı bir şekilde hazırlan sınava.

Ben lise sonda hem okudum, hem staj yaptım, hem dersaneye gittim ve o sene bittim. Bak şimdiki uykusuzluk taa o zamanlardan kaynaklanıyor. :D

Dört yıllık sadece tek bir üniversite seçebiliyorduk onu tutturacak puanı alamadık tabiki. Sıkı çalışmak gerekiyor.

Ama öyle ya da böyle üniversite hayatına girdik ve bitirdik. Sırada yükseklisans var. Haydi rastgele bana. :D

Bi de arada kızların felan kaynadığını düşünürsek gerçekten zor bi sene atlatmışsın Ali abi :D

Ben de onu düşünüyorum zaten, stajda aşırı derecede yorulacağımı biliyorum çünkü :(

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İlk aşklar diyorum !, lise hayatı diyorum !
Puhaha Sen beni yanlış anladın heralde :mrgreen:
İlk aşklar liseden önce başlıyor kanımca. :D

Yanlış anlamadım tabiki. :D

Ayrıca aşk mı üniversite mi, tabiki üniversite. :D

Üniversitede kız daha çok, orada aşk olayının yüzdesi artıyor. :D:D:D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
İlk aşklar liseden önce başlıyor kanımca. :D

Yanlış anlamadım tabiki. :D

Ayrıca aşk mı üniversite mi, tabiki üniversite. :D

Üniversitede kız daha çok, orada aşk olayının yüzdesi artıyor. :D:D:D

Üniversiteye kesinlikle gidiyorum o zaman :mrgreen:
Bu yorumdan sonra artık kimse durduramaz zaten beni :mrgreen:

sakiraykurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında zaten 1 sene kaybettim, Lisede 1 kez tekrar yapmıştım, Bu seneki stajım son derece ağır geçecek, şuanki planda 10 okulun atölyelerinin sıfırdan kurulumu var ve bu işi sadece 3 kişilik bir ekip ve 1 koordinatör öğretmenle yapacağım, tabi ki bu iş sadece başlangıç, daha sonra daha da büyük işler olacak, hatta şimdiden başladık bazılarına :( ...
Yani bu sene dershaneye gitsem bile çok çok fazla bir verim alabileceğimi zannetmiyorum :(
sende bendensin cift dikiş :Dlanet knight online takıldım kaldım sınıfta sonra bıraktım oyunu hem derslerim yükseldi hemde arkadaşlarımı görür oldum :D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
sende bendensin cift dikiş :Dlanet knight online takıldım kaldım sınıfta sonra bıraktım oyunu hem derslerim yükseldi hemde arkadaşlarımı görür oldum :D

O tür online oyunlarla hiç işim olmadı, oyun da oynamam çoğunlukla zaten :)
Arada bi pes çeviririm kendimce o kadar :D