Osman Tanburacıdan Rıdvan Dilmene Sitem

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
[h=2]A Milli Futbol Takımımız deplasmanda Hollanda'ya 2-0'lık skor ile mağlup olurken yazarlarımızdan Osman Tanburacı milli takımın durumunu enine boyuna masaya yatırdı.[/h]
Hollanda’ya yenildik ama yine de helal olsun!
Kamera ilk yarının sonuna doğru bir ara kulübede sakin ve vakur oturanAbdullah Avcı’yı gösterdi, koşup kutlamak geçti içimden. Boynuna sarılıp alnından öpmek geldi aklıma… Takım aslanlar gibi oynuyordu. Gencecik çocukların ıslattığı milli formayı hak edene vermişti Avcı. Helal olsun!...
Helal olsun; çünkü biz neler gördük bir zamanlar milli forma altında…
35’ini geçmişler oynuyordu… Her maç öncesi deneyim de deneyim diye fosilleri oynatıyorlardı durmadan... İsim verdirmeyin günahsız davetlilere ayıp olur be kardeş!...

Neymiş; ‘dere geçerken at değiştirilmezmiş!’ Dere de dere olsa bari… Biz çayda boğulduk kaç kere… Moldovaları, Maltaları yenemedik! Hatırlasanıza…
Bu milli takımı görmek bana mutluluk verdi.
‘Kapağı kupaya atalım, gruptan çıkalım da o zaman düşünürüz değişimi’ lafını dinlemek farz olmuştu adeta. Onu yırttık.
Gencecik çocuklarla oynadık Hollanda’ya karşı.
Şimdi sabır sırası bizde.
Mutluyum.

Sus be Rıdvan! Seni de gördük…
Şimdi de kafamıza ‘Kaleciyi oynatmam Selçuk’u oynatırım’ diyen Rıdvançıktı.
Bunların alayı popülist yaklaşımlar. Manşete düşüp reyting almak için söylenen gerçek dışı müdahil tavırlar!... Nasıl olsa yandaşlar da var, hooops… Alırlar seni manşete!
Rıdvan’ı biri uyarmalı; ‘müdahil olmak istiyorsan mahkemeye git! demeli…
Silivri’ye…
Bırak da Abdullah Hoca çalışsın!
Daha siftah be birader!
Sus biraz be Rıdvan!

Tamam; Selçuk iyi futbolcu ama bu maçta olmayabilir.
Şeytan dedikse onun da bir adaleti vardır. Daha ilk günden sallama. Takım da iyiydi vallahi.
Ayrıca seni de gördük Fenerbahçe’de hocayken…
Macar MTK’ya Saraçoğlu’nda 0-2 yenildin elendin!
Seni de yediler.
Sen o gün kalecisiz mi oynadın Rıdvan?
Şimdi oturduğun yerden konuşuyorsun.
e-kolay oldun artık!

Gençler beni mutlu etti, rakip de Hollanda idi…
Amsterdam’da öyle bir Milli Takım seyrettik ki can kurban!
Ömürlerinin baharında kaç çocuk vardı Ay-yıldızlı forma altında dün gece;
Semih, Ömer, Hasan Ali, Sercan, Tunay, Mevlüt hatta Mehmet Topal veArda…
Bir solukta 8 genç milli…
Sağ olasın Abdullah kardeş.
Yüreğine, aklına, düşüncene sağlık.
Maç 0-2 bitmiş kime ne?
Mutluyduk gururluyduk… Türkiye kişilikli bir futbol oynuyordu.
Toplarımız direklerden döndü, pres yaptık top kazandık, karşı karşıya atamadık.
Hollanda bile panik yaptı karşımızda… 90+2’de Narsingh’in golünde hocaları Van Gaal’i sevinçle kucaklarken yere devirdiler adamı… Koskoca hocayı poposu havada gördük!
Dakika 90 +…
Demek ölüp ölüp dirilmişler.
Öyle sevindiler ki… Bu bile bizim dirilişlimizin ispatıdır.

20120907.235326_HOL531_1898949.jpg

Topal, Sercan, Umut, Arda
Bu dörtlü mükemmeldi. Emre ve sonradan açılan Hamit’i de ekleyebiliriz listeye…
Başta Mehmet Topal.
Fenerbahçe’deki Topal’ın Mehmet’ten farkı, partneri Emre’ydi…
İkisi iyi işlediler.
Doksan dakika dinamo gibi çalışan Topal Mehmet savunmasının arkasına sarkarak kaç kez rakibi durdurdu, ikinci yarı da kaç kez hücuma katıldı yine savunma görevini ihmal etmedi. Mükemmeldi.

Emre de önde oyun kurdu. Takım savunması, sert, hızlı ve çabuk Hollanda atakları karşısında sallanmadı. Başlarda Hamit sarsıldı ama sonraları mükemmel işler yaptı. Uzaktan savurduğu şut futbolu iki yönüyle oynamasının işaretiydi. Hollanda kalecisi Krul zor kurtardı. Hamit kendini buluyor. Onu çok takdir etmemdeki sebep; futbol bilgisi, iyi niyetle görevini yapması, saha içinde ve dışında efendi oluşu ile farklı bir kimlik. Hocasına itaati ve verilen her görevi gereği şekilde yapmasıdır. Konuşmalarını dinleyin; ıkına sıkına konuşuyor ama Hamit’in her cümlesini yaz boynuna as!

Çilek mi Napolyon kirazı mı?
Sercan bir başka güzellik.
Futbolun nasıl oynandığını teoriden çıkartıp hayatın işleyişine sokan isim.
Kaç kez forvetten koşup savunmasına yardıma geldi ve kademeye girip rakibi durdurdu. Bir keresinde ayağa fırladım. Hani 18 üzerinde açıyı kapatan pozisyonunda… Aman Allahım. Mest oldum. Hem de kaç kere geldi savunmasına. Elli kere yazdım bu çocuğu Galatasaray’a alın diye…
Başkan Aysal;
Çilek peşinde koşarken Napolyon kirazını ıskaladı!

Sercan sol kanadın vazgeçilmeziydi. Abdullah Avcı onu neden oyundan aldı anlayamadım. Bayağı da merak ettim. Ayrıca yerine giren Burak da çok farklı bir isim. Asla Sercan’ın yerini tutmaz. Takım içi değişiklik de bence iyi giden bir takımda 69’dan sonra olmamalı.
Değişiklikler sonrasında takımımız atak oynuyor gibi gözüktü ama randımanı düştü.

Umut Bulut yine rakibi bezdiren adam olarak ileri uçta şeytan sofrası kurdu!
Her kafaya çıkan Umut, rakibe top göstermedi. Hem deplasmandasın hem her dakika rakibe basansın. Kafası direkte patlarken kartal misali havadaydıUmut! Bu işi doksan dakika yapması da fizik gücünü gösterdi…

Arda’daki muhteşem değişim…
Onu Chelsea karşısında seyrettiğimde hayretler içinde kalmıştım! Bu kadar kısa sürede futbol düşüncesinde ve fizik gücünde değişim olacağını beklemiyordum. Arda çok hızlanmış. Sahanın her yerinde var. Her topa gönüllü. Gizlenmiyor. Çok da iyi işler yapıyor. 90 dakika başarılıydı, değişimi fark edildi…
Arda’yı kolundan, belinden çekiyorlar düşmüyor, rakibi peşinden sürüklüyordu…
Bunları görmek de ayrı bir mutluluk.

20120908.001123_HOL550_1898968.jpg

İlk yarıyı 1-0 yenik kapattık ama herkesin de takdirini kazandık. Goller de kaçırdık.
Hollandalılar az kaldı kendi kalelerine atıyordu, çizgi üzerinden çevirdiler topu. Arda da oradaydı hafiye gibi…
Sonra Arda bir kez daha tilki gibi yaklaştı rakibine, kaptı topu, Hollanda defansı peşine takıldı… Gol şaka gibi kaçtı!

Umut kartal gibi yükseldi kafayı çaktı top direkten döndü.
Hollanda da Hollanda ama fişek gibi geliyorlar.
Topal’a takılıyorlar.
Hasan Ali ‘ye tosluyorlar…
Ömer’le, Semih’le hatasız savunma ve Emre’yle ofansif denge…

Hollanda iyi de biz de onlara göz açtırmadık!
Van Gaal futbol kurdu bir hoca. Millilerimize çare olamadı!
İkinci yarının başında iki değişiklik yaptı. İki savunma oyuncusunu dışarı aldı. Biri Sercan’ın karşısında çifte bindirmelerle dağılan sağ bek Janmaat, öteki savunmaya dönük orta saha Clasie… Van Gaal gol yememeği ön plana alarak gol atmayı düşünüyorsa gücümüzü kabul etmiş demektir.
Bitmedi;
Hamit’in ilk dakikalarda bocalamasına rağmen soldan bindirmelerde;Robbin, Van Persie ve Sneijder çaresiz kaldılar. Ya koşu yollarını kapattık ya son andaki hamlelerle onlara top kullandırmadık. Bu saydığım üç ismi durdurmak da o kadar kolay değildi ama kolaya çevirdik.

Savunmamız bu kez hiç hata yapmadan oynadı. Ömer ve Semih genç olmalarına rağmen büyük bir özgüvenle oynadılar. Rakibin yetenekli oyuncularının cazibe kapsamına girmeden onlarla iddialaşmadan savunma göbeğini bozmayarak başarılı oldular.
Kornerlerde ileri bile çıktılar, görev alanlarına çabuk döndüler.
Bilhassa Ömer çok dengeli bir oyuncu, sakin ve bilinçli.
Savunmadaki dörtlü Hollanda gibi bir takım karşısında çok başarılıydı.
Bu başarıda bütün takımın payı var. Sağ kanattan kopup savunmasına yardıma gelen Tunay rakibe fırsat tanımadı. Ve bu işleyiş maç sonuna kadar sürdü. Hollanda çok pozisyon yakaladı gibi gözüktü ama savunmamız ve kalecimiz Tolga başarılı bir maç çıkarttı.

Maçtaki tek hatamız yediğimiz ilk goldü; Van Persie’yi marke eden iki forvet oyuncumuzdu. Arda ve galiba Umut!... Ne yazık ki Van Persie’ye vurdurdular. Savunmamız burada gafil avlandı!

Millilerimiz güzel futbol oynadı. Talihsiz yenildi.
Kuyt de olsa bir şey fark etmezdi.
Van Gaal de Kuyt’ı fark etmedi zaten!

Abdullah Avcı ikinci yarı puana gitti
Emre (Dk. 60 Nuri),
Sercan (Dk. 69 Burak)
Tunay (Dk. 81 Mevlüt) değişiklikleri gol içindi.
Abdullah Avcı rakibe yüklenmeyi tercih etti. Sercan ve Tunay’ı alıp iki golcü; Burak ve Mevlüt’ü koymak başka türlü izah edilemez!
Emre’nin çıkartılıp Nuri’nin sokulması da hücum gücünün bir başka versiyonu idi ki ilk önce Nuri oyuna alındı.
Ancak etkin bir Nuri’yi pek göremedik!
Nuri, Burak ve Mevlüt ilk 11’in elemanlarından daha iyi değillerdi.

20120908.001951_HOL557_1898975.jpg

Gökhan Gönül ve Selçuk’un oynamaması hocanın tasarrufudur.
Gökhan taktik icabı oynatılmamıştır. Çok ileri giden ve kontrolü elden kaçıran bir tip Gökhan. Oysa Avcı’nın niyeti savunmada disiplinli bir kapanmaydı. Onun için Hamit tercih edilmiş olabilir.
Selçuk da topu koşturan bir oyuncu, oysa Avcı’nın tercihi topla adam geçen topu rakiple mücadele ederek taşıyan adamdı..

Yine de başta hocaları olmak üzere bütün futbolcularımıza teşekkürler.
Safkan Türk gençliğinden kurulu bir takım seyrettik.
Onlarla gurur duyduk.

Hollanda büyük firma!
Buna rağmen onlara kafa tuttuk.
Hem de Amsterdam’da…
Biz bu maçı kaybettik ama geleceği kazandık!

Şimdi salıya Estonya maçı var.
Bu takımı gördükten sonra Abdullah Hoca’ya ve puana karşı umudum tamdır.

Kaynak:
http://live.sporx.com/yazarlar/osman_tanburaci/kisilikli-millilerSXHBQ294606SXQ

S

SDN Okuru

SDN Okuru
muhalefet olayımda nasıl olursa olsun yaklaşımıyla yazmış.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
hadi rıdvanı anladıkta.arda'yı pohpohluyor.maçı izlemesek inanacağız.büyük oyuncu kaleciyle karşı karşıya gol kaçırmaz.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gündemde kalmak için yapılmış reklam çalışmaları denebilir saçmalamış

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu adam maçı neresiyle izlemiş :) hamitle emrenin dün akşam nasıl teklediğini ilk okul bebesi bile fark etti roben perişan etti hamiti bir tane şut çekti onu ballandıra ballandıra yazmış arda arda demiş karşı karşıya yazamadı ya la golü genel olarak iyi değildik ama önceki dönemle kıyaslarsak çok iyidik en azından dağılmadık derli toplu oynamaya çalıştık ben umut görüyorum abdullah hoca kıvıracak bence bu işi ama selçuk olayı baya bir yıpratacak kadroya her almadığında karşılaşacağı sorular belli gerçi allah var selçuk kesin oynamalıydı ama neyse oldu bir kere ilk maçın günahı olmaz :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bahsettiği Hollanda da gençlerle yeni yapılanmaya girmiş bir takım. Bir çok oyuncusunu tahminimce ilk kez gördü herkes.

Ayrıca Hollanda da kötü oynadı.

Sahamızda oynayacağımız maçta bundan çok daha iyi bir Hollanda olacak mutlaka.

Yazıda ısrarla belirttiği yapılanma böyle olur işte. Tecrübeli kaliteli oyuncular ile genç oyuncular yavaş yavaş adapte edilir. Öyle damdan düşer gibi takımı komple gençlere bırakmayla olmaz.

Dün Robben sağ kanada, Hasan Ali'nin kaldırımına geçmesin diye dua ettim ben. Ama adam Hasan Ali'yi övmüş. Duvara tosladılar diyor Hasan Ali ile karşılıklı oynayan Hollandalılar için.

Baştan sona saçma sapan bir yazı...

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Herkes kendi işini yapmalı..Güzel özde sözde bir iş :) Madem çok iyi biliyorlar geçsinler bi takımın başına yönetsinler Rıdvanda car car konuşuyor fenerin başına geldıgı zamanı hatırlayın..her kim olursa olsun bu iş lafla olmuyor.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Dün Ben yanlış maçı izledim herhalde?
Saçmalamış Resmen.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu adam webaslan da yazıyordu her hafta almadığı hakaret kalmıyordu.Fatih Terimle doğrudan sorunu var.Galatasaraylılar özellikle hiç okumasın yazdıklarını mantık aramayın tamamen sallama yazıyor.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Osman Tanburacı'ta bir sözüm yok.
Neticede niz de kişisel görüşlerimizi yazabiliyoruz.
İnsanların görüş açısı farklı olabilir.
Lakin,
Benim dünyada en nefret ettiğim meslek eleştirmenliktir.
Hiç bir şey yapmadan, yapanı eleştirme mesleği.
Bazı mesleğinde kaliteli sporcular iş eleştiriye geldi mi, öyle gaflar yapıyorlar ki, en iyi karar olarak maç sonları hiç bir yorumu dinlemiyorum.
Eleştirmenleri okumuyorum.
Her konuda aynı.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Osman Tanburacının yazılarını okuduysan yaptığı işin eleştirmenlik olmadığını anlamışsındır.Bunu Galatasaraya laf ettiği için demiyorum.Görüş falan belirtmiyor o.Farklı bir şeyler yapıyor.Okumuşsanız son yazılarını anlarsınız ne demek istediğimi.