Osman Tanburacı'dan Pazar Sohbeti

blackmamba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.jpg

Pazar sohbeti

2009-2010 sezonu açıldı. Bütün takımlara hayırlı olsun!
Bu sene de yine; başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olmak üzere bütün takımlar için yeri geldiğinde yazacağım. Bazen dokunduracak bazen de öveceğim...
Keşke hep alkış tutabilsem.
Şunu da itiraf etmek gerekir ki; futbol aksiyoner bir oyun. Öyle hareketli bir oyunda dilin de hareketlenmesi gerekmez mi?
Ama kantarın topuzunu kaçırmadan!
Ben rakibe takılmasını seviyorum.
Onun için de herkesin benim yazılarımdan keyif almasını, yok yere her laftan mana çıkarmamasını diliyorum.
Amacım zengin düşünceye prim vermek ve de biliyorum ki; Latife latif gerek.
İşlek zekalılara duyurulur.

N’aptın Beşiktaş?
7344_Besiktas.jpg
Ligin ilk maçında Büyükşehir Belediye karşısında Beşiktaş arıza yaptı. Mustafa Hocam da yine Zati Sungur’luk yaptı ve 35’ine merdiven dayamış Yusuf’u ligin daha ilk maçında oynatarak şunu dedi; ‘bu seneki as oyuncum Yusuf’tur! Ben alaturka kafayla yola devam edeceğim... ‘
Sonra döndü kendi kendini tekzip etti; ikinci yarı Yusuf aldı Nihat’ı koydu. İkisi bir mi, a Mustafa?
Bitmedi;
Holosko gibi bir fişeği alıp, Bobo gibi bir ‘kağnı arabasını’ oyuna soktu!
Bitmedi;
Modası geçmiş, çağı bıçaklayan bir zihniyetle çift santrfor kullandı. Bir de Nihat’la üç forvet olup kendi orta alanını dinamitledi... Zaten mevsim başı, Beşiktaş orta alanında üç kişinin dili dışarı çıktı; Ernst, Fink, Tello da yorulunca Beşiktaş maçı zor bitirdi.

Bu kadar da hata yapılır mı be Mustafa Hocam.

Mustafa Hoca’nın başına kep!
7344_MustafaDenizli.jpg
Mustafa Hoca hala takıma bir 10.5 numara arıyor.
Herhalde sıcak başına vurdu!
Bence Mustafa Hoca takıma 10.5 numara alacağına, başına 5 numara bir kep alsın!
Belki sıcaktan korunur, daha sağlıklı düşünür...

İbrahim Akın rakip defansı ve kaleci Hakan’ı terse yatırdı!
7344_ibrahimAkin.jpg
İst. B. Belediyeli İbrahim Akın’a; sıra dışı hareketleri için, attığı mükemmel çalımlar için, rakiplerini tespih gibi ipe dizdiği için ve attığı nefis gol işçin al-kış!...
Beşiktaş’ın birbirinden değerli oyuncularının peş peşe ‘bakkala gidişlerine’ de kuvvetli bir ıslık!
Ernst, Yusuf ve de İtalya’dan ithal savunmacı Ferrari ‘rakı’ içmişe döndüler!
İbrahim Akın alayını sarhoş etti.
Ya kaleci Hakan?
Uzun süredir Hakan’a lakap arıyordum. Onun hatalarını özetleyecek bir lakap.
Dün bu çocuğun adını koydum; ezberci!
İbrahim Akın’ın golünde ilk kez bir kaleciyi penaltı haricinde çekilen şutta ters köşeye atlarken gördüm!
Hakan Beşiktaş için mükemmel kaleci olabilir ama benim için asla büyük takım kalecisi olamaz!
Bir kaleci böyle hata yapmaz!
Bir kaleci ezbere atlamaz!
Önyargılı olmak kaleci için felakettir.

B.Belediye’ye ve Abdullah Avcı’ya helal olsun
7344_AbdullahAvci.jpg
İşte istikrar budur. Abdullah Avcı üçüncü senedir takımının başında ve sınırlı imkanlara rağmen her yıl ‘oyuncu kaybetmesine rağmen’ bileği bükülmüyor.
İst. B. Belediye çok çabuk top oynuyor, iyi yardımlaşıyor, gelenler gideni aratmıyor. Demek ki Abdullah Avcı takımını iyi tanıyor, iyi toparlıyor, iyi yönetiyor.
Galip bile gelebilirdi.

Bu maçtan sonra şunu da diyebiliriz; bu sene lig daha da zevkli geçecek...

Beşiktaş’a ‘Yeni Messi’ Matias de Federico geliyor
7344_Matias%20de%20Federico.jpg
İtalya'nın önemli futbol sitelerinden birinde Beşiktaş'la ilgili özel bir haber çıktı.
Haberde; Beşiktaş’ın uzun zamandır 10 numara aradığı, şampiyonlar ligi için bu konuya önem verdiği, uzun zamandır Başkan’ın üzerinde medya ve taraftar baskısı olduğu, özellikle Galatasaray’ın Elano ve Keita, Fenerbahçe’nin de Dos Santos transferleri sonunda bu baskının arttığı söylenmiş.
Haberin devamında;
Mustafa Denizli ve Başkan’ın iki isim üzerinde durduğu, ancak birinci tercih olan Deco’nun 32 yaşında olması ve 15-20 milyon euroluk bir maliyeti sebebiyle ölü yatırım olacağından vazgeçildiği, ayrıca kendini daha ispatlamamış çok genç Dos Santos’un alınmasının da bir kumar olacağı, bu oyuncunun İspanya’ya dönme imkanı varken İstanbul’a kolay kolay gelmek istemeyeceği de eklenmiş.
Haberin en ilginç tarafı en sona saklanmış;
Beşiktaş , Arjantin Ligi’nde Atletic Huracan takımıyla müthiş bir sezon geçiren, asistleriyle milli takıma yükselip güzel de goller atan 20 yaşındaki ‘Yeni Messi’ lakaplı Matias de Federico’yla ilgileniyormuş.
Matias de Federico’nun uygun fiyatı, teknik özellikleri ve güçlü potansiyeliyle kısa zamanda fiyatını üçe katlayabileceği ve bu transferin oldukça karlı bir yatırım olacağı da eklenmiş.

Ancak bir başka haber de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in Yıldıray Baştürk’ü almak için Almanya’ya gittiği...
Bakalım görelim...

Sıvasspor’un fiyakası bozuldu!
7344_Sivasspor.jpg
Geçen gün Sky Türk’te yeni sezonun kritiğini yaparken şöyle dedim; ‘Sıvas bu sene çok zorlanacak. Takımını dağıttı, savunması çok kötü, geçmiş iki senenin fiyakalı ve güçlü takımı bu sene çok gol yemeğe baladı. Onun için de eski havasını bulması çok zor olacak. Böyle güçlü bir takım bozuldu mu kolay kolay toparlanamaz, psikolojik olarak yıkılır ve bu sene küme düşmemeye oynar.’
Trabzon maçında söylediklerim çıktı; keşke çıkmaz olaydı ama görünen köy kılavuz istemez ki...
Sıvas için zor günler kapıda...
Savunması; bir zamanların Raj Kapor’lu Hint filmi Avare!...
Orta sahası; tatilde...
Forvetinde; Ersan Martin meteor gibi dolaşıyor ama etkisi fıss! Kamanan yalnız adam oyuna Fransız!
Bu Sıvas bizim tanıdığımız o Sıvas değil!
İçten çürümüş. Yazık.
Bilica, Herve Thum, Balili, Muhammed, Sylla çok aranacak.
Mehmet Yıldız ve Sezer de gelirse o zaman da Sıvas %50 güçlenecek.

Maç sonrası Bülent Uygun’un Lig tv açıklamalarında vücut dilinden şunu fark ettim; Bülent Hoca ciddi üzgün ve gözlerini kameralardan hep kaçırarak, korkak ve mahçup bir ifadeyle konuştu. Eskisi gibi meydan okur hali yoktu. Uygun Hoca da takımı Sıvasspor gibi kendine güvenini kaybetmiş.

Trabzon Sıvas’ın bileğini büktü
7344_Trabzonspor.jpg
Maçı Trabzon kazandı. 2-1 falan önemli değil, Trabzon maç boyu üstündü, hele ikinci yarı beraberliğe düşmüş olmasına rağmen Sıvasspor’un üzerine gitti, rakip kımıldayamadı bile... Trabzon’un galibiyeti için şunu söyleyebilirim; Trabzonspor deplasmanda Sıvasspor’u resmen esir aldı.
İlk gol mükemmeldi. Selçuk ayağını ve aklını çok güzel kullandı. Trabzon hiç durmadı, oyuna hükmeden hep Trabzonspor’du. Hugo Broos ve Metin Diyadin takımlarını iyi çalıştırmış, fizik ve oyun düzeni saat gibiydi...
Hugo Broos ikinci yarı takımında gözünü kırpmadan oyuncu değiştirdi. Bunda Metin Diyadin’in önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Nitekim bir şutu direkten dönen ikinci şutunda golü atan Ceyhun Gülselam’ın Trabzon’a katkısı çok oldu. Trabzon hep bindirdi...
Daha sakat olan Gökhan Ünal, Yattara falan yok! Yeni transfer Drago Gabriç de yok.
Trabzonspor’un yedek kulübesi de bu sezon iyi. Hocalar bu gücü iyi kullanacak gibi. Ferhat Öztorun, Tayfun Cora, Barış Memiş, Giray Kaçar, Ceyhun Gülselam ve Zafer Yelen'in hepsi çok genç ve iyi oyuncular.
Trabzonspor’u beğendim.
Alanzinho etkili, Selçuk iş bitirici, Engin henüz yeni ama daha iyi olacak görüntüsü verdi, kendine güvenli buldum.
Yeni transfer Tjikuzu, Trabzon’un orta alanını toparlamış. Kesinlikle Hüseyin Çimşir’den daha iyi. Atletik ve çabuk...
Umut Bulut yine çok dağınık! Çok iyi niyetle çalışıyor ama bence büyük takımın golcüsü olamaz!
Maçın hakemi Halis Özkahya başarılı bir maç yönetti.

Trabzonspor, Toulouse’u tepeler...
7344_Trabzonspor2.jpg
Toulouse Fransa’nın sıradan bir takımı. Trabzonspor maçı da antrenörleri Alain Casanova'nın ilk Avrupa kupası maçı olacak. Toulouse'un Avrupa kupalarında tecrübesi de yok. Bir ara Ligler Şampiyonası’na katılmış, Liverpool’a elenmişlerdi. Geçen sene ligi 4. bitirdiler. Fizik gücüyle sert oynayan bir takım. Savunması mücadeleci, orta alanda Braaten ile çok çabuk kontratağa çıkıyor. Golü geçen sene Fransa gol kralı olan Gignac ile buluyorlar. Belki çok pozisyona girmiyorlar ama yakaladılar mı atıyorlar. Dikkat!

Bu sene Maschado ile takımı takviye ettiler. Duran toplarda sonuca gidiyorlar.
Kalede Albatros lâkaplı Pele var. Kollarını açıp kalede durduğu vakit bir köşeyi kesin kapatıyor. Çok çevik ve hızlı. Adeta kalede uçuyor. Bacak kasları 500 N. güç ile köşelere yaylanıyor. Toulouse güçlü, çabuk ve disiplinli bir takım. Ancak yetenekleri sınırlı. Kontatak oynayan takımlar gibi, kendi sahasında zorlanıyor.
Trabzonspor sabırlı oynayıp, ilk maçta gollü-golsüz beraberlik alabilirse Trabzon’da Toulouse’u tepeler...

Sıvas’ın Shakhtar karşısında şansı %10
7344_Sivasspor2.jpg
Güzel şeyler yazmak istiyorum Sıvas için ama... Benim kantar doğru tartar!
Shakhtar bu tartıda çok ağır basar!
Sıvas’ın şansı %10
Lakin futbol bu...
Bir tur önce Shakhtar’ı Şampiyonlar Ligi’nden eden takım da Lucescu’nun memleketi Romanya’nın Timisuara takımı...
Olacak iş mi ama?
Shakhtar maçı; Ya kısmet!

KAYNAK

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
gs yazısını çok merak ediyorum acaba ne diyecek yenilsede öveceği kesin :D

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Adamın yazılarını çok beğeniyorum ama gidipde başka takımlar hakkında yazı yazması yok mu ayar ediyor beni.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Tamburacı eğlenceli yazıyor..Mor forma konusunda da hem fikiriz kendileriyle..İkimiz de saçma buluyoruz:D

Beşiktaş maçını yorumu benşm maçtan sonra yaptıgım yorumla neredeyse aynı..Kendisini dava edeceğim:)

Şans olsa spor yazarı olurduk:)