Osman Kavala'nın Cezası Belli oldu !

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Yargılanması 4.5 Yıldır devam eden Osman Kavala davasında bugün karar açıklanmış ve Ağırlaştırılmış Mühebbet cezası verilmiş.

Gezi davasında karar açıklandı​

Gezi davası karar duruşmasının ikinci oturumu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

1650904788203.png

Not: Türkiye'ye şimdi Osman Kavala üstünden yeni yaptırımlar ve saldırılar gelecek gibi bir his var içimde bakalım önümüde ki süreç ne gösterecek...

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Dolar 30₺ is loading %90...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Yargılanması 4.5 Yıldır devam eden Osman Kavala davasında bugün karar açıklanmış ve Ağırlaştırılmış Mühebbet cezası verilmiş.

Gezi davasında karar açıklandı​

Gezi davası karar duruşmasının ikinci oturumu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ekli dosyayı görüntüle 170080

Not: Türkiye'ye şimdi Osman Kavala üstünden yeni yaptırımlar ve saldırılar gelecek gibi bir his var içimde bakalım önümüde ki süreç ne gösterecek...
Bu karar Türkiye’de hukuğun olmadığının kanıtıdır.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

Açıkçası belgeler bilgiler tam olarak nedir biz bilemediğimize karar vermek zor. Ama bu karar çok değişik oldu ben de hiç beklemiyordum.

Ben ceza alırsa Askeri ve Siyasi casusluk üstünden alır diye bekliyordum. Ama o TCK'nın 312/1 maddesi gereğince "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Yani diğer suçtan aklandı ve gitti daha önce tahliye olduğu Gezi Davasından ceza aldı ! Çok değişik bir iş oldu yani. Bu dava bozulur gibime geliyor.

Not: Ama şuda var bugün dava kararı açıklanırken dışarıda bekleyenlere bakıyorum. Sosyal medyada savunanlara bakıyorum. Nerede HDP'li varsa FETO'cu varsa veya ABD- Avrupa destekli basın varsa Kavala hakkında açıklama yapması şüpheye düşürüyor bu adamlar durup dururken konuşmaz diye. Zamanında ne isimler yıllarca kumpas davaları ile içerde yattı tek kelime edilmedi ama Osman Kavala konu olunca kapıda yatıyorlar anlam veremedim.

Son düzenleme:

karakabus_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
47
o zaman ne bekliyorsun dolara göm paranı!
Mesaj otomatik birleştirildi:

hukuktan ne anladığınıza bağlı. ben de hiç sevmiyorum hukuk'un işleyişini. en çok yandığımda ne oldu biliyor musunuz. gezi parkı eylemleri sırasında sizin adeta tanrı olarak gördüğünüz, benim için lider olan Atatürk'ü bile terör örgütü lideri ve paçavraları ile yan yana görmem. ve buna hiç bir koyu Atatürkçü de tepki göstermedi. neden acaba? yediğiniz ve yiyeceğiniz nanelerde Atatürk'ü bir maske olarak mı kullanıyorsunuz siz veya sizin görüştekiler?

Son düzenleme:

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Çünkü karar lehinize çıkmadı. Aynı durumda Akpli biri olsa ve bu karar çıksa İŞTE ADALET diye bağıracaktın... Savunanlara bakınca bile kararın ne kadar doğru olduğu ortada.

Ne güzel işte yatır paranı dolara et yüzde 200 karını...

Bu arada Can Ataklı anket yapmış 36bin oy ver yüzde 75 hukuka uygun diyor şu an itibariyle.

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Yaz kızım benzin 30TL. Araçla okula gidemez olduk hayırlısı.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Yaz kızım. Atatürk, laiklik...
Konuyu buraya nasıl bağladınız onu anlamadım da. Benimkini soracak olursanız, genelde böyle gündem değiştirici şeylerin ardından ya dolar fırlar ya da yakıtlar vs. zamlanır.

Hasan_Yilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hakkın , hukukun , adaletin olmadığı bir dönem de yaşamak bizlere düştü.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Çünkü karar lehinize çıkmadı. Aynı durumda Akpli biri olsa ve bu karar çıksa İŞTE ADALET diye bağıracaktın... Savunanlara bakınca bile kararın ne kadar doğru olduğu ortada.

Ne güzel işte yatır paranı dolara et yüzde 200 karını...

Bu arada Can Ataklı anket yapmış 36bin oy ver yüzde 75 hukuka uygun diyor şu an itibariyle.
Sen var ya uzayda yaşıyorsun.Bugün ülkede Tayyip Erdoğan’ın dava açıp mağdur olduğu bir dava var mı? En son Kılıçdaroğluna bir dava açtı.Kılıçdaroğlu davada haklı çıktı.Tayyip Erdoğan davadaki hakimleri görevden aldı.Bugün ülkeyi bir diktatör yönetiyor.İstediği hakimi görevden alıyor,kendi adamlarını atıyor.Bir ülkede hakimler ve savcılar Cumhurbaşkanının adamı olarak çalışıyorsa o ülkede hukuk ve yargı diye bir şey yoktur.

o zaman ne bekliyorsun dolara göm paranı!

hukuktan ne anladığınıza bağlı. ben de hiç sevmiyorum hukuk'un işleyişini. en çok yandığımda ne oldu biliyor musunuz. gezi parkı eylemleri sırasında sizin adeta tanrı olarak gördüğünüz, benim için lider olan Atatürk'ü bile terör örgütü lideri ve paçavraları ile yan yana görmem. ve buna hiç bir koyu Atatürkçü de tepki göstermedi. neden acaba? yediğiniz ve yiyeceğiniz nanelerde Atatürk'ü bir maske olarak mı kullanıyorsunuz siz veya sizin görüştekiler?
Atatürk bu ülkenin kahramanıdır.Bu ülkede sen bugün nefes alıyorsan Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir.Minnet duyacağına nefret kusuyorsun.Atatürk’ü ben dahil hiçbir insan bir ilah olarak görmedi.Mübarek Ramazan ayında bana iftira atıyorsun.Sen ve senin gibilere acıyorum.Ülke bu kadar kötü durumdayken bile hala utanmadan sıkılmadan AKP avukatlığı yapabiliyorsunuz.Gerçekten pes.

Son düzenleme:

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Sen var ya uzayda yaşıyorsun.Bugün ülkede Tayyip Erdoğan’ın dava açıp mağdur olduğu bir dava var mı? En son Kılıçdaroğluna bir dava açtı.Kılıçdaroğlu davada haklı çıktı.Tayyip Erdoğan davadaki hakimleri görevden aldı.Bugün ülkeyi bir diktatör yönetiyor.İstediği hakimi görevden alıyor,kendi adamlarını atıyor.Bir ülkede hakimler ve savcılar Cumhurbaşkanının adamı olarak çalışıyorsa o ülkede hukuk ve yargı diye bir şey yoktur.
Hadi ben uzayda yaşıyorum senin hangi delikte yaşadığın belli değil. Tuvalet deliği mi, mağara deliği mi... Sana denecek tek şey Ali İmran 119; ...KİNİNLE GEBER... Erdoğan senin gibileri kudurtuyor ya içimin yağları eriyor. Daha çok kuduracaksınız... Hadi siyasileri anladım da sanane Kavala'dan? Kavala müebbet yedi diye sen niye bu kadar kuduruyon?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Hadi ben uzayda yaşıyorum senin hangi delikte yaşadığın belli değil. Tuvalet deliği mi, mağara deliği mi... Sana denecek tek şey Ali İmran 119; ...KİNİNLE GEBER... Erdoğan senin gibileri kudurtuyor ya içimin yağları eriyor. Daha çok kuduracaksınız... Hadi siyasileri anladım da sanane Kavala'dan? Kavala müebbet yedi diye sen niye bu kadar kuduruyon?
Sandıkta görüşürüz.Kimin kuduracağını göreceğiz.Seçimden sonra AKP kaybettiği zamanda yazmanı bekliyorum.Sen ve senin gibi koyunlara Allah akıl fikir versin.??????

karakabus_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
47
Sandıkta görüşürüz.Kimin kuduracağını göreceğiz.Seçimden sonra AKP kaybettiği zamanda yazmanı bekliyorum.Sen ve senin gibi koyunlara Allah akıl fikir versin.??????
bak Allah ayeti kerimesinde senin zümre için neler demiş.

Bakara Suresi, 171. ayet: İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Koyun olan sensin bir kere. Ben chpli aileden geliyorum koyun olsam chpye oy verirdim ailem chpli diye. Ayrıca AKPli değilim kapısından geçmişliğim bile yok. Her türlü de ispat ederim. Ben chpnin karşısında en güçlü kimse onu tutuyorum. Benim için kriter chp ve zihniyetidir. Kim chp ve zihniyetine kökten karşıysa ben onun yanındayım. Bugün Akp yarın bir başkası.

Bakara Suresi, 171. ayet: İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler;
Karıştırmışım hocam düzeltiyorum... Çok haklısın ayet tam bunları anlatıyor.

Son düzenleme:

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Osman Kavala ve avanesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin bir önemi ve değeri yok. Sadece öyle görünüp ülkemizi batırmak derdindeler. Neden Avrupa insan hakları türküsünü bize gelince okumaya başlıyor. İnsan haklarına zerre kadar değer vermeyen bunu her fırsatta gösteren Avrupa neden Osman Kavala ve avanesi için seferber oluyor. Maşa olarak kullandıkları kişileri terketmek diğer maşaları tedirgin edeceği için kopardılar bir yaygara. Neden 15 temmuzda olay sonuçları belli oluncaya kadar tarafları sükunete (sanki taraf varmış gibi) davet ettiler. İspanya'da neden ayrılıkçı olarak ilan ettiler Katalanları. Uyanın artık arkadaşlar. (Sahi siz zaten hiç uyumuyor sunuz.) Tek derdiniz Cumhurbaşkanı'nı nasıl devirip ülkeyi nasıl kaosa sürükleriz. Çumhurbaşkanı üzerinden de İslam'a saldırmak tek gayretiniz. Ülke için ne yaptınız eleştiri ve iftiradan başka. Sandıktan ne çıkarsa ülkemiz için hayırlısı olsun diyorum. CHP gelirse ilk iş savunma sanayini çökertmek (çünkü Avrupa ve Amerika çok tedirgin) olacaktır. CHP ve yandaşları güçlü bir Türkiye hiç bir zaman istememiştir. Bunu da her fırsatta muhalefet adı altında göstermiştir. İftira konusunda çağ atlatan CHP ve yandaşlarının bir planı varsa Allah'ın da bir planı var ve planların en güzelini yapar.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Bakara Suresi, 171. ayet: İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.
Hem iftira at hemde ayetler üzerinden gönderme yap.AKP li olduğun gerçekten belli oluyor.Sizin anlayamadığınız ne biliyormusun? Din bir şov unsuru değil.Din insanların Allah ile arasındaki gönül bağıdır.AKP yi bu yüzden sevmiyorum.Din üzerinden siyaset yapıp insanların beynini yıkıyor.Seninde beynin yıkanmış.

Osman Kavala ve avanesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin bir önemi ve değeri yok. Sadece öyle görünüp ülkemizi batırmak derdindeler. Neden Avrupa insan hakları türküsünü bize gelince okumaya başlıyor. İnsan haklarına zerre kadar değer vermeyen bunu her fırsatta gösteren Avrupa neden Osman Kavala ve avanesi için seferber oluyor. Maşa olarak kullandıkları kişileri terketmek diğer maşaları tedirgin edeceği için kopardılar bir yaygara. Neden 15 temmuzda olay sonuçları belli oluncaya kadar tarafları sükunete (sanki taraf varmış gibi) davet ettiler. İspanya'da neden ayrılıkçı olarak ilan ettiler Katalanları. Uyanın artık arkadaşlar. (Sahi siz zaten hiç uyumuyor sunuz.) Tek derdiniz Cumhurbaşkanı'nı nasıl devirip ülkeyi nasıl kaosa sürükleriz. Çumhurbaşkanı üzerinden de İslam'a saldırmak tek gayretiniz. Ülke için ne yaptınız eleştiri ve iftiradan başka. Sandıktan ne çıkarsa ülkemiz için hayırlısı olsun diyorum. CHP gelirse ilk iş savunma sanayini çökertmek (çünkü Avrupa ve Amerika çok tedirgin) olacaktır. CHP ve yandaşları güçlü bir Türkiye hiç bir zaman istememiştir. Bunu da her fırsatta muhalefet adı altında göstermiştir. İftira konusunda çağ atlatan CHP ve yandaşlarının bir planı varsa Allah'ın da bir planı var ve planların en güzelini yapar.
Senin Cumhurbaşkanın senin vergilerinle sarayında krallar gibi yaşıyor.Ejder meyvesi,manda yoğurdu gibi en pahalı şeyleri yiyor.Hazinenin parasını yandaşlarına yediriyor.Sen sabah akşam yalan söyleyen,senin verginle krallar gibi yaşayan,kendi halkına zulmeden birini savunabiliyorsun.Sen ve senin gibi zihniyette olan kim varsa yazıklar olsun.Adam ülkeyi batırdı hala Tayyip Erdoğan avukatlığı yapıyorsun.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Ey güzel Allahım şu cehapelileri kudurttukça kudurtan birine bu ülkeyi yönetmeye memur kıldın ya bir de üstüne bir de bunları Kanuninin gavurları melül melül meletmesi gibi meletecek birini göndersen bal kaymak olurdu...

karakabus_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
47
Hem iftira at hemde ayetler üzerinden gönderme yap.AKP li olduğun gerçekten belli oluyor.Sizin anlayamadığınız ne biliyormusun? Din bir şov unsuru değil.Din insanların Allah ile arasındaki gönül bağıdır.AKP yi bu yüzden sevmiyorum.Din üzerinden siyaset yapıp insanların beynini yıkıyor.Seninde beynin yıkanmış.
Dinini yaşamayınca, yaşadığını din sanan bir muhalif varmış karşımızda meğer. inancını gerektiği gibi yaşasaydın şayet akp veya herhangi biri seni kurtarmayacağını, insanların seni uyarmalarını şov yapıyorsunuz diyerek küçümsemeyeceğini, ayrıca İslam dininin siyaset (bugün konuşulan siyasetten bahsetmiyorum ne akp, ne chp vb.) ile iç içe olması gerektiğini kavrardın. ama neyse.