Örtünmek Allah'ın Emri Değil - Mİ

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'nin ilk kadın vaizinden örtünme hakkında çarpıcı açıklamalar...

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sende'ye konuk oldu. Prof. Dr. Bilgin, dinde örtünme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..

DÖNEMİN İHTİYAÇLARI
Hz. Muhammed döneminde yaşayan düşük olan insanlar bütün toplumu rahatsız ettikleri gibi kadınları da taciz etmişlerdir. Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar' Çünkü Peygamber araştırma yaptırıyor, 'Bunlar neden kadınları taciz ediyorlar' diye. 'Biz onları cariye sanıyoruz' diyorlar. Bunun üzerine Peygamber de 'Örtülerini alarak çıksınlar' diyor. Yani örtünme o dönemin ihtiyacına göre ortaya çıkan bir güvenlik meselesidir. Bunlar hiç göz önünde tutulmuyor ve Allah'ın emri diye yansıtılıyor. Bin yıldır Allah'ın emri dendi kadınlara. Kadınlar da kızlarına gelinlerine aynı şeyi söyledi.

BAŞIM AÇIK NAMAZ KILIYORUM
Allah niçin emreder. Allah'ın emri sizin aksini yapamayacağınız şeylerdir. Mesela güneşe hükmedemezsiniz. Bu sizin iradenize bağlıdır. Ve o iradeyi kullanarak gereken yerde örteceksiniz. Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum. Ben huzuru bozmamakla mükellefim. Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir. Bunları söylediğim zaman tepki alıyorum. Bu da bin yıllık meseledir. O kadar içimize işlemiş ki bizim. Ama bunu kesinlikle küçümsememek lazım. Çünkü insanlar onu Allah'ın emri zannederek yapıyor. Ama diğer taraftan örtmeyen insanı da kötü kadın ilan etmemek gerekiyor.

http://www.ensonhaber.com/Yasam/131614/Ortunmek-Allahin-emri-degil.html

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şuna bak Şuna Rezil İnsan ! Bunu nasıl vaiz Yapıyorlar ? Resmen Kur'an Ayet'ini İnkar Ediyor :@

Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayetinde
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Meal Diyanet'in Sitesinden Alınmıştır. Burdan

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
dikkat edersen yakalarının üzerine kadar diyor. Yani kafanı gözünü suratını kapat demiyor. Kadının saçı başı zinet eşyası mı ki kapatsın?! Tabi isteyen istediği şeye inanır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar'

Ancak bu kadar çarpıtılabilirdi. Demek ki insanlar "iç" elbiseleriyle çıkıyormuş ki ayet böyle söylemiş. Hatta demek çıplak geziyordu millet? Sanırım Kur'an yerine çocuk şiirleri kitabından alıntıladılar bunu?

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Önemli olan abdest ve kıbleye dönmekse, ozaman donla namaz kılalım.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
MtHan dedi ki:
dikkat edersen yakalarının üzerine kadar diyor. Yani kafanı gözünü suratını kapat demiyor.

PcMaSTeR dedi ki:
Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.

Herkes istediği gibi giyinir. Yalnız Ayet'i çarpıtmak gerekmiyor. Yazılan açıktır. Başörtülerini ta yakayaların üzerine kadar salmak başını örtmemek anlamına nasıl geliyor tartışmaya şayan birşeydir.

mahmudi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MtHan dedi ki:
dikkat edersen yakalarının üzerine kadar diyor. Yani kafanı gözünü suratını kapat demiyor. Kadının saçı başı zinet eşyası mı ki kapatsın?! Tabi isteyen istediği şeye inanır...
İyide ayetin sadece bir kısmına bakıyorsunuz. "Kendiliğinden görünen kısımlar müstesna, ziynet yerlerini göstermesinler" diyor. Ziynetin sadece takı ve süs değildir. Ziynet genel olarak "değerli" anlamına gelir. Burdaki kasıt insanlar için değerli kısım anlaşılmalıdır. İnsanı şehvete yöneltebilecek kısımlar arzediliyor. Kadının;saçları, boyun, göğüs kısmı ve daha aşağıları bu yüzden örtünmesi gerekir...

Ve şunu söyleyebilirim ki, insanlar ne kadar kuranı ayetlerini istedikleri gibi yorumlasınlar; kuranın verdiği mesaj hiç değişmeyecektir. selametle

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
PcMaSTeR dedi ki:
Şuna bak Şuna Rezil İnsan ! Bunu nasıl vaiz Yapıyorlar ? Resmen Kur'an Ayet'ini İnkar Ediyor :@

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Bu ayet hepimize yeter de artar, inanıpta bunun üzerinde hala 'ya şöyle olur, bak buraya kadar örtün demiş, şunu da yapsak olmaz mı?' gibi kaçamak delik bulmaya çalışmak hiçte samimi gelmiyor bana. Buna inanıyorsan yapmadım dersin günah olur veya günahkar olabilirsin bilemem o Allah'ın belirleyeceği bir durum.
Fakat doğrular ayetlerle sabitlendiği halde, 'bu böyledir' denildiği halde saptırmaya çalışıyorsan veya kabul etmiyorsan, ne samimilik kalır ne de iman.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bulmeh dedi ki:
PcMaSTeR dedi ki:

Bu ayet hepimize yeter de artar, inanıpta bunun üzerinde hala 'ya şöyle olur, bak buraya kadar örtün demiş, şunu da yapsak olmaz mı?' gibi kaçamak delik bulmaya çalışmak hiçte samimi gelmiyor bana. Buna inanıyorsan yapmadım dersin günah olur veya günahkar olabilirsin bilemem o Allah'ın belirleyeceği bir durum.
Fakat doğrular ayetlerle sabitlendiği halde, 'bu böyledir' denildiği halde saptırmaya çalışıyorsan veya kabul etmiyorsan, ne samimilik kalır ne de iman.
neden bu başörtüsü düşmanlığı anlamıyorum ya bırakın isteyen örtsün istemeyen örtmesin
ayetleri saptırmakta neyin nesi bariz olan ayetlere gelenek demek resmen küfürdür yapmayın allah aşkına
atatürkün bi sözü vardır eğer bi milleti topla tüfele yıkamazsanız ozaman o mileetin inanclarnı alın der resmen inçlarmızla oynanıyo ama bizim elmizde okadar büyük b değer varki kimse on uyalanlatmaz ve inkar ettiremez kuran-ı kerim

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kadının Kişiliği hakkında Fikir Sahibi Edecek bir Haber "PROF. BEYZA BİLGİN'İN YALANI ORTAYA ÇIKTI" buyrun buradan

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dünyada çeşit çeşit yaratık var.... her biri kendisinin keşfedilmesini bekliyo bu da onlardan biri...

mikas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardesim neyi tartısılırms bunun.. Hala ayetleri yorumlayıp kendi dogrularına inandırmaya calısıyor bazıları..Kardesim unutun ayetleri ben siyahı seviyorum belki; o yüzden giyiyorum.. Sanane kendi icimde kurguladıgım mantıkdan ..Benim memleketimde fransızların almanların ,ingilizlerin girdigi cıplaklar kampına izin var da, mini etek giymek isteyen, dekolte giymek isteyen türk vatandaslarına izin varda kapatmasına mı izin yok!!. Birinin acması özgürlükte digerinin kapamasımı anti-demokratik hareket..Sizin cifte standartlarınızadır bu inat oylar ve itirazlar.. hayatımda oy kullanmadım ve kullanmayıda düsünmüyordum ama fikrimi degiştirdim ..yakın tarihteki erken secimde bilin bakalım oyumu kime vercem..Ne zaman iki yüzlü olmaktan ve cifte standartları uygulamaktaki ısrarınızdan vazgecersiniz ; işte o zaman sizinle orta noktada bulusuruz..

Özgürlük baskalarını rahatsız etmedigi ve cevreye zarar vermedigi sürece istedigini yapabilmektir..

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
mikas dedi ki:
Kardesim neyi tartısılırms bunun.. Hala ayetleri yorumlayıp kendi dogrularına inandırmaya calısıyor bazıları..Kardesim unutun ayetleri ben siyahı seviyorum belki; o yüzden giyiyorum.. Sanane kendi icimde kurguladıgım mantıkdan ..Benim memleketimde fransızların almanların ,ingilizlerin girdigi cıplaklar kampına izin var da, mini etek giymek isteyen, dekolte giymek isteyen türk vatandaslarına izin varda kapatmasına mı izin yok!!. Birinin acması özgürlükte digerinin kapamasımı anti-demokratik hareket..Sizin cifte standartlarınızadır bu inat oylar ve itirazlar.. hayatımda oy kullanmadım ve kullanmayıda düsünmüyordum ama fikrimi degiştirdim ..yakın tarihteki erken secimde bilin bakalım oyumu kime vercem..Ne zaman iki yüzlü olmaktan ve cifte standartları uygulamaktaki ısrarınızdan vazgecersiniz ; işte o zaman sizinle orta noktada bulusuruz..

Özgürlük baskalarını rahatsız etmedigi ve cevreye zarra vermedigi sürece istedigini yapabilmektir..
şu unutun ayetleri lafınıda koymasaydın iyi bi yorum diyicektimama buna rağmen bile iyi bi yorum denebilir
ayatler unutulmaz allah kelamıdır

mikas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanlarıma zulüm eden kendi insanlarım olunca dilin ayarıda kacıyor..İnancım körelsede baskasının kutsal saydıgı seylere küfredip kötü söz söylemem; kusurumuz af ola pasam..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mehmet Feytullah Gülen Hoca Efendi şöyle diyordu, ifadeler aynı olmamakla birlikte;
"O kadar ulema sözüne inanmıyorsunuz, Kuran'da ayet'de zaten sabit, ne yapalım yani, yemin mi edelim, örtünme bir emirdir diye?"

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Herkesin dini, imanı kendine ... Ben Kur'an da zorlama yok diye biliyorum.

Teşekkürler Enişte

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ya farkındamısınz bilmiyorum ama konuyu açanlar bir iki yorum yapıp ortalıgı bulandırıp gidiyorlar ne bu böyle ya actysn konunu yazdysn yorumunu sonuna kadar erkek gibi içinde olsana konunun niye korkak gibi kaçılıyo anlamadım......

buhari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Hu! Nasıl bir zamandayız ve nasıl bir idrak var insanlarda. El insaf.
Örtünenlere yobaz gözüyle bakılıyor, dekolte giyinenlere, mini etek yada streç kot pantolan giyenlere tebrik yağdırılıyor. Mesela "dekoltesiyle büyüledi".
Örtünmeyi tercih edenlere de neredeyse örümcek kafalı diyorlar.

Mahşer günü göreceğiz Allah'ın emrini nasıl anlamak gerektiğini.

Bence kendinden emin olamayanlar asla 1500 yıldır bunca alimin uygun gördüğü örtünmeye aykırı yorum yapmasınlar.
Uygulayamamak ayrı birşey, bir emri reddetmek çok ayrı ve çok tehlikeli bir tavırdır.
Az buçuk bilgimiz ve imanımız varsa onu da yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle kaybetmeyelim, aman dikkat.

Bir insanın ünavan sahibi olması onun dediklerinin doğru olduğu anlamına gelmez.

?Handsome?

Doçent
Reaksiyon puanı
0
wbmstr dedi ki:
ya farkındamısınz bilmiyorum ama konuyu açanlar bir iki yorum yapıp ortalıgı bulandırıp gidiyorlar ne bu böyle ya actysn konunu yazdysn yorumunu sonuna kadar erkek gibi içinde olsana konunun niye korkak gibi kaçılıyo anlamadım......
,

neden bahsediyosun ben bankadayım kardeş oturupda burda seninle tartısacak vaktim yok
ben bu konuyu tartışma için açmadım bu haber tüm türkiye gazetelerinde yayınlandı
duyuru.... Dikkat edersen yani linke tıklayıp ulaştıysan ben başlığa mi kelimesini kendim ekledim yanlış anlasılmasın diye gazetelerde çıkan başlık farklıydı ama bu sitede bütün görüşlü insanlar mevcut herkeze saygımız var

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Be5tE dedi ki:
Herkesin dini, imanı kendine ... Ben Kur'an da zorlama yok diye biliyorum.

Zaten zorlama yoktur.

Örtünmek Allah'ın Emri Değil - mi diye yazarlarsa cevabı gelir. Allah'ın emridir. Örtüp örtmemek sana kalmıştır. Zorlama yoktur.

Haberde lanse edilen Allah'ın emri olmadığıdır. Yanlış yönlendirme yapılmak isteniyor. Biz bunu tartışıyoz. Aslında tartışmak haddimeze bile değildir. Kesin hüküm vardır.