Bu konuyu okuyanlar

GCN

Asistan
Katılım
16 Nisan 2016
Mesajlar
204
Reaksiyon puanı
28
Puanları
28
Yaş
30

1.jpg


Öncelikle bu bilgilere ulaşmaya çalışıyorsanız ve çocuğunuz yada bir kardeşiniz varsa onu derhal herhangi bir doktor yerine iyi bir birden fazla doktora götürerek problem olup olmadığını araştırın. Bu tür büyük, zahmetli ve pahalı ameliyatlara gerek kalmaması ve şahsın mutsuz olmaması için, 14 yaş veya altı kişilerde ameliyat gerekmeden tedavi edildiği bilgisini size sunarım.

Ortognatik cerrahi halk dilinde çene ameliyatı yada çene estetiği olarak bilinir. Ortognatik cerrahi operasyonu herhangi bir doktor yapamaz bu operasyon ciddi riskler içeren ciddi bir operasyondur.

Ortognatik cerrahi operasyonu bildiğim kadarıyla Türkiye'de 20 iyi doktor gerçekleştirebiliyor. Bu ameliyatı operatör doktor veya uzman ortodontist olup yapabilen az sayıda doktor vardır. Size tavsiyem en az doçent ünvanına sahip doktorlara kendinizi teslim etmeniz.

Bu ameliyat üniversitelerde yapılabiliyor veya üniversitedeki bu ameliyatı yapabilen bilgi, beceri, tecrübe ve yetkiye sahip doktorun kendisine ait özel kliniği ve ekibi varsa orada da yapılabilir.

Ortognatik cerrahi müdahale yapılmadan önce 1 ila 2 yıl civarı herhangi biri olmayan gerçekten iyi bir ortodontist doktora gidip bu ameliyatı olacağınızı söyledikten sonra ortodontik tedavi sürecine başlanır. Ortodontik tedavi halk dilinde diş teli taktırmak olarak bilinir, bu tedaviyi yapabilen doktora ise ortodontist denir.

Ortodontik tedaviye başlamadan önce diş taşlarının temizlenmiş olması, gerekli ise kanal tedavilerinin yapılması ve gerekli ise diş kaplamalarının yapılması şarttır. Ayrıca ortognatik cerrahi müdahaleden en az 6 ay önce 20 yaş dişlerinin alınmış olması şarttır. Örneğin; doktorunuz 16 ay ortodontik tedavi süresi verir ve 13. ayda ortognatik cerrahi müdahalenin olacağını söyler, sizde ameliyata 3 ay kala 20 yaş dişlerinizi aldırdıktan sonra otomatikman ameliyat bir 3 ay daha yani 6 ay sonrasına ertelenir bunu dikkate alın.

Ortodoktik tedavi yerine göre 4.000 TL ila 9.000 TL arasında değişiklik gösterir. Ortognatik cerrahi ise yerine göre 16.000 TL ila 30.000 TL atasında değişiklik gösterir. Bu tedavileri sigorta karşılamaz boşuna araştırmayın.

Ortognatik cerrahi operasyondan sonra ortalama 2 gün hastanede yatılır. Ortalama ilk 3 hafta pipet ile ağız hiç açılmadan sıvı ile beslenilir. Ameliyattan sonraki ilk 1 ay ile 3 ay arasında çok yumuşak gıdalar tüketilebilir. Ameliyattan sonraki ilk 3 ay ile 6 ay arasında yavaş yavaş iyileşme süreci hızlanır 6. ayın bitiminde hemen hemen iyileşmiş olunur, 12. aya gelindiğinde ise tamamen iyileşmiş olunur.

Ortognatik ameliyattan sonraki 90 gün boyunca ara ara doktor müdahalesi ile ince ayar çekilir burasını pek bilmiyorum.

Ortognatik ameliyattan sonra ilk 3 hafta dişlerdeki tellere lastik bağlanılarak kasların duruma alışması ve eski haline geri dönmemesi için ağız kapalı tutulur, bu süre zarfında konuşmak bile yasaktır.

Ortognatik ameliyat 3 saat ila 15 saat arası sürebilir. Bu ameliyat sonucunda doktorlar size görünümün ve işlevin mükemmel olacağını garanti etse bile sinir zedelenmesi gibi sinirsel hasarların olmayacağını garanti etmez. Bu risk bu ameliyatta az değildir, bu hasar meydana gelirse atıyorum üst dudağın sol tarafında uyuşukluk hissedersiniz, peki bu hayat boyunca mı derseniz orasını bilmiyorum.

Ortognatik ameliyattan sonra ortalama ilk 10 gün yüzün alt ve orta bölgesi şişik olur, yüze sağdan ve soldan büyük buzlar konur bu durum kesinlikle normaldir panik yapmayın.

Bende alt ve üst çenede bozukluk olması, tabiri caizse tipin bozuk olması ama çokta bozuk olmaması, en kötüsü mutsuz hissettirmesi, insan içinde yemek yemekten utanmak gibi sorunlar neticesinde bu ameliyatı olmak istedim. Bu konu hakkında uzun uzun araştırmalar yaptım çok fazla bilgiye ulaştım, makalede olmayan bilgi varsa sorabilirsiniz. Bu uzun araştırmalar sonucu edindiğim bilgilerin %90 kadarını Türkiye dışı kaynaklardan ve bizzat Doçent doktorlar ile görüşerek edindim. Bu konu hakkındaki bilgi azlığı ve benim için önemli ise başkaları içinde önemli olabileceğini düşünerek yukarıdaki makaleyi yada makale gibi şeyi yazma gereği hissettim.

Eğer bu ameliyatı tecrübe eden veya tecrübe eden yakını olan birileri varsa konuya mesaj yazmasını rica ediyorum.

Ben tedavi sürecine henüz başlamadım, tedavi sürecine başlamak üzereyim. Bu tedaviyi İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde çalışan Doç. Dr. Dt. Sabri Cemil İşler'e ait özel klinikte kendi ekibi tarafından göreceğim. Bahsettiğim Üniversitede bu doktordan başka bu ameliyatı yapabilen doktor yokmuş, varsa daha iyi bir doktor klinik falan tavsiyelere açığım.
 
Üst