Ortalama 1500TL'ye Telefon Önerisi

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar iyi günler. Babamı, geçen sene ilk defa akıllı telefona geçtiği Samsung S3 Mini'den kurtarmak ve sınıf atlatmak istiyorum. Ayrıca iş için bir de Nokia X2 kullanmakta olduğundan çift simli bir telefon alarak onu çift telefon yükünden kurtarmak istiyorum.

Kendisi akşamları sosyal medyada fazlaca zaman geçirip bol bol internet üzerinden tavla oynayan tipik baba figürü sergiliyor. Şarj her ne kadar önemli bir konu olsa da zaten 18.00'dan sonra evde olduğundan 3000mAh ve üzeri bataryaya sahip ve 5 inç'den büyük her telefon işini görecektir. Bu noktada bütçem ortalama 1500TL civarında ve aşağıdaki telefonları gözüme kestirdim. Siz hangisini önerir siniz acaba?

Gözümü her ne kadar Xiaomi Mi 6'ya diksem de operatör sorununun olduğunu duydum zira babamın Turkcell ve Turk Telekom olmak üzere iki ayrı hattı olduğundan bu durumun sorun olabileceği kanısındayım. Gene de kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Lakin gönlüm Samsung C7 Pro'dan yana.

Sizce bu durumda hangisini tercih edilmeli yada bu dördü dışında başka bir tercihiniz var mı? Ve distribütör yahut Türkiye garanti durumları ne denli önemlidir? Tavsiyenizi bekliyorum.

hh.jpg

mmcaglar01

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Ben s3 miniye veda etmek için nokia 7 plus'ı bekliyorum, nisanda çıkıyor. 2k üstü çıkar diye tahmin ediyorum, mayısa kadar fiyatı düşerse alacağım gibi.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu arada bu cihazlar yerine mi note 3ü ya da mi max 2yi öneririm. :D

Son düzenleme:

Mustafa Deliktaş

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,244
Oneplus 3T ye bakabilirsiniz, çift hatlı modeli var.

TeknoBoss32

Profesör
Reaksiyon puanı
494
mi6 aralarında en iyisi.bazıları frekansı filan farklı çekmez gibi şeyler diyor ama durum sadece kötü çeken yerlerde yüksek frekans destekliği az çekme durumu yapıyor.şehir merkezi gibi yerlerde sorun olmaz

FurkanT.

Profesör
Reaksiyon puanı
340
Arkadaşlar iyi günler. Babamı, geçen sene ilk defa akıllı telefona geçtiği Samsung S3 Mini'den kurtarmak ve sınıf atlatmak istiyorum. Ayrıca iş için bir de Nokia X2 kullanmakta olduğundan çift simli bir telefon alarak onu çift telefon yükünden kurtarmak istiyorum.

Kendisi akşamları sosyal medyada fazlaca zaman geçirip bol bol internet üzerinden tavla oynayan tipik baba figürü sergiliyor. Şarj her ne kadar önemli bir konu olsa da zaten 18.00'dan sonra evde olduğundan 3000mAh ve üzeri bataryaya sahip ve 5 inç'den büyük her telefon işini görecektir. Bu noktada bütçem ortalama 1500TL civarında ve aşağıdaki telefonları gözüme kestirdim. Siz hangisini önerir siniz acaba?

Gözümü her ne kadar Xiaomi Mi 6'ya diksem de operatör sorununun olduğunu duydum zira babamın Turkcell ve Turk Telekom olmak üzere iki ayrı hattı olduğundan bu durumun sorun olabileceği kanısındayım. Gene de kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Lakin gönlüm Samsung C7 Pro'dan yana.

Sizce bu durumda hangisini tercih edilmeli yada bu dördü dışında başka bir tercihiniz var mı? Ve distribütör yahut Türkiye garanti durumları ne denli önemlidir? Tavsiyenizi bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 36807
Xiaomi Mi6 en iyi seçenek. Birçok arkadaşımda var performans olarak kusursuzlar. Kamera ise yeterli düzeyde.
Lenovo P2 her ihtiyacını görür . Ve pili en iyi giden telefonlardan. Eğer ithalatçı almayacak olursanız P2 her türlü işinizi görür.
C7 Pro o fiyatta tavsiye etmem. P10 lite'ı koymak ise hata.

inann

Profesör
Reaksiyon puanı
953
C7 ve p 10 lite zaten ele mi 6 olabilir onunda şebekede pek sıkııntısı yok ama istersen p2 güzel o 4 telefondan hem pili de gayet iyi.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Cevap için teşekkürler hocam. Aslında konuyu açtıktan hemen sonra kendim de biraz araştırma yapınca Xiaomi Mi 6 almaya karar verdim ama ben alana kadar 4 gün içinde doların da etkisi ile 100TL bir oynama oldu. Bu durumda 1750TL Xiaomi Mi 6'ya verilir mi? Zira o fiyata 4 gün önce Xiaomi Mi 6'nın 6GB'lik modelini alıyordum zaten. Göz göre göre bu fiyatı vermek koyar doğrusu.

2.jpg

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Uzun ömürlü performans kaybı daha az yaşansın istiyorsan Mi 6'ya bütçeni zorlamanı öneririm.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Tekrar merhaba arkadaşlar. Mi 6'nın ekranının babam için gerçekten de küçük olabileceği kanısına vararak F/P babında aşağıdaki 2 modelden birini almaya karar verdim. Sizce tercihim hangisinden yana olmalı?

Mate 10 vs C7 Pro.jpg

FurkanT.

Profesör
Reaksiyon puanı
340
Tekrar merhaba arkadaşlar. Mi 6'nın ekranının babam için gerçekten de küçük olabileceği kanısına vararak F/P babında aşağıdaki 2 modelden birini almaya karar verdim. Sizce tercihim hangisinden yana olmalı?

Ekli dosyayı görüntüle 37714
İkisi de alınmaz.
Xiaomi Mi Note 3'e bak. Ekranı büyük. Bu telefonlardan katkat iyi.

Bareth Gale

Profesör
Reaksiyon puanı
300
Ekran boyutu için ben de Mi Note 3 öneriyorum.

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Siz söyleyince bir daha düşündüm arkadaşlar. Bu noktada F/P olarak en iyi tercih Xiaomi Mi Note 3 olacak sanırım. Zira gönlüm Xiaomi Mi 6'dan yana olsa da Mi Note 3 ile arasındaki 400TL fark azımsanacak gibi değil. Note 3'ün de babamı fazlası ile tatmin edeceği kanısındayım. Son tabloda F/P babında sizin tercihiniz ne olurdu acaba son kez sorayım ona göre Pazartesi hepsiburada üzerinden Note 3'ü sipariş edebilirim.

g.jpg

Ayrıca Note 3 için hepsiburada'da son 6 saatlik bir indirim mevcut. Her yerde mi bu fiyat tam bakmadım. Kendimi şu anda sipariş vermemek için zor tutuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

kk.jpg

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
S3 mini'Den sonra Mi Note 3 ramses döneminden günümüze gelmek gibi bir şey olur

:tearsofjoy:

radyoaktif

Asistan
Reaksiyon puanı
31
S3 mini'Den sonra Mi Note 3 ramses döneminden günümüze gelmek gibi bir şey olur

:tearsofjoy:

Aynı duyguyu tattırmak istiyorum üstat :)

Sabır ile yardımcı olmaya çalıştığınız için canı gönülden teşekkürler arkadaşlar. Lakin Xiaomi'nin diğer modellerini araştırdıkça F/P olarak düşünüp daha da çıkmaza giriyorum. Hemen hemen hepsinin babamın işini göreceğinden emin olduğum diğer daha ekonomik seçenekleri de ekledim. Hazırladığım son 6 telefon arasından hangisini alacağım konusunda o kadar kararsızım ki. Son bir kez önerileri alabilirsem kafamda bir şeyler şekillenecek.

Ayrıca Xiaomi Redmi Note 4 ile Rexmi Note 4X arasındaki fark nedir anlamış değilim ikisi de çift sim'li sonuçta. Hatta 6 model de çift simli. Bir bilgisi olan var mı?

Son.jpg

Değerli tavsiyelerin üzerine Xiaomi Mi Note 3 almaya karar verdim arkadaşlar. Xiaomi Mi 6 ile karşılaştırma testlerini izliyordum 1 saattir, 400TL fark değmeyeceğine kanaat getirdim diyebilirim. Daha fazla düşünmeme gerek yok zira daha çok düşündükçe kafa karışıklığına yol açıyor.

Şimdi ise ürünü nereden alacağımı düşünüyorum zira ya Hepsiburada üzerinden yada İstanbul Bilişim'e giderek direkt elden alacağım. Sonuçta ürünün Türkiye distribütörü olmadığı için her iki yerden de alsam ürün ithalat garantili olacak ama İstanbul Bilişim'de en azından direkt görerek elden alıp, herhangi bir sorunda da direkt elden teslim edeceğim için içime daha çok yattı. Hepsiburada'ya göre 18TL'lik farkla İstanbul Bilişim'den alma taraftarıyım açıkçası. Sizce nereden almalıyım?

Ayrıca kullandığım LG G5'den biliyorum. Kronik arızalı olduğu için her ay üretilen model, bir önceki aya göre daha stabil çıktığından, satın alırken en son üretim ayına ait cihazı bulmak için uğraşılıyordu. Aynı durum Xiaomi Mi Note 3'de geçerli değildir öyle değil mi?

Ekli dosyayı görüntüle 37737

Değerli tavsiyelerin üzerine Xiaomi Mi Note 3 almaya karar verdim arkadaşlar. Xiaomi Mi 6 ile karşılaştırma testlerini izliyordum 1 saattir, 400TL fark değmeyeceğine kanaat getirdim diyebilirim. Daha fazla düşünmeme gerek yok zira daha çok düşündükçe kafa karışıklığına yol açıyor.

Şimdi ise ürünü nereden alacağımı düşünüyorum zira ya Hepsiburada üzerinden yada İstanbul Bilişim'e giderek direkt elden alacağım. Sonuçta ürünün Türkiye distribütörü olmadığı için her iki yerden de alsam ürün ithalat garantili olacak ama İstanbul Bilişim'de en azından direkt görerek elden alıp, herhangi bir sorunda da direkt elden teslim edeceğim için içime daha çok yattı. Hepsiburada'ya göre 18TL'lik farkla İstanbul Bilişim'den alma taraftarıyım açıkçası. Sizce nereden almalıyım?

Ayrıca kullandığım LG G5'den biliyorum. Kronik arızalı olduğu için her ay üretilen model, bir önceki aya göre daha stabil çıktığından, satın alırken en son üretim ayına ait cihazı bulmak için uğraşılıyordu. Aynı durum Xiaomi Mi Note 3'de geçerli değildir öyle değil mi?

Ekli dosyayı görüntüle 37737

Son düzenleme:

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Hocam babanıza Redmi 5 Plus da olur. 1048 TL gibi bir fiyatı var hepsiburada da...

AnılTpskl

Asistan
Reaksiyon puanı
28

Ekli dosyayı görüntüle 36807
Xiaomi Mi A1 al.