Orta Sınıf 5G Telefon Piyasaı

kasaphayri123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle herkese merhaba forumda ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ne yazik ki bilgi eksikliği olan bir konuya değinmek ve bilgi almak istedim.

Telefonumu yenilemek için 3500tl ye Huawei Nova 5t yi almaya karar verdim. Lakin 5G teknolojisi kapıda olduğu için almışken 5G'li olsun istedim. Samsung a71 5g yi bekliyordum ama Samsung ile görüştüğümde Türkiye'ye 5G gelmeden 5G telefonları piyasaya sürmiyeceğiz dediler. Gelelim konunun asıl sorusuna:

Orta sınıfta Türkiye'ye yakın zamanda gelmesi planlanan veya gelmiş olan fiyat performans telefon önerileri nelerdir?

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
A71 güzel bir telefon , 5G için yaklaşık 1 sene daha var. Onun dışında bir çok alternatif var bir telefondan beklentiniz nedir?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Herhalde P40 serisi var 5G telefon olarak ülkemizde.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Öncelikle herkese merhaba forumda ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ne yazik ki bilgi eksikliği olan bir konuya değinmek ve bilgi almak istedim.

Telefonumu yenilemek için 3500tl ye Huawei Nova 5t yi almaya karar verdim. Lakin 5G teknolojisi kapıda olduğu için almışken 5G'li olsun istedim. Samsung a71 5g yi bekliyordum ama Samsung ile görüştüğümde Türkiye'ye 5G gelmeden 5G telefonları piyasaya sürmiyeceğiz dediler. Gelelim konunun asıl sorusuna:

Orta sınıfta Türkiye'ye yakın zamanda gelmesi planlanan veya gelmiş olan fiyat performans telefon önerileri nelerdir?

Telefonu şimdi alsanız 5G anca cihaz yavaşladığı zamanlarda yaygınlaşır. 5G'yi şimdilik kriter olarak görmeyin derim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,542
O kadar değil hocam en az 2 senedir.
Gelmesinden sonra yaygınlaşmasını söylüyorum ben. He geldiği zaman da nasıl gelir orası meçhul. Biz daha 4.5G ile 100mbps hızları göremiyoruz mobilde. Nadir yani. O yüzden 5G gelse sistemin oturması zaman alır.

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
Gelmesinden sonra yaygınlaşmasını söylüyorum ben. He geldiği zaman da nasıl gelir orası meçhul. Biz daha 4.5G ile 100mbps hızları göremiyoruz mobilde. Nadir yani. O yüzden 5G gelse sistemin oturması zaman alır.
Ülkemizde asgeri ücretle yaşamaya çalırken ellerinde son model telefon olduğu için toplumun %80'i geldiğini an 5G alacağı kesin , bakacağız göreceğiz...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,542
Ülkemizde asgeri ücretle yaşamaya çalırken ellerinde son model telefon olduğu için toplumun %80'i geldiğini an 5G alacağı kesin , bakacağız göreceğiz...
5G'nin esas amacı mobil veri hızını artırmak değil zaten. Tamam bu da olacak ama, artan veri trafiği için bant genişliği artırmak 5G'nin ana amacı. Verilerin daha hızlı bir şekilde gidip gelmesi, aynı anda daha çok verinin iletilmesi ile akıllı şehirler ve nesnelerin interneti kavramları ortaya çıkıyor. Bu da 5G ile sağlanabilir tabi. Ancak günlük kullanıcı için ilk başta ne kadar fark ettirir bu deneyim, orası muamma. Benim gibi telefonda rutin işler yapan birisi için pek fark ettirmeyeceği kesin gibi.

Taha K.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,001
5G'nin esas amacı mobil veri hızını artırmak değil zaten. Tamam bu da olacak ama, artan veri trafiği için bant genişliği artırmak 5G'nin ana amacı. Verilerin daha hızlı bir şekilde gidip gelmesi, aynı anda daha çok verinin iletilmesi ile akıllı şehirler ve nesnelerin interneti kavramları ortaya çıkıyor. Bu da 5G ile sağlanabilir tabi. Ancak günlük kullanıcı için ilk başta ne kadar fark ettirir bu deneyim, orası muamma. Benim için telefonda rutin işler yapan birisi için pek fark ettirmeyeceği kesin gibi.
Gelde insanlarımıza anlat bunu Mod'um :D

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

5g nin ülkemizde oturması 2,5-3 yılı bulur.5g olayına çok takılma derim.Konuya gelince 3500 liraya A71, Nova5t, Realme 6 Pro gibi cihazlara bakabilirsin.Bu cihazlar dışında ikinci el S10e alabilirsin.

kasaphayri123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
5g nin ülkemizde oturması 2,5-3 yılı bulur.5g olayına çok takılma derim.Konuya gelince 3500 liraya A71, Nova5t, Realme 6 Pro gibi cihazlara bakabilirsin.Bu cihazlar dışında ikinci el S10e alabilirsin.
benim tahminim 2021 yılının sonunda 5g oturur gibi ve ben telefonu uzun süre kullanan biriyim 5g telefonların gelmesini beklemelimiyim telefon almak için ?

kasaphayri123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler Arkadaşlar cevap için asıl sorum şöyle bu 5g telefonlar ülkemize ne zaman gelir örnek mi 10 lite?

Reaksiyon puanı
10,327
A71 güzel bir telefon , 5G için yaklaşık 1 sene daha var. Onun dışında bir çok alternatif var bir telefondan beklentiniz nedir?
5G'nin kullanımının 2022'yi bulacağını söylemişti bir yetkili sanırım. Türkiyede şu an yeni çıkan bir iki amiral gemi telefon dışında 5G'li yok biliyorum.

Reaksiyon puanı
10,327
evet 9 bin tl den başlıyorlar daha gelmedi telefonlar
Bence sen iki yıl zar zor idare edecek ucuz bir cihaz alıp beklemelisin. Günü gelince de güzel bir 5G'li cihaz alır 4-5 yıl rahatsız olmazsın. O zaman orta sınıf da gelmiş olur, ille de dünyanın parasını döküp amiral gemi alman gerekmez.

kasaphayri123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Bence sen iki yıl zar zor idare edecek ucuz bir cihaz alıp beklemelisin. Günü gelince de güzel bir 5G'li cihaz alır 4-5 yıl rahatsız olmazsın. O zaman orta sınıf da gelmiş olur, ille de dünyanın parasını döküp amiral gemi alman gerekmez.
teşekkürler yorumun için önerebilceğin nedir peki?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,542
Aceleniz yoksa Redmi K30 5G bekleyin, 5G desteğine sahip olacak. Tahmini 3500-4000 TL civarından girer Türkiye'ye. Gerçi dolar kurunu hesap alırsak, 5K'ya dayanabilir belli olmaz.