Orijinal olmayan beyaz fara 62 lira ceza kesilecek!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

far.jpg

Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.

Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.

ZAMAN

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Trafikte sıkıntı yaratacak herşey yasaklansın,hatta bazıları gürültü kirliliği yapıp çevreyide rahatsız ediyor onlarada bir güzellik yapsın polis abilerimiz.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Cam filmine cezaya karşıyım etraftaki herkesin arabamın içini görmesi gerekmiyor, madem polis açısından sorunlu bi durum teşkil ediyor zaten ön camda film yok polis gelipte yan camdan bakıp kimseyi çevirmiyor o kadar şüphelendiyse çevirsin gbtme baksın zaten dışarı cıktığım hergün gbt veriyorum nerdeyse yazın 2-3ü bazen 4ü bile buluyor:D:D:D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Keşke yahu. Çakmalar yüzünden kendi xenon'larımdan zevk alamaz oldum.:tongue:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu beyaz farlara bende çok kılım!

Bizim arabada orjinalden film var :D Bİze birşey diyemezler. :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Çakmalarına gıcık oluyorum ya. Gözümü alıyor karşıdan gelenler. Ben de yakıyorum uzunları alıyorum intikamımı :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bence aşırı yağ yakan, gürültülü çalışan, yayaları taciz eden, yağışlı havalarda su sıçratan, şehir içerisinde havalı korna kullanan, uzun farla dolaşmayı marifet sananların ehliyeti iptal edilsin.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Ben Bu XEON farlara çakma olsun orjinal olsun toptan gıcık oldum.Karşıdan geldimi isterse kısaları açsın genede gözlerimi alıyor.Komple yasaklasınlar şunları :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu beyaz far ampullerinin kaliteli olanlarında avrupa birliği sınırlarında kullanılamaz yazıyor ve made in germany :) Güzel görünsede görüşü arttırmayan bir yapıları var ve zaten beyaz değiller çoğu mavi ile renklendirilmişler.
Böyle kontrollerin olacağını sanmıyorum , ülkede trafik polisleri alkol kontrolünü bile RÜŞVET almak için yapıyorlar. kör kütük sarhoş araçlar geçiyor düzgün bir araban varsa durdurulup alkolün yoksa bile herşeyi sorgulayıp ofsayt arıyorlar para koparmak için.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Biraz daha fazla kazanacaklar yani Trafik Polisleri.