Organizasyon şaheseri dava. . . . .!!

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
73988.jpg

Organizasyon şaheseri dava
20 Ekim 2008 Pazartesi 17:28
Başından sonuna kriz vardı. Ayakkabılar bile çıkarıldı. Salonda nefes alacak yer kalmadı. Duruşma ertelendi.

İlgili Haberler
Çin işkencesi gibi duruşma
Ergenekon Da Vinci şifresi gibi
Perinçek mahkemeyi reddetti!

Ergenekon davasının ilk duruşması sancılı geçti. Önce yer sıkıntısı, ardından izdiham geldi.

46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanması 23 Ekim tarihine kaldı. Mahkeme, önce tutuklu sanıkların, daha sonra da tutuksuz sanıkların yargılanmasını kararlaştırdı. Bu karar da sabahtan itibaren mahkemede izdiham kurbanı olan tutuksuz sanıkları kızdırdı.

Böylesi büyük bir duruşma için daha önceden gerekli düzenlemelerin yapılmamış olması da büyük eleştiri aldı.
Tuvaletler bile sorun oldu...

İŞTE GÜN BOYU YAŞANAN GELİŞMELER
1.20081020122354..jpg
Yabancı medya da davaya
ilgi gösterdi. Bu dava
"Türkiye'nin Da Vinci şifresi"
diye lanse edildi. Duruşmada
ise salon skandalı yaşandı.
DAVADAN İLK GÖRÜNTÜLER
İÇİN TIKLAYIN!

''Ergenekon'' davasının, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki ilk duruşması sancılıydı. Salona girişte izdiham yaşandı, duruşma salonunda ise kimse kimseyi duyamadı. Teknik alt yapı ve kalabalık yüzünden mahkeme heyeti duruşmaya ara vermek zorunda kaldı.
Duruşmanın avukatları bile kendilerine yer bulamamıştı.

Öğleden sonra saat 13:00'de duruşma yeniden başladı. Ancak değişen bir şey yoktu. Mahkeme, kalabalık nedeniyle aldığı kararı duyurdu;

Tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar ayrı yargılanacak. Bu kararı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, açıkladı. Başkan Şengün, ilk oturumlarda tutuklu sanıkların ifadelerinin alınacağını açıkladı.
1.20081020122519..jpg
DURUŞMADAN NOTLAR;

*Doğu Perinçek mahkemeye, "Siz
bizi yargılayamazsınız" dedi.

*Cumhuriyet gazetesi davaya
müdahil olmak istedi. Mahkeme
bunu kabul etti.

*Kemal Kerinçsiz reddi hakim
talebinde bulundu.

*Tutuklu sanıkların tahliye istemi
değerlendirilmedi. Nedeni ise
iddianamenin henüz okunmamış
olması...

*İddianamenin okunması tahmini
olarak 40 gün sürecek. Sanıklar da
binlerce sayfalık yazılı cevaplar
hazırladı. Bu dava günler, aylar
değil yıllar sürecek gibi...

*Duruşma tüm bu taleplerin
değerlendirilmesi için 23 Ekim
Perşembe gününe ertelendi.

Her sanığın 3 avukatla temsil edilmesine karar verildiğini belirten Şengün, duruşma salonunun bitişiğindeki alanın duruşma salonundan sayılmasına, duruşma salonuna giremeyen basın mensupları ve sanık yakınlarının duruşmayı buradan takip etmesine, şu anki duruşma salonundaki LCD ekranlarından birinin bu alana çıkartılmasına ve bir diğerinin de duruşma salonundaki izleyicilerin bulunduğu alanın önündeki kolona takılmasına karar verdi.

ÇİN İŞKENCESİ GİBİ

Bu karara itirazlar geldi. Özellikle sabahtan itibaren yargılama için bekleyen tutuksuz sanıklar, isyandaydı.

Davanın tutuksuz sanığı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananları "çin işkencesi" olarak niteledi. Böyle bir yargılamanın skandal olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "eziyet çektiklerini" söyledi.

İzdiham sabah saatlerinde başladı!

Davanın görüleceği duruşma salonunun bahçesine açılan ''ziyaretçi girişi'', saat 08.00 itibarıyla açıldı. Duruşmayı izleme hakkı bulunan basın mensupları, avukatlar ve bazı sanık yakınları, askerler tarafından ellerindeki listeden isimleri kontrol edilerek içeri alındı.
1.20081020122027..jpg
Dava salonu yeterli gelmeyince
duruşmayı izlemeye gelenler dışarı
çıkarıldı. Aynı şekilde basın kartı
olmayan gazeteciler de salondan
çıkarıldı.

Bu bölümde, her basın kuruluşundan 2 görevliye, değişik renklerde hazırlanan ''duruşma giriş kartı'' ve ''duruşma binası giriş kartı'' verildi.

Giriş işlemleri sırasında gazetecilerin ses kayıt cihazları, diz üstü bilgisayarları, cep telefonları ve benzeri elektronik eşyası emanet bölümünde muhafaza altına alındı. Üst aramasından geçirilen basın mensupları, yanlarında sadece kalem ve not defterleri olacak şekilde içeri alındı.

İŞÇİ PARTİLİLERDEN GÖSTERİ

İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birligi (TGB) üyeleri ile ''Ergenekon''
davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e destek olmak isteyen kişilerden oluşan bir grup, davanın görüleceği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplandı. Bu arada, yerleşke karşısında ellerinde ''Atam izindeyiz'' yazılı kaşkol ve şapka ile Türk bayrağı ve su satan seyyar satıcılar bulunması dikkati çekti.
25 CANLI YAYIN ARACI

Öte yandan, dava nedeniyle çeşitli basın kuruluşlarına ait yaklaşık 25 canlı yayın aracının yerleşke karşısında konuşlandığı görüldü.

GİZLİ TANIKLARA ÖZEL BÖLÜM

Toplam 280 kişinin alınacağı duruşma salonunda mahkeme heyeti, savcılar, avukatlar ve sanıklara 200, basın mensupları ve izleyicilere de 80 kişilik yer ayrıldı.
73895.jpg
Ergenekon'da dava maratonu bugün başladı. 86 sanık hakim önüne çıkıyor. Peki kim neyle suçlanıyor? Sanıkların suç listesini görmek için TIKLAYINIZ..!

Duruşmada dinlenilecek "gizli tanıklar", salon bitişiğinde oluşturulan ve ses ile görüntülü kayıt sistemi de kurulan bir bölümde, kendisini sorgulayacak hakim ile bulunacak.

Salondaki diğer kişilerce tanınmaması için görüntüsü mozaiklenerek, sesi de değiştirilerek salona aktarılacak tanığa, mahkeme heyeti ve avukatlar da doğrudan soru yöneltebilecek.

PERŞEMBEYE KADAR ARA

Mahkeme heyeti, öğleden sonra 16.25 civarında bir ara daha verdi ve reddi hakim istemlerini görüştü. Aranın ardından mahkeme, reddi hakim talebine ilişkin değerlendirme yapılmadığı için diğer taleplerle birleştirme yapılarak karar verileceğini açıkladı. 46 sanığı tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim perşembe günü yapılacak.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=161738

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kendini vatanperver milliyetçi gibi gösteripte abdye uşaklık yapanlara pkk ya yaltaklık edenlere şehid kanlarıyla mok dolası midelerini dolduranlara çok bile
per çingi çeng ve saz arkadaşları sebeb oldukları şehid kanlarında boğulacaklardır
canım seninde üzülmene gerek yokiçeride fazla kalmazlar aynı hacıyatmaz gibidirler hep ayakta dururlar

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Asil bölücü teröristler ülkenin cesitli sehirlerinde cocuklari ön saflara sürerek gösteri yaparken sesi cikmayanlar gelmisler burda sözde demokrasi adi altinda ulusalci cephenin önde gelenlerini iceri tikmaya calisiyorlar.Buna ancak pirinc ve kömür kafalilar destek verebilir,cünkü onlar hayati pirinc,kömür ve ceyrek altin olarak görürler.....

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asil bölücü teröristler ülkenin cesitli sehirlerinde cocuklari ön saflara sürerek gösteri yaparken sesi cikmayanlar gelmisler burda sözde demokrasi adi altinda ulusalci cephenin önde gelenlerini iceri tikmaya calisiyorlar.Buna ancak pirinc ve kömür kafalilar destek verebilir,cünkü onlar hayati pirinc,kömür ve ceyrek altin olarak görürler.....

Ya mesajlarına cevap yazmayayım diyorum ama olmuyor tutamıyorum kendimi sen zorluyorsun beni. Ulusalcılarcıların en önde gelen ismi kim ? Doğu Perincek denilen terörist yalakası değilmi ? Şu aşağıda fotoğrafları olan

perincek-apo-0.jpg

perin-03.jpg

Bu Resimde bana başka şeyler düşündürüyor ama neyse...

perincek-apo-3.jpg

Ee sen şimdi hangi taraftasın. Nekadar mutlular değilmi fotoğraflarda abi kardeş gibi. İşte senin savunduğun ergenekon bu kardeşim aç gözlerini artık

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tayyip-Hikmetyar.JPG

Peki sen hangi taraftasın? Ben şahsen bu fotolardan dolayı perinçekten nefret ederim.

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ya mesajlarına cevap yazmayayım diyorum ama olmuyor tutamıyorum kendimi sen zorluyorsun beni. Ulusalcılarcıların en önde gelen ismi kim ? Doğu Perincek denilen terörist yalakası değilmi ? Şu aşağıda fotoğrafları olan
perincek-apo-0.jpg

perin-03.jpg

Bu Resimde bana başka şeyler düşündürüyor ama neyse...

perincek-apo-3.jpg

Ee sen şimdi hangi taraftasın. Nekadar mutlular değilmi fotoğraflarda abi kardeş gibi. İşte senin savunduğun ergenekon bu kardeşim aç gözlerini artık
Ulusalcı deyince tek perinçek mi aklınıza geliyo acaba...?

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Perinçek i mi savundum? Hikmetyar terörist olarak görünüyor. Ayrıca onun önünde diz çökmesi de ayr bir şey...

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
perin-03.jpg

Gözünüz terörist görsün .. Ergenekoncular kazanırsa bu resmi evlerinizde duvara asarsınız artık .......................

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
147.jpg

bende bu resmi buldum ergenekon resmi flaş flaş.:Dnur iş yapmamış ergenekon yapmış.:D
böyle güzel resimler paylaşsak iyi olur.

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Perinçek i mi savundum? Hikmetyar terörist olarak görünüyor. Ayrıca onun önünde diz çökmesi de ayr bir şey...

Hikmetyar kaç tane askerine kurşun sıktı.
Kaç polisini öldürdü veya yaraladı.
Kaç öğretmenini taradı
Kaç okulunu yaktı.

Ama perinçek in yanındaki şerefsiz yukarıdakilerin hepsini yaptı.30 yılda 30000 insanın canına maloldu. Milyarlarca dolar ın havaya uçmasını sağladı. Ergenekonu ve sanıklarından birini veya birkaçını savunanlar bu adamıda savunuyor demektir.

Ayrıca şu resmden daha aşağılayıcı değil inanki.

lider_6.jpg

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Başkanlarının odasında çekilmiş bir foto. Acaba Başbakan Bush la görüşme koparabildiği zaman içeride nasıl karşılanıyor?

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başkanlarının odasında çekilmiş bir foto. Acaba Başbakan Bush la görüşme koparabildiği zaman içeride nasıl karşılanıyor?

Hikmetyar kaç tane askerine kurşun sıktı.
Kaç polisini öldürdü veya yaraladı.
Kaç öğretmenini taradı
Kaç okulunu yaktı.

Mthan bunlara verecek bir cevabın varmı yok onu söyle.

Erdoğan'n fotoğrafı çekildiğinde de fotoğraftaki Afganistan Başbakanıydı nasıl olacak.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşım 1-2 mesaj önce sana link verdim. Orda insanların hikmetyar hakkındaki görüşleri var. Alayı da Türk-Müslüman... Cevaplar onların içinde...

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım 1-2 mesaj önce sana link verdim. Orda insanların hikmetyar hakkındaki görüşleri var. Alayı da Türk-Müslüman... Cevaplar onların içinde...

ekşi sözlük denen birsürü kendini bilmez zırtapozun bir araya gelip saçmaladıkları bir siteyi sen bana cevap diye mi gösteriyorsun. Orada her isteyen istediği şeyi saçmalıyor. Kaynak göstermek yok işkembe-i kübra dan sallayan sallayana. Türk ve Müslüman olması neyi değiştirir sende anladığım kadarıyla Türk ve Müslümansın. İnsanların önce objektif olmaları gerekir. O site değilmiydi gençleri uyuşturucuya özendirdiği için kapatılan. Dumanlı kafalardan gelen bir sürü saçmalık. De ki verecek cevabım yok ama ben gözüm kapalı buna inanıyorum tamam diyeyim.

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kaynak göster der hem hemde verilen kayanağa inanmanmaz ne yapmak lazım acaba.:D

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kaynak göster der hem hemde verilen kayanağa inanmanmaz ne yapmak lazım acaba.:D

mega uslanmaz mısın sen. hayır ben seni susturmaktan bıktım sen şamar (mecazi anlamda) yemekten bıkmadın. sen ekşi sözlüğü kaynak olarak kabul ediyorsan vah bana ki kimlerle neler tartışıyorum. Bunu başka yerde söyleme döverler vallahi.

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mega uslanmaz mısın sen. hayır ben seni susturmaktan bıktım sen şamar (mecazi anlamda) yemekten bıkmadın. sen ekşi sözlüğü kaynak olarak kabul ediyorsan vah bana ki kimlerle neler tartışıyorum. Bunu başka yerde söyleme döverler vallahi.

Neyse inanıp inanmamak sana kalmış...:)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Arkadaşım sen ekşisözlük e inanmıyorsan bende wiki ye inanmıyorum. 1. sf da sanırım wiki deki linki koymuşsun.

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sen ekşisözlük e inanmıyorsan bende wiki ye inanmıyorum. 1. sf da sanırım wiki deki linki koymuşsun.

Wiki'ye inanmayabilirsin. Kimse zaten wikiye inan demiyor. Ama aç yakın tarih kitaplarını bak wiki de yazanlarla karşılaştır. Eğer bir farklılık varsa konuş. Şu web aleminden sizden başka ekşi sözlüğü kendine kaynak edinen var mıdır acaba. Ki kendi kaynağınız bile sizi yalanlıyor. Orada bile foto nun çekildiği tarihte Hikmetyar'ın ortadoğuda bir kahraman olduğundan, o dönemde Afganistan başbakan ı olduğundan şu anda bile taliban ile bir bağlantısının ispatlanamadığından bahseden entryler(onların deyimi ile) bulunmaktadır.
Bu kadar açıklama yeterlidir sanırım.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tamam sen kazandın! Bundan önceki başka konularda da o kadar konuştuk doğru demediniz, ama ben bu tartışmayı senin kazandığını söylüyorum. Oldu mu?

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam sen kazandın! Bundan önceki başka konularda da o kadar konuştuk doğru demediniz, ama ben bu tartışmayı senin kazandığını söylüyorum. Oldu mu?
Burada tartışma kazanma gibi bir hırsım yok. Eğer doğru olan bir konunu görürsem inanki ilk ben sana destek veririm. Herhangi bir konuda sen ne kadar beni bedava kömürcü :) olarak görsende yeri geldiğinde Başbakan'ı da adabına göre eleştiririm. Benim kimseyle zıtlaşmak gibi bir niyetim de yok. Her zaman küçüğümsen kardeşim büyüğümsen abimsindir. Benim niyetim hak yerini bulsun. Saygılar

disconse

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ne mahkeme yapıyonuz bide bunlara.Topunu asın gitsin