Org. Başbuğ'un İstifası Kime Yarar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Org. Başbuğ'un İstifası Kime Yarar?

Kritik soru şu: Ordudaki Ergenekoncu yapılanmayı dizginleyen... Yeni Dünya Düzeni'ne destek veren Başbuğ'un istifa etmesi kime yarar?

Org. Başbuğ ve İran "büyük resmin" neresinde duruyor?

Başbakan Erdoğan'ın İran ziyareti hemen o çok bildik, 'yorum kılıklı klişe laflara' yol açtı: Türkiye eksen mi değiştiriyormuş? Batı'dan Doğu'ya mı kayıyormuş?
Olayın özü şudur:
Günümüzde yeni bir dünya düzeni kurulmaya çalışılıyor. Bu planın lideri ABD Başkanı Obama...
İkinci büyük figürü ise Tayyip Erdoğan.
Yeni düzenin zinciri ABD'den başlıyor. İngiltere, İspanya, İtalya üzerinden Türkiye'ye ulaşıyor. Bizden sonra da Kazakistan'a kadar gidecek.
Türkiye ile Ermenistan, işte bu büyük planın bir parçası olarak el sıkıştı.
Aynı şekilde PKK da silah bırakacak ve Kürtlerin hakları tanınacak.
Suriye zaten tamam...
Ama İran sorun çıkarıyor.
"Yeni dünya düzeninin Türkiye'nin lehine olduğu değerlendirmesini yaparak, aktif rol oynamaya başlayan Ankara" (Hükümet ve Genelkurmay) tam burada devreye giriyor.
ABD ile didişen İran'ın, Türkiye ile temel bir derdi olmadığı için Başbakan Erdoğan zinciri tamamlamak üzere İran'a gidiyor.
Biraz abartarak söylersek, Türkiye, İran'da 'Müslüman Batı'yı temsil ediyor.
Olayın esası budur.

Ama unutmayalım: Bu bir süreç. İster istemez ona direnenler de olacak ve zaten var.
Mesela yeni düzende İsrail'in önemi azalıyor: Bu yüzden İsrail yönetimi çok sıkıntılı ve tedirgin durumda.
Ben Almanya ve Fransa'nın da rahatsız olduğunu düşünüyorum.
Başka direnç odakları da var: Başkan Obama'nın barış planı silah tüccarlarını sinir ediyor.

Şimdi gelin bu büyük resme GK Başkanı Org. İlker Başbuğ'u yerleştirin.
Kritik soru şu: Ordudaki Ergenekoncu yapılanmayı dizginleyen... Yeni Dünya Düzeni'ne destek veren Başbuğ'un istifa etmesi kime yarar?
Şöyle düşünün: Org. Hilmi Özkök döneminde de sivil toplum kuruluşlarını ordunun denetimine alma planı yapılmıştı.
2004'te hazırlanan o planı Ergenekoncular, 2007'deki cumhuriyet mitinglerinde kullandı.
Peki, zamanda geriye gitme imkânınız olsa, o plan yapıldı diye, darbecileri engelleyen Özkök'ü görevden alır mıydınız?
Not: Bu tip psikolojik harekât planlarını mazur gördüğümü sanmayın. "Demokrasi ve hukuk" perspektifinin dışında, olaya başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum.

Emre Aköz / Sabah

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
İlker paşa istifa etmez kimse boşuna heveslenmesin...

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Çok güzel bir yazı olmuş. Geçen haftalarda kurtlar vadisinde bununla ilgili bazı mesajlar verilmişti.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İşte ben söyleyince kötü oluyorum. Günlerden beri ne diyorum hükümetin son politikalarının Amerika çıkışlı olduğunu yandaşları bile söylemeye başladı diye. İşte Sabahta aynı görüşte bir yazı daha.Şimdi anladınız mı açılım politikaları bizim mi yoksa Amerikanın mı ?

-mert

Asistan
Reaksiyon puanı
0
babası belli olmayan vatansız şerefsiz p***** tabiki ;)

kaganbilgin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet büyük resme bakan bir yazı olmuş. Ancak bir iki bilgiyle desteklenebilir. İran şu anda rusya, kazakistan, çin, özbekistan, hindistandan oluşan şangay birliğine yakın. Yani Erdoğan boşa kürek çekiyor. Şu anda doğu asya birliği rusya önderliğinde kuruluyor. Hatta tatbikatlar bile yapılıyor. Türkiye önderliğinde ise batıda ayrı bir cephe kurduruluyor. Yukarıdan aşağı, Gürcistan, Ermenistan, Türkiye, İsmi belli ama henüz kurulmayan yer, Suriye, Irak ve Yine model ülke ılımlı islamın önderi Türkiye önderliğinde arap ülkeleri.

Ayrıca yazıdaki tespitte İran alınmak isteniyor deniyor. İsrail varken iranı alamazlar bu guruba çok mantıklı değil. Patriotları iran sınırına yerleştirsin diye Türkiyeye patriot satmak!!! isteyen abd'nin de iranın bu tarafa geçeceğine de inandığını sanmıyorum.

Bu bağlamda Erdoğanın doğuya kayma tezi sanki daha mantıklı. :)

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
İşte ben söyleyince kötü oluyorum. Günlerden beri ne diyorum hükümetin son politikalarının Amerika çıkışlı olduğunu yandaşları bile söylemeye başladı diye. İşte Sabahta aynı görüşte bir yazı daha.Şimdi anladınız mı açılım politikaları bizim mi yoksa Amerikanın mı ?

HOCAM artik senin paranoyak oldugunu dusunmeye basladim yazinin sonlarina dogru bunun bir baris projesi oldugu yaziyor , neden israrla kendi ideolojine cekiyorsun meseleyi neden israrla oldugu gibi gormek yerine istedigin gibi goruyorsun

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bence İlker Paşa, istifa etmeliydi.

Niye derseniz, yaptığı her sert açıklamanın ve yalanlamanın çürütüldüğü bir ortamda

görevine devam etmesi TSK ve diğer organları yıpratmaktadır. Belki yazarın dediği doğrudur,

görevinin başında olması faydalı olabilir. O zamanda şöyle derim :

"Büyük lokma yut, büyük söz söyleme".

Ayrıca eksen değiştirme ile Ergenekon bağlantısını anlayamadım...

Ergenekon Amerikaya rağmen bir şeyler yapabilir mi?

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Sayın Başbuğ çok mükemmel bir komutandır. Şuana kadar gelmiş en sert Genel Kurmay Başkanlarından biridir ayrıca. Ama son derece akıllı bir kişi kendisi. Bu sebeple istifası kimseye yaramaz.

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7

Yazıyı tam anlayamamışın galiba bir daha oku istersen. Hükümetle Genelkurmay ın nasıl ortak fikirde hareket ettiğine dikkat çekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...