Oppo a55 gibi giriş seviyesi akıllı telefonlar yaklaşık olarak 2 ya da 3 yıl sonra yavaşlamaya başlar. Yada depolama alanı dolmuştur veya bir kaspersky taraması yapın görelim sonucu.OPPO A55'te ısınma ve kasma sorunları başladı birkaç gündür. Neden kaynaklanıyor olabilir?
Hocam giriş seviyesi bir cihaz.Çok uygulama yüklemişsen bu durum maalesef normal.Yedek alıp hard reset atmanı tavsiye ederim.OPPO A55'te ısınma ve kasma sorunları başladı birkaç gündür. Neden kaynaklanıyor olabilir? Kullandığım yüklü uygulamalar bunlar. Ayrıyeten anlık pil süresi. Ekli dosyayı görüntüle 179514Ekli dosyayı görüntüle 179515Ekli dosyayı görüntüle 179516
Oppo, Xiaomi vb. segment olarak Apple ve Samsung gibi köklü ve piyasanın hakimi markalara nazaran telefonları pek iyi olmuyor. Oppo kullanmış biri olarak 1.5 sene sürmedi çöpe atmam.Oppo a55 gibi giriş seviyesi akıllı telefonlar yaklaşık olarak 2 ya da 3 yıl sonra yavaşlamaya başlar. Yada depolama alanı dolmuştur veya bir kaspersky taraması yapın görelim sonucu.
Xiaomi değilde Oppo biraz öyle.Oppo, Xiaomi vb. segment olarak Apple ve Samsung gibi köklü ve piyasanın hakimi markalara nazaran telefonları pek iyi olmuyor. Oppo kullanmış biri olarak 1.5 sene sürmedi çöpe atmam.
Depolamanın 24 GB'si dolu. 64 GB normal depolama.Oppo a55 gibi giriş seviyesi akıllı telefonlar yaklaşık olarak 2 ya da 3 yıl sonra yavaşlamaya başlar. Yada depolama alanı dolmuştur veya bir kaspersky taraması yapın görelim sonucu.
Haklısınız o zamanlar Redmi Note 9S ucuzdu keşke alsaymışım şuan fiyatını haketmiyor. OPPO iyi marka demişlerdi ama sadece ColorOS stabil cihazları berbat.Oppo a55 gibi giriş seviyesi akıllı telefonlar yaklaşık olarak 2 ya da 3 yıl sonra yavaşlamaya başlar.
Xiaomi'de Samsung'a göre pek iyi değil ama Oppo'ya göre iyi, 9s a55'den bir iki tık daha fazla götürürdü sizi.Haklısınız o zamanlar Redmi Note 9S ucuzdu keşke alsaymışım şuan fiyatını haketmiyor. OPPO iyi marka demişlerdi ama sadece ColorOS stabil cihazları berbat.
Fiyatı 3-4 küsürlere filan düşse (düşeceğini de sanmıyorumXiaomi'de Samsung'a göre pek iyi değil ama Oppo'ya göre iyi, 9s a55'den bir iki tık daha fazla götürürdü sizi.
1. Tüm telefonlarda nadiren Facebook + Instagram var onlarda da mı aynısı geçerli? (İkisini de aktif kullanırım.)Bende sizinkinden daha düşük bir oppo var. 1.5 yıldır kullanıyorum ne ısınma ne kasma yok 3 günde bir şarj ediyorum. Daha uzun zamanda böyle devam eder. Çünkü telefonla fazla haşır neşir değilim. 1996 yılından beri telefon kulanırım. Gerekirse firmaya yazar bilgi alırım. Tel şarj etmekten nefret ediyorum o yüzden bu konuyu epey bir inceledim. Sizin ekranınıza baktım ama Yazacaklarım tüm telefonlar için geçerli. Facebook orijinal uygulamayı kaldırın. Çok gerekliyse Lite kullanın. Spotify aynı şekilde pil tüketimi çok anormal. Instagram yine pil canavarı. Vanced pili aşırı kullanır.
Aslında oppo, daha doğrusu coloros pil konusunda aşırı cimri ve bu bazen can sıkıcı olabiliyorlar. Örneğin hava durumu uygulaması kullanıyorsanız kapatıyor. (Ayrı bir hava durumu uygulaması kullanmayın) . Ayarlar/pil e girdiğinizde sorunları zaten belirtiyor. Ordan kontrol edebilirsiniz.
Sıfırlama olayını ayarlardan değil ses açma+home ile öneririm.Ayarlardan sıfırla dersen herşey silinmez.Herşeyi silip temiz kurulum için Hard reset atman lazım.1. Tüm telefonlarda nadiren Facebook + Instagram var onlarda da mı aynısı geçerli? (İkisini de aktif kullanırım.)
2. Bende ekran süresi genelde 8 saat zorlarsam 9-10 oluyor.
3. Bende genelde 1 günde bi' şarj ederim. Gece şarj durdurma özelliği olmasına rağmen gece hiç şarj etmedim.
4. Başka hava durumu filan kullanmıyorum, OPPO'nun ki var.
5. Vanced'i reklamlardan sıkıldığım için kullanıyorum.
Bunların dışında 1 kere batarya şişmesi yüzünden orijinal serviste değişim yapıldı. Ve bende 02/01/2022'den beri 14 aydır kullanıyorum. Cihaz orta segment ama herhalde ömrünü doldurmuş olamaz değil mi?
@Applemania Hocam sıfırlamayı ayarlardan mı yoksa ses açma + home ile mi önerirsiniz?
Format Data yaptım doğru değil mi?Sıfırlama olayını ayarlardan değil ses açma+home ile öneririm.Ayarlardan sıfırla dersen herşey silinmez. Herşeyi silip temiz kurulum için Hard reset atman lazım.
Şimdi baktım.Format data Oppo da Hard reset olarak geçiyormuş.Oppo çok kullanmadığım için detaylı bilgiye sahip değilim.Yaptığın doğru.Format Data yaptım doğru değil mi?
Online Update (Keep Data) + Format Data + Reboot Device ve Power Off seçenekleri var.Hocam belli şeyleri değil herşeyi silmen lazım.Benim bildiğim androidde tamamen sıfırlama=Hard reset(Factory reset)
Format data Oppo da Hard reset demek.Oppo da hiç sıfırlama yapmadığım için ordada Factory reset yazar diye düşünüyordum.Yaptığın işlem doğru.Online Update (Keep Data) + Format Data + Reboot Device ve Power Off seçenekleri var.
Bu videoda öyle değil ama.Format data Oppo da Hard reset demek.Oppo da hiç sıfırlama yapmadığım için ordada Factory reset yazar diye düşünüyordum.Yaptığın işlem doğru.
Seçeneklerde Wipe data var mı? Oppoda hiç sıfırlama yapmadığım için hakim değilim.Hard reset benim internette bir yerde gördüğüm kadarıyla Format data yazıyordu.Eğer Hard reset Wipe data ise Wipe data yapmanı tavsiye ederim.Hocam yardımcı olmaya çalışıyorum.Farkında olmadan yanlış yönlendirdiysem özür diliyorum.Bu videoda öyle değil ama.
OPPO'ya sordum aynı işlevi görüyormuş.Seçeneklerde Wipe data var mı? Oppoda hiç sıfırlama yapmadığım için hakim değilim.Hard reset benim internette bir yerde gördüğüm kadarıyla Format data yazıyordu.Eğer Hard reset Wipe data ise Wipe data yapmanı tavsiye ederim.Hocam yardımcı olmaya çalışıyorum.Farkında olmadan yanlış yönlendirdiysem özür diliyorum.
Facebook ve Instagram pil tüketimi olayı tüm telefonlarda geçerli. Hatta bilgi toplama amaçlı olarak uygulamanın sürekli açık olmasına karşı çıktığını bir Facebook çalışanı açıklamıştı. Aynı şekilde Facebook Messenger de pil açısından çok tüketim yapar. Özellikle Facebooku Chrome üzerinden yada lite sürüm olarak kullanmanız size bir şey kaybettirmez. Messenger lite sürümde mevcut. Size ayrıca Google files uygulamasını indirip kullanmanızı tavsiye ederim.1. Tüm telefonlarda nadiren Facebook + Instagram var onlarda da mı aynısı geçerli? (İkisini de aktif kullanırım.)
2. Bende ekran süresi genelde 8 saat zorlarsam 9-10 oluyor.
3. Bende genelde 1 günde bi' şarj ederim. Gece şarj durdurma özelliği olmasına rağmen gece hiç şarj etmedim.
4. Başka hava durumu filan kullanmıyorum, OPPO'nun ki var.
5. Vanced'i reklamlardan sıkıldığım için kullanıyorum.
Bunların dışında 1 kere batarya şişmesi yüzünden orijinal serviste değişim yapıldı. Ve bende 02/01/2022'den beri 14 aydır kullanıyorum. Cihaz orta segment ama herhalde ömrünü doldurmuş olamaz değil mi?
@Applemania Hocam sıfırlamayı ayarlardan mı yoksa ses açma + home ile mi önerirsiniz?
1. Google Files zaten sistem uygulaması.Facebook ve Instagram pil tüketimi olayı tüm telefonlarda geçerli. Hatta bilgi toplama amaçlı olarak uygulamanın sürekli açık olmasına karşı çıktığını bir Facebook çalışanı açıklamıştı. Aynı şekilde Facebook Messenger de pil açısından çok tüketim yapar. Özellikle Facebooku Chrome üzerinden yada lite sürüm olarak kullanmanız size bir şey kaybettirmez. Messenger lite sürümde mevcut. Size ayrıca Google files uygulamasını indirip kullanmanızı tavsiye ederim.
"Google files" direct sistem uygulaması değil yinede telefonuzda yoksa. Play store da arayarak bulabilirsiniz. Orda sil ve göz at bölümlerinden telefon belleğindenki fazlalık ve kopyaları görebilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız uygulamaları size uyarır.1. Google Files zaten sistem uygulaması.
2. Messenger kullanmıyorum.
3. Facebook Lite'de yükleme yapmadan Messenger var değil mi? (Normal olanda yüklemeden erişebiliyorum.)
1. Google Files şuan var zaten önyüklü geliyor."Google files" direct sistem uygulaması değil yinede telefonuzda yoksa. Play store da arayarak bulabilirsiniz. Orda sil ve göz at bölümlerinden telefon belleğindenki fazlalık ve kopyaları görebilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız uygulamaları size uyarır.
Facebook lite içinde Messenger var başka bir şey kullanmanız gerekmiyor.
1. Google Files şuan var zaten önyüklü geliyor.
2. Instagram Lite ve Facebook Lite'yi yükledim.
Şuan telefon hızlandı, kasma yok diyebiliri
Hocam senin adına çok sevindim.Cihaza çok uygulama yükleme derim.1. Google Files şuan var zaten önyüklü geliyor.
2. Instagram Lite ve Facebook Lite'yi yükledim.
Şuan telefon hızlandı, kasma yok diyebilirim.
Bunlar dışında uygulama kullanmıyorum. Tabletim olduğu için oynadığım tüm oyunlar orada. Resim deseniz cihazda önemli olmayanları + WhatsApp'ta paylaşılanları direk siliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.Hocam senin adına çok sevindim.Cihaza çok uygulama yükleme derim.