Operatörlerin 24 Ay Taksit Savaşı

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba dostlar;

Kredi kartlarına taksit imkanları yasaklandığından bugune kadar ki gördugum operatör magazlarinin camlarinda 'Kefilsiz,Senetsiz,Kartsız 24 ay taksit' yazılarının ic yuzunu sizlerle paylasacagim..

Herhangi bir operatorden yeni tesis hat, Numara tasima gibi faturali hat islemlerinde yeni musterinin cihaz almasi icin kredi kartindan alinacak cihazin 24 aylikkampanya bedelinin yarisi pesin olarak yani tek cekimde tahsil edilir (di),Ancak yasa geregi yasaklanan kredi kartina taksit yapma secenegi yeni fikirler uretilmesinin ve musteri magduriyetinin de önünü acmis oldu!

BANKA VEYA FİNANS MERKEZLERİ ARACİLİKLARİYLA KREDİ

Kefilsiz senetsiz 24 taksit yazisinin cazibesine kapilmadan bir kere daha dusunun! Yeni musterilerinin cihaz alimlarinda aracilik eden banka veya finans merkezleri tuketicelerin magdur olmasina yol acar mi? Bence acar.

İhtiyac kredisi bile alamayan bankalara borclari olan insanlarin cihaz alimi icin kredi cikmasi tefeci usulu sıkıntılara yol acacaktir 2500TL ye aldiginiz cihazi veya aldiginizi sandiginiz cihazi yuksek faiz oranlariyla geri odememek icin ayaginizi yorganiniza gore uzatmanizi tavsiye ederim.

Denetim sisteminin en kisa zamanda bu durumu denetlemeleri temennimdir.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Fena kazıklıyorlar milleti. Peki böyle haksız rekabet olmuyor mu? Sorarım.

Al sana bilgi toplumu.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aslinda bu imkanlarla aldiginiz cihaz faturaniza yansimiyor finans merkezi veya bankaya borclaniyorsunuz bu imkanla size cihazi satan bayii rahat parasini pesin aliyor ugrasmiyor, haksiz rekabet tuketici icin buyuk sorun onune gecilmezse magduriyetler cogalir

ykaduman

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kredi kartıyla taksit yasaklandı cep telefonu satıcıları mağdur oldu,operatörler çözüm sunuyor satıcılar mecburen kabul ediyor bu sefer de tüketici kazıklanıyor.herkese uyarım elden taksit,senet ya da taahütle telefon alma gibi bir yanlışa düşmeyin ben cep telefonu bayisi olarak operatör üzerinden telefon satmıyorum satmayacağım da.biz müşteriyi tutuyoruz operatörler dövüyor gibi oluyor tam örneği bu kimsenin hakkını yiyemem ben satmıyorum siz de almayın öyle kazanılacak para kazanılmasın...

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=218682]mas[/MENTION]@TER, çok iyi bir konuya değinmişsin.. teşekkürler..

bugüne kadar hep operatör üzerinden telefon alarak değerinin çok üzerinde paralar ödedim.. bundan sonra kesinlikle yurt dışından alacağım..

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bununla ilgili yeni denetim sistemi geliştirilmeli. aslında Sayıştay buralara da el atmalı hep devleti denetleyecek değil ya. ve en önemlisi insanlar bılınclı olmalı saçma sapan telefon alma uğruna bu islere kalkışmamalı.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Rica ederim [MENTION=158637]angel75[/MENTION] , degerinin 2 kati para odeyerek bilerek kendimizi zora sokuyoruz, denetim gerekli ancak, memlekette basimiza biseyler gelmeden denetleme olmuyor malesef

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Haksızlık deyinde üstümüze yok dünyada

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
2 gun once babam turkcell'den faturalı hat almis hemen telefon verelim demisler adamcagiz sevinmis, ama kredisi uygun degilmis :) bak sen su ise yahu