Opera Sistemi Kilitliyor

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıllardır opera kullanan biri olarak hiç şikayet etmemiştim ancak operada ciddi bir sıkıntı olduğu kesin.
Operanın kendi kendine çökmesi değil sorun, Sekme kilitleme filanda değil. Sistem tamamen donuyor bazı sitelerde ve hiçbir işlem cevap vermediği için ancak PC Aç/kapa butonu ile reset atılabiliyor, sistemi felce uğrattığı için...

Aynı sorunları yaşayan var mı?

hurik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Opera'yı senelerdir kullanırım. Önceki yıllarda kullandığım donanım olarak düşük bilgisayarımda bile donma sorunu yaşatmadı. Belli bir siteye girdiğinde mi? Genel kullanım sırasındamı? nerede sistem çakılıyor. Tarayıcıların sistem belleklerini sömürdüğünü ,işlemciyi yorduğunu çok duyduk ama sistem donmasına sebep olduğunu duymamıştım. http://my.opera.com/turkish/forums/ bu foruma da başvurabilir belki benzer sorun yaşayanlar yardımcı olabilir.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera'yı senelerdir kullanırım. Önceki yıllarda kullandığım donanım olarak düşük bilgisayarımda bile donma sorunu yaşatmadı. Belli bir siteye girdiğinde mi? Genel kullanım sırasındamı? nerede sistem çakılıyor. Tarayıcıların sistem belleklerini sömürdüğünü ,işlemciyi yorduğunu çok duyduk ama sistem donmasına sebep olduğunu duymamıştım. http://my.opera.com/turkish/forums/ bu foruma da başvurabilir belki benzer sorun yaşayanlar yardımcı olabilir.
RAMden CPUdan sıkıntım yok. Operanın sistemi kasma gibi bir sıkıntım olmadığı için 2-3 sekme ile bie 600-700mb ram kullandığını forumda bu konuda şikayetleri okuduktan sonra farketim. Baya RAM kullanıyormuş. Donma sorunları nasıl oluşuyor; Googleda bişeyler araştıtrırken sonuçlar üzerinden 'mause orta click' ile ilgilendiğin sayfaları yeni sekmelere gönderiyorum. Bazen bu sayfalardan biri sistemi kilitliyor.

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera bikaçgün önce güncellendi ancak değişen birşey yok, aynı sorun devam ediyor. Linki mause (orta tık) ile yeni sekmeye gönderiyorum ve makina kilitlenmiş durumda.
ss95.PNG

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Opera bikaçgün önce güncellendi ancak değişen birşey yok, aynı sorun devam ediyor. Linki mause (orta tık) ile yeni sekmeye gönderiyorum ve makina kilitlenmiş durumda.

İlk defa senden duyorum bende hiç olmuyor sistem kilitlenmesi arada sırada opera nın çökmesini saymazsak bende opera gayet düzenli ve stabl çalışıyor.. Sanırım sistemle ilgili sorun var tavsiyem güzel bi format at ve 11.62 yi kur aynı sorun devam ederse buluruz bi çaresini..

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
javascripti kapta butonunu gorunen menulerden birine surukle birak
ben saat plugin ve javascript ac kapa butonlarini anamenude tutuyorum javascripti kapatinca bicok durumda sorun cozuluyo bazen javascript yada flash programlarindan oluyo.

snl_007

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bendede oldu 1 2 kere... internet sayfalarında dolaşırken bir anda dondu (fazla sekme açmıştım)... görev yöneticisi bile açılmadı... pc'yı resetledim

mtk007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, çok geç olacak biliyorum ama, son zamanlarda bu durum bende de çok sık yaşanmaya başladı, opera 8 gb ram'i ve i5 3450 işlemciyi nasıl donduruyor anlamadım. Acaba virüs falan mı var bundan şüpheleniyorum ama format atmama rağmen opera açıkken bu durum çok sık oluyor, çözüm bulunursa çok sevinirim.