Opera parola sihirbazı

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Opera'da Yer İmlerini kaydetme gibi parola sihirbazındaki parolaları kaydedip formattan sonra Operaya aktarma imkanımız var mı ?

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Eklenti,program vs. olmadan bir yolu yokmudur ? :)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Malesef kardeşim. Benim bildiğim mevcut değil ancak yapılan bu yedekeme programları hızlı başlat menüsü dahil herşeyi yedekliyor. Tam yedek aslında her derde deva tüm ayarları sıfırdan yapmak zorunda kalmıyorum.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Neyse parolaları tekrar gireriz o zaman... Yer İmlerini yedeklemesi bile yeterli benim için.. Teşekkürler ilgilendiğin için..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Yaptığın özel ince ayarları dahi yedekleri alınmış oluyor. Örneğin ben başlangıç çubuğunu açarım, indirme çubuğunu altta kullanırım, ana sayfam google felan. bu ayarların hiç birini tekrar kurduktan sonra yapmama gerek kalmıyor. Basit birkaç tıklama ile hepsi halloyor. Kayıtlı parolaların, hızlı başlataki siteler veya yer ilerin hepsi geri geliyor.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Peki bu programı,yedeği geri almak için formattan sonra kurmak gereklimi ?

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Program kurulan bir program değil zaten. :) Sadece küçük bir .exe dosyası o kadar. Tıkla hemen çalışır. Format attıktan sonra Opera'yı kulumunu yaparak ve ardından bu program ile daha önceden aldığın yedeği geri yüklersen, Opera'yı hiç yeni kurmamış gibi hemen çalışmaya başlayabilirsin çünkü yaptığın tüm ayarlar (herşey) tam olarak yerli yerindedir.

theadramelech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Opera'da Yer İmlerini kaydetme gibi parola sihirbazındaki parolaları kaydedip formattan sonra Operaya aktarma imkanımız var mı ?

C:\Documents and Settings\....kullanıcı adı...\Application Data\Opera\Opera\profile adresindeki "wand" isimli dosyayı kopyalayın. Format attıktan sonra aynı yere yapıştırın, eski parolalar emrinize amade...

theadramelech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatta benim tavsiyem o adresteki "profile" klasörünü tamamen kopyala ve farmattan veya yeniden kurduktan sonra tekrar yapıştır. Ben her zaman bu yöntemi kullanıyorum...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hatta benim tavsiyem o adresteki "profile" klasörünü tamamen kopyala ve farmattan veya yeniden kurduktan sonra tekrar yapıştır. Ben her zaman bu yöntemi kullanıyorum...

Bu yöntemi daha önceleri deniyordum ama her zaman işe yaramıyor..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Temiz ve e garanti yöntemi ben verdim aslında, theadramelech dediğin yöntemi bende kullanıyordum ve gerçekten bazen işe yaramıyor. Bundan dolayı alternatiflere yöneldim ve bu küçük yedekleme yazılmını buldum. Kullanmaya bir başlasanız tam olarak anlarsınız. Bir kaç deneme yapmanızı tavsiye ederim.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar devamlı söylüyorum boş yere vakit kaybetmeyin.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Avantı kur favorilerini web sayfanı istediğin bigisayara götür otomatik doldurmayı kullan tam sayfa modundan daha pratik faydalan ve istediğin kadar avant browseri bir anda aç daha ne istiyorsunuz.Vakti ramı değerli olanlar için birebir.İlla cicili bicili isteyen varsa o seçenkleride var.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Avant için saydığın özelliklerin hepsi Opera'da mevcut sadece tam bir yedekleme özelliği bütünmleşik olarak yok. Onuda verdiğim linkteki basit bir yazılım ile fazlasıyla karşılayabiliyorsun. Tabiki tarayıcıların birbirlerinde olamayan özellikleri mevcut. (Artıları ve eksileri) Tamamen tercih meselesi.
Onlarca eklentisi ile ayakta kalan Firefox ile kıyaslandığında Opera'da tam bir yedek almak için küçücük bir programcık indirmek bence o kadar zor olamamlı. Zira Firefox'un eklentiler ile kazandığı bir çok özellik Opera'da zaten bütünleşik olarak mevcut. (Hızlı erişim, fare hareketleri, reklam içerik engelleyicisi vs.)