Opera Next Sorular.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8.5 yıllık bi Opera kullanıcısı olarak sonunda adamların bi bildiği vardır deyip beğenemediğim yeni operaya 15 gün önce geçiş yaptım.

Twitter timeline'da bariz bi rahatlama var 6-7 saatlik biriken tweetler baya kastırıyordu 12'yi şimdi daha rahat.

Eksikleri eklentiler ile tamamlamaya çalışıyorum.

ilk sorum sağ üstte 6 eklenti iconuna izin veriliyor bunu arttırmanın yolu var mı?

2. sorum
http://my.opera.com/hallvors/blog/2013/07/08/opera-notes-extension-2

yukardaki linki Zahek üstat linklemişti my.opera'da. O eklentiyi kurdum Ctrl+F desteği Font küçültme desteğini rica edilebilinir mi geliştiriciden? yedekleme seçeneği maalesef yok. Eklenti klasörünü sanal pc'de ki operaya attım lakin notlarım gözükmedi.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ilk sorum sağ üstte 6 eklenti iconuna izin veriliyor bunu arttırmanın yolu var mı?

opera:flags sayfasına gidin ve "Dynamic extension toolbar scaling" ayarını etkinleştirin. Tarayıcıyı yeniden başlatın.

Bu size toplam eklenti alnın %30 kadar alan sağlar otomatik olarak. Elbette bu özellik çok yeni ve çalışması konusunda sorun oluşabilir. Ama bu sorunun bilindiğini ve halledileceğini biliyorum.

Ek: Sorun çözülmüş görünüyor bu ayarla :)

http://my.opera.com/hallvors/blog/2013/07/08/opera-notes-extension-2
yukardaki linki Zahek üstat linklemişti my.opera'da. O eklentiyi kurdum Ctrl+F desteği Font küçültme desteğini rica edilebilinir mi geliştiriciden? yedekleme seçeneği maalesef yok. Eklenti klasörünü sanal pc'de ki operaya attım lakin notlarım gözükmedi.
bu eklenti henüz daha başlangıç aşamasında ve muhtemelen geliştirilecektir. buna Link API yardımı ile notları entegre etmeyi istiyorlar sanırım. Gerçi yeni Link ile notlar da muhtemelen senkronize olacaktır.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap için teşekkürler. 16. versiyonu yükledim ve evet eklenti sayısı sorun halledilmiş. Yavaş yavaş eski kullanıcıların isteklerini yapacaklar gibi. Rss sorunun Feedly ile hallettim daha kullanışlı özellikle full görünümü ile tek tek tıklamak yerine kaydırarak izlemek muazzam. Notlar önemli benim için. bir kaç küçük kısayol pin tab, tab cloud belki cache image gibi detaylar gelirse tamamdır Opera. :rolleyes:

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Edit: Disconnecti kaldırmama rağmen hata devam ediyor.

,Sanırım bir bug var 16'da Disconnect eklentisi ile çakışıyor disable edince sorun olmuyor.

Windows 8 64 bit.

"No apps are installed to open this type of link(about)"

k9rij4n.jpg

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
O eklentiyi kullanmıyorum ama bir sorun olabilir evet bakmak lazım.
Sekmelerle ilgili bir çalışma yapılıyor şu an, sekme sabitleme , görsel sekmeler gelecek özellikler arasında.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zahek üstat downloadlar kapatıp açılınca devam etmiyor karşıdan devam etme desteği olsa bile.
Download yaparken yanlışlıkla kapatmaya basılınca otomatik küçültme ve devam etme desteğini iletebilirseniz sevinirim.

Yukardaki
"No apps are installed to" hatası son update ile halledildi.

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beyler bende kurdum yeni sürümü çok şey istemiyorum eskisi gibi mouse ile sol tusa basılı tutup sağ tusa tıklayınca ileri sağ tusa basıp sola tıklayınca geri gitme özelliğini nasıl tekrar aktif edicez sırf bunun için 6-7 yıldır opera kullanıyordum :D simdi mouse sol tusa basılı tutup sola çekince geri sağa çekince ileri falan oluyo öyle istemiyorum

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=262674]slaves[/MENTION]
ingilizcem beni yanıltmıyorsa ki çoğu zaman yanıltır :laugh:
senin isteğin 17. sürümde gerçekleşecek galiba.

"btw, seems that rocker gestures will be included in the initial O17 release "

bu arada bende şu sürüm numaralarının çok hızlı değiştiğinden şikayetçiydim. Sanırım bu chronimum yapısı ile alakalıymış yani Chronimum ne sürüm yükselttiğinde Opera'nın sürüm numarasıda değişiyor.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
17 next sürümünü indirdim saçma sapan adres çubuğu hatası geri gelmiş.
Sdn ana sayfada iken net gitmişti ve sdn sayfası otomatik modem anasayfasına yönelmişti net geldi ama şimdi sdn'yi açınca modem sayfasına gidiyor. 15'de de böyleydi düzelttiler şimdi tekrar. :|

Birde adres çubuğuna youtube yazıyorum mesela son izlediğim iki video linki belirsin istiyorum 2 ay önce izlediğim Gta V ve eski video linkleri görünüyor. Adres çubuğu gerçekten çok sorunlu.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
17 next sürümünü indirdim saçma sapan adres çubuğu hatası geri gelmiş.
Sdn ana sayfada iken net gitmişti ve sdn sayfası otomatik modem anasayfasına yönelmişti net geldi ama şimdi sdn'yi açınca modem sayfasına gidiyor. 15'de de böyleydi düzelttiler şimdi tekrar. :|

Birde adres çubuğuna youtube yazıyorum mesela son izlediğim iki video linki belirsin istiyorum 2 ay önce izlediğim Gta V ve eski video linkleri görünüyor. Adres çubuğu gerçekten çok sorunlu.

net gidince modem sayfasına gitmek firefox dada var mera etme :9 ve sadece sdn de yapmıyor birkaçsite daha var

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
beyler bende kurdum yeni sürümü çok şey istemiyorum eskisi gibi mouse ile sol tusa basılı tutup sağ tusa tıklayınca ileri sağ tusa basıp sola tıklayınca geri gitme özelliğini nasıl tekrar aktif edicez sırf bunun için 6-7 yıldır opera kullanıyordum :D simdi mouse sol tusa basılı tutup sola çekince geri sağa çekince ileri falan oluyo öyle istemiyorum
Şu an O17 ve sonrasında destekleniyor.
opera:flags sayfasındaki "rocker gestures" ayarını aktifleştirin.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
net gidince modem sayfasına gitmek firefox dada var mera etme :9 ve sadece sdn de yapmıyor birkaçsite daha var

Yahu sorun o değilki sayfaya ulaşamıyorum tekrar. 2 gündür
2v0o042.jpg

sayfa bu şekilde. Adresi yazıyorum enter sonra burası kalıyor böyle. Modem loginden Sdn logine geçiş yaptı.