Opera-firefox ram kullanımı

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Merhaba arkadaşlar...

Ben Opera web tarayıcısının fanatik kullanıcılarından biriyim. Ama Operanın son sürümleri beni diğer tarayıcılara yönlendirmeye başladı. Son sürümde-10.51- kasma ve çökme olaylarını yaşamaya başladım.

Bu son sürümdeki en büyük sorunum, operanın ram tüketimi. Ram canavarı diye tanımladığım firefoxu dün indirdim. Aynı sekmeleri ikisinde de açtım. ram kullanımında opera bayağı bir fazla idi. Operayı sevdiğim ve alıştığım için firefoxa geçmek istemiyorum.

Sizde de aynı durum var mı? Yoksa sorun benden mi kaynaklanıyor?

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hocam Firefox-Opera hikaye en iyisi ve en az ram tüketen google chroma ayrıca çok hızlı.Ama ben firefoxa alışkın olduğum için chromeyi çok az kullanıyorum.Alıştım bi kere firefoxa ama oda aşırı ram yiyor.Google chrome dene memnun kalcaksın:)

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hocam google chrome yi denedim ve pek olumlu bakmıyorum. Brincisi chrome kullandığım zaman bilgisyara çok sayıda adware ve spyware giriyor. İkincisi hızlı olsa da kendi kendine kapanıyor ve kilitleniyor, üçncüsü de dizaynını beğenmiyorum.

Ben de dün firefoxu yüklediğim için chromeyi kaldırdım. Üstelik chrome firefoxtan bile çok ram yiyor.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Hocam google chrome yi denedim ve pek olumlu bakmıyorum. Brincisi chrome kullandığım zaman bilgisyara çok sayıda adware ve spyware giriyor. İkincisi hızlı olsa da kendi kendine kapanıyor ve kilitleniyor, üçncüsü de dizaynını beğenmiyorum.

Ben de dün firefoxu yüklediğim için chromeyi kaldırdım. Üstelik chrome firefoxtan bile çok ram yiyor.

chrome'u nerdeyse ilk çıktığında merak ettiğim için yükledim. 6 aydır filan birfiil kullanıyorum. bu söylediğin sorunların hiç birini daha yaşamadım.
yalnız kilitlenme ve kapanma sorunu bir ara oldu. onunda sebebi internet download manager. chrome ile entegrasyonu pek iyi değil.free download manager kurdum şu an sorunsuz.
şu an 4 sekme açık ram kullanımı 180 mb civarında.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
4 sekme 180 mi yaptı?

Operada dört sekme açık 161
firefoxta 4 sekme açık 120

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Hocam teknoloji gelişiyor aynı sorun bendede var donanım yeterli olduktan sonra sorun olcağını düşünmüyorum.

İşyeri Pc'de
Şuan bu sayfa
mynet
Miilyet
sgk
google
İnternet haber
Açık 210 da

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Opera su gibi ram harcıyor valla:D

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Eee o harcıyor bu harcıyor o zaman ie kullanalım görürsünüz:D

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
yeni sürümü harcıyor, ben daha iyi bir opera beklerken onlar içine etmiş

firefox4ever

Profesör
Reaksiyon puanı
41
182 harcıyor benimki 2 sekme açık :D ama 10 tane eklenti kurulu

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
İnşallah 10.60 sürümnde hepsini ortadan kaldırırlar..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Valla bende Chrome kullanıyordum FF 3.6 ondan daha az ram kullanıyor diye daha çok Firefox kullanıyorum şimdi.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Daha önce girdiğin sayfaları önbelleğe atıyor tekrar girdiğinde hemen açıyor olay bundan ibaret, eğer ram kalmazsa ihtiyacı olan uygulamaya devrediyor. Madem kullanmayacaksın niye ram aldın o zaman turşusunu mu kuracaksın :D

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tarayıcı kalite değerlendirmesi sadece kullandığı Ram miktarına göre mi yapılıyor. Sdn üyelerinin daha fazla kriteri dikkate alacağını umuyorum, bilinçli tüketiciler olarak

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
yanlış düşünüyorsunuz. Sürekli internete giren biri olarak tarayıcının iyi olması son derece önemli. Benin en çok kullandığım program tarayıcı. Bu da çok ram yerse ram in performansı düşmez mi? Ram in ömrü kısalmaz mı? Hem daha iyisi varsa neden ona geçmeyeyim ki? Kullancıların fikrini almak istedim.

Ben sadece bu sorunun benden mi kaynaklanıyor demiştim ama bazıları konuyu farklı yere çekmiş.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
opera kasıyor..tilki daha iyi

biraz araştırdım bu konuyu. Yeni sürümde bu sorunu düzeltmeye çalışacaklar. 10 50 sürümü biraz aceleye geldi. Çoğu kullanıcı da ram konusunda şikayetçi ve operada bunu biliyor.

Yeni sürümde bu sorun hallolabilir.

Bir de chrome diyenler bir baksın chromeye. İyice operaya özenmeye başladı. İkişsini de kullanan ne demek istediğim anlar

SagoKafKef06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim PC biraz eski 2001 de aldım.Şu an 160 MB SDRAM var.Bu ram türünü de hiçbir yerde bulamadım.O yüzden yaza kadar sabretmeye devam edeceğim.
Tarayıcılar bilgiayarı o kadar kasıyor ki bazen explorer.exe'yi bile kapatmak zorunda kalıyorum.

Şimdi ben hangi tarayıcıyı kullanmalıyım?

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Ram kullanımında firefox gerçekten iyi.
Firefox
İnternet Explorer
Chrome
Opera :)
Bilgisarımda şahsen denedim gördüm şuanda firefox kullanıyorum.Ortalama ram tüketimi 100K.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence Firefox artık eskisi kadar harcamıyor. Sanırım gittikçe de iyileşecek.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Firefox'un ram için bir eklentisi var.
Forumda Firefox ve ram aramalarını yapın bulursunuz.
Yüzde elli civarı ram kullanımını azaltıyor.
Ram şişmesini yaratan tarayıcının cache belleği.
O belleği sıfırlamakla ram kullanımı zaten azalır.
Yalnız cache belleğin kullanımının nasıl sıfırlandığını çözemedim.
Firefox ayarlarında sayfa saklama gün sayısı sıfır, geçmişi saklama sıfır, konum çubuğu anımsatması sıfır.
Yani hepsi kapalı. Ona rağmen cache bellek şişiyor.
Bu kısmı çözemedim.

sunguralp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bende şöyle bi sorun var. bilgisayarımı açıyorum. daha hiçbir program açmamışken bile %70 ram kullanımı gösteriliyor. 1 gb ram e sahibim ve win 7 kullanıyorum. çeşitli antivirüslerle tarattım ama pc den virüs v.s çıkmadı. autostart ları da ayarladım ama bi değişiklik yok :(((( şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler

Reaksiyon puanı
2,148
istiyorsunuz ki hiç kullanmasın, yahu ram var kullansın işte niye boş dursun :D
He yetmediği durumlarda ağır işler yaparken gezinmek için chrome kullanın, yoksa boşta dururken niye dert ediyorsunuz ki.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
firefoxun problemi ram kullanımı falan degil chrome icin az ram kullanıyo diyen yalan söyler. normalde chrome kullanıyorum ama denemek icin 3 gündür firefox 4 kullanıyorum chrome acmadim bile ama arkadas firefoxta performans sorunu var yani ram falan degil internet sörf hızı zaten chrome da daha iyi ondanda bahsetmiyorum. genel kullanımda sayfa icinde asagi yukari gezerken, menulerde gezerken vs en basidinden iki sekme aciyorum sekmeler arasinda bir ona bi ötekine tıklıyorum tıkladigim anda sekmeye gecmiyor bi duraksama kekemelik var programda. sekme sayisi arttikca bu takılma süresi dahada uzuyor. simd ifirefox kullananlar bunu anlamayacaktir dogal olarak ama benim gibi uzun zmandır chrome kullananlar attan inip esege binmis hissini alacaktir en iyi ifade sekli bu.hadi takılmalarida gectim ben tarayiciyi hızlı sekilde kullanıyorum bi oraya bi oraya tıklarim böyle durumlarda program kilitlenip yanıt vermiyor kısa süreli olarak yani sanki beta sürümmüs gibi davranıyor hala. acaba sorun bendemi dedim herseyi denedim, kompe sistemden sildim, kalıntılarini sildim, tekrar yükledim, eklentisiz yükledim vs defalarca, sistemi tarattim, defrag vs yaptım olmadi temiz format atip ilk firefoxu yükledim ama sonuc hep ayni illa bi yerde yine takılıyo meret. e bu takılmalarda kullanıcıya hele bide chrome'a alismis insanlara sistemi kasiyormus cok ram yiyormus hissi veriyor dogal olarak olay bundan ibaret. şu mozilla artik makyaji birakıp gercekten biseyleri degistirsin o gün chromu ilk birakan ben olucam.

Black_King

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chrome'un Firefox'a göre çok ram harcadığı özellikle de çoklu sekmelerde çok daha fazla ram harcadığı doğru ama zaten sistemi toplamda ramin çeyreğini kullanan biri için bu asla sorun olmaz önemli olan performansı ve işlevi, kullanım ve yaptığım testlerde Chromium 11 Firefox 4 e 2 kat fark atıyor bu bariz kullanımda ve Peacekeeper'in sitesinden yaptığım testlerde ortaya seriliyor, ne kadar ram harcadığı bunlara bakınca insanın aklının ucuna bile gelmiyor, Opera kullanmadığım için onun performansı konusunda bişey diyemem.

[ Chromium 11 4 pencere 3 eklentili kullanımıdır.]

1zny1wx.png

21o3dkk.png

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
chrome kullandıgını performans olarak sonuna kadar veriyor bunuda belirt Black_King, ayrica firefox'un iki katini kullandıgı falan yok.

Black_King

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet Chromium gerçekten kullandığı ram miktarının hakkını veriyor, çok uzun süre Firefox kullanmış ve Açık kaynak projelerine destek veren biri olarak şunu belirtmeliyim Google, Chromium projesinden elini çekmesse -ki çekmeyecektir Google Chrome ile kısa sürede yakaladığı başarıyı sürdürecek ve yine çok kısa bir süre sonra liderliği devralacaktır, nedenide basit Firefox sadece açık kaynak topluluğunun desteğini alarak bunu başardı ve tarayıcı pastasından büyük bir pay kopardı, Google bunu rahat yapacaktır çünkü arkasında yine açık kaynak topluluğu ve Mozilla grubundan hatta Microsoft'tan bile daha çok parası ve şirket değeri var.

ssslytherin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AVG 2012 İS ram'i çok kullandığı uyarısında bulunuyordu bana firefox son sürümünün, chrome'a bi' bakayım dedim, kurdum görev yöneticisi/işlemlerde'de bi' baktım 9 parçaya bölünmüş, öyle iş mi olur Allah aşkına bende diyorum niye uyarı gelmiyor bunda FF daha iyi olmalıydı diye, firefox4ever!