Opera - Chrome daki java sorunu

minormemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar opera ve chrome yükledim ikisindede java sıkıntım var.Chrome da NPAPI diye birşey varmış onu etkinleştirdim. Ama canurunit e girdiğimde bir oyun seçiyorum, "can u run it ?" e tıklıyorum , sistem özelliklerimi algılamak için javayı kullanması lazım ama öyle bi seçenek çıkmıyor yani tarayıcıda java yok sanıyor. Operadada aynı şekilde o seçenek çıkmıyor.

Birde nvidia sürücülerini yükleyim dedim.İki tarayıcıda da sürücüleri ototmatik algılaya basıyorum. Javaya izin vermemi söyleyen bişey çıkıyor izin ver diyorum, "java blocked by security settings" diye bir uyarı çıkıyor. Bunu da çözdüm sorun javanın update 8 indeymiş. Update 7 yi yükledim, javanın güvenlik ayarlarını düşürdüm, busefer otomatik algılaya tıklayınca uyarı falan vermiyor ama hiç bişey yapmıyor mal mal bekliyor ekran :D

Mozillayı kurduğumda bunların hiçbirini yaşamadım çatır çatır çalışıyor java. Diceksiniz ki e kardeşim ozaman niye mozilla kullanmıyorsun bizim kafamızı şişiyorsun burada ? diye.Ama malesef mozillanın internette surf hızı yavaş :(

Bunun bi çözümü yokmu yav chrome veya opera kullanmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
@minormemo bilgisayardan javayı revo uninstaller ile geliştirilmiş modda kaldırın. javanın offline setup'ını indirip tekrar kurun. opera ve chrome'u da aynı şekilde kaldırıp tekrar yükleyin. ilginç bi sorunmuş