Opera 9.5 ekstra korumalı

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Opera'nın yeni sürüm tarayıcısı Opera 9.5'te casus yazılımlara karşı özel bir koruyucu yazılım yer alacağı duyuruldu.

Görünüşe göre tarayıcılar arasındaki rekabet artarak sürecek. Firefox ve Internet Explorer kanadından gelen açıklamalardan sonra Opera da yeni sürümü 9.5'te casus yazılımlara karşı Haute Secure tarafından geliştirilen özel bir yazılım (anti-malware) yer alacağını duyurdu.

Beta sürümü döneminde olan Firefox 3'te Google ve StopBadware tabanlı bir bloklama sistemi kullanılıyor.

Bazı sanal dolandırıcılık sitelerine girişte Firefox 3 anında yakalayıp siteye girişi engellerken, Haute Secure ile yapılan son testlerde ise herhangi bir uyarıya rastlanmadı.

Buna açıklama olarak, PhishTank gibi bazı anti-dolandırıcılık sitelerinin sunduğu API'ler güncelleme yapılmadıkça kötü niyetli siteleri kara listeye alınmadıkları için bir zaman geçtiğini ifade ediliyor. Buna karşın sistem, dolandırıcılık sitelerin çok yüksek oranda belirleyip erişimini engelleyebiliyor.

http://cnetturkiye.com/haberler/67-web-servisleri/808-opera-95-ekstra-korumali

neverfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
opera bu son sürümü ile diğer tarayıcıları zıplattı yine. bu ne hızdır böyle.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Firefox kullanırdım.. Biraz önce yükledim opera'yı meğer zaman kaybetmişim.. Opera Harika..

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
opera 9.5 le 9.50 aynı mı hangisi daha güzel

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sazan06 dedi ki:
explorer operayı taklit bile edemiyor. :)

Taklitcilikle olcak is degil bunla....Devrim yaratacak degisiklikler ve uygulamalarla gelmesi lazim....Kaldi ki IE operadan ve Firefoxtan cok geri....

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya arkadaşım mozilla shiftdeleteye 3 saniyede bağlanıyor en geç

bu opera 6 saniyeyi geçti reklamları açana kadar

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
firefox'un ileti geçmişini sil operanında bide öle dene ;)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
1ruby1 dedi ki:
firefox'un ileti geçmişini sil operanında bide öle dene ;)

+1 Kesinlikle. Cache den aç sayfayı sora bana gel derdini anlat :) cache den bile 3 sn bi de yuhh artık :D (şaka)

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
opera dayılar :D Kim ne derse desin adamlar yapmışlar.. :)

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Opera diyorum başkada birşey demiyorum.

forever

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hem asıl farkı sdn de anlarsınız bi firefox la sdn forumda gezin bi de opera yla operanın kalitesini anlarsınız forever Opera B)

seppuku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biraz önce opera kurdum ama içerik engellemede reklamları kaldırdıktan sonra hiçbir siteye girmiyo ne yapabilirim ?

birkaç defa unistall etmeme rağmen kurduğumda hızlı erişime ayarladığım siteler hatta mail seçeneklerim bile geliyo neden kaldırmıyo bunu yaw :@

seppuku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu çözdüm

Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > İçerik > Engellenmiş içerik kısmında sadece ( * ) varsa sorun çıkıyo

bunu neden ekliyo anlamadım ama silince sitelere ulaşabiliyo reklamları ve ıvır zıvırları kaldırmasıda çok iyi çalışıyor

3 yıla yakındır kullandığım firefoxa bir süre ara verip operaya deneme şansı veriyorum :)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
operanın aristokrat sitilini görmektense bizim küçük emrah firefoxu kullanırım daha iyi firefoxtaki add-onlar temalar kimde var caaaanıııııımmmmmm