Opera 11.64

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
opera_extension.jpg

[MENTION=34748]zahek[/MENTION], bu geliştiriciler beni kızdırdı ama :D 12 rc yerine 11.64 çıkardılar. gitti bizim tahmin yarışması :D beta bu kadar uzun sürer mi yahu :D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
@shadowknight 11 sürümünü kullanmak isteyenler için geldi bu sürüm tahminimce . Çıkar bu ay içinde 12 sürümüde

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
@shadowknight 11 sürümünü kullanmak isteyenler için geldi bu sürüm tahminimce . Çıkar bu ay içinde 12 sürümüde

hocam benim için yarışma önemliydi :D bu kadar geciktirince 12yi bizim yarışma tahmini yattı. 15 mayıs demiştim final için :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Sağlık olsun :) 11.64 sürümünde hız farkı var ama , güzel olmuş

changelogta hızla alakalı önemli bi değişiklik göremedim. 12 finale kadar operayı güncellemeyeceğim. uzun süredir tarayıcıdaki sorunlar yüzünden kullanmıyorum :)

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Anlaşılan 12 hazirana dayanacak... :) Güzel güzel :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Opera artık son günlerini yaşıyor :)

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Böyle bir saçmalık yok, Firefoxundan tut Chromesına 10 sürüm atladı Opera hala 11,60 larda birde ,64 üde var.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanırım sadece bir güvenlik güncellemesi 12 eskiden ne zaman çıkacaksa şimdi de o zaman çıkar

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Opera artık son günlerini yaşıyor :)

yok daha neler :D

Böyle bir saçmalık yok, Firefoxundan tut Chromesına 10 sürüm atladı Opera hala 11,60 larda birde ,64 üde var.

sürüm numarası çok mu önemli? :) şimdi başka birisi tutsa 50 numaralı sürüm dese daha mı iyi tarayıcı olacak?:)

sürümlere çok takılmamak lazım önemli olan işlevleri :)

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok daha neler :D

sürüm numarası çok mu önemli? :) şimdi başka birisi tutsa 50 numaralı sürüm dese daha mı iyi tarayıcı olacak?:)

sürümlere çok takılmamak lazım önemli olan işlevleri :)

Onları performans anlamında demedim ama önceki sürümlerine göre benchmarkta bir artış yok. h264 videocodec desteğide gelmedi. renderingde daha iyisini tanımam :D

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Onları performans anlamında demedim ama önceki sürümlerine göre benchmarkta bir artış yok. h264 videocodec desteğide gelmedi. renderingde daha iyisini tanımam :D

Onlar büyük sürüm değişiklikleri. Mesela Opera 12 ile olacak şeyler. Bunlarla ufak tefek sorunlar çözülüyor, stabilite yükseltiliyor yenilik nadir gelir.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Operayı seviyorum ama istediğim derece özelleştime yapamadığım için kullanamıyorum

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Yaşam son bulur, Opera devam eder :D

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Kabul edelim ki opera çok hızlı bir tarayıcı ama google chrome ile karşılaştırılamaz bile çünkü chrome'un arkasında google gibi bir güç var haliyle en iyi ve en çok kullanılan tarayıcı olması kaçınılmazdı. Opera ve firefox ise kendi çaplarında ilerliyorlar.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kabul edelim ki opera çok hızlı bir tarayıcı ama google chrome ile karşılaştırılamaz bile çünkü chrome'un arkasında google gibi bir güç var haliyle en iyi ve en çok kullanılan tarayıcı olması kaçınılmazdı. Opera ve firefox ise kendi çaplarında ilerliyorlar.
ne kendi çaplarındamı??????
şu an internet tarayıcıları bu kadar iyi ce gelişmişken bunları firefoxa borçlu çünkü ilk farklılığı firefox oluşturdu :D

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@zahek, bu geliştiriciler beni kızdırdı ama :D 12 rc yerine 11.64 çıkardılar. gitti bizim tahmin yarışması :D beta bu kadar uzun sürer mi yahu :D
Daha ayın 15'ine var ama :)

Bu sürüm aslında tam olarak bir güvenlik güncellemesi nedeniyle yayınlandı.

hocam benim için yarışma önemliydi :D bu kadar geciktirince 12yi bizim yarışma tahmini yattı. 15 mayıs demiştim final için :D
Daha çok yarışmalar yaparız sıkma canını :) (yakında...)

Anlaşılan 12 hazirana dayanacak... :) Güzel güzel :D
Yine bir yerlerden bir şey mi duydun sen :)

Sürüm numarası bu kadar önemli mi cidden?

Opera vaz geçilmezim. :D
Niyeyse benim de :)

Operayı seviyorum ama istediğim derece özelleştime yapamadığım için kullanamıyorum

Özelleştir(e)me(me) ve Opera...işte bu biraz garip geldi. Mesela ne yapmak istiyorsunuz?

Google'ın gücü elbetteki tartışılmaz ve kullanıcı sayısının IE gibi hızlıca artması ve fazla olması kaçınılmaz. Bu bir pazarlama stratejisi, güç dengesi, vs... Yalnız bu unsurlar tarayıcının kullanılabilirliğini, işlevselliğini, iyi ya da kötü olma durumunu takdir edersiniz ki etkilemez. Tarayıcıların arkasındaki geliştirici takımlarına baktığınızda Opera ve FF'nin ne konumada olduğunu görebilirsiniz (örn. tarayıcı dünyasında kullanılan birçok yeniliğin sahibi Opera'dır bildiğiniz üzere, tabii bu konu ayrı) bir konu.
İlerleme konusu ise tamamen kullanıcı bilinci ve tecrübesi ile alakalı elbette.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Chrome yokken Operayı tercih ediyordum. Çünkü firefoxtan baya bi önce açılıyordu. Fakat şimdi tarayıcı sıralamam;

1. Google Chrome Beta
2. Comodo Dragon Güncel
3. Maxthon güncel
4. Mozilla Firefox 13 Beta
5. Opera 12 Beta
6. Bazı sitelerde mecburi olarak Internet Explorer 9

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Daha ayın 15'ine var ama :)

Daha çok yarışmalar yaparız sıkma canını :) (yakında...)

ya hocam aslında yarışma önemli değil.kazansam güzel bi hatıra olurdu ama başka bi sefere diyelim :)

asıl opera geliştiricileri ne yapmaya çalışıyor onu anlamıyorum.

önceden opera ateş gibiydi. sık sık yeni sürüm çıkardı. sürümler de laf olsun diye değildi. her sürümde ansiklopedi gibi changelog olurdu.

son bi kaç aydır ne olduysa tarayıcı ileri gidecekken geri götürüyorlar iyice.

hem performans hem de özellik açısından çok gerilettiler tarayıcıyı.

my operada yorumlarda bile hep şikayet var.

inşallah ne yaptıklarını biliyorlardır :)

siz bi kulaklarını çekseniz de kendilerine gelseler :D

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya hocam aslında yarışma önemli değil.kazansam güzel bi hatıra olurdu ama başka bi sefere diyelim :)

asıl opera geliştiricileri ne yapmaya çalışıyor onu anlamıyorum.

önceden opera ateş gibiydi. sık sık yeni sürüm çıkardı. sürümler de laf olsun diye değildi. her sürümde ansiklopedi gibi changelog olurdu.

son bi kaç aydır ne olduysa tarayıcı ileri gidecekken geri götürüyorlar iyice.

hem performans hem de özellik açısından çok gerilettiler tarayıcıyı.

my operada yorumlarda bile hep şikayet var.

inşallah ne yaptıklarını biliyorlardır :)

siz bi kulaklarını çekseniz de kendilerine gelseler :D

Hocam, Ankaradaysanız bir gün misafirim olun. Uzun uzun konuşalım bunları. :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Hocam, Ankaradaysanız bir gün misafirim olun. Uzun uzun konuşalım bunları. :)

İstanbuldayım hocam :) üniye hazırlanıyorum bu sene kısmet olur yolum ankaraya düşerse uğrarım mutlaka :)

bu arada aslında opera hakkında çok az şey biliyorum:D sadece uzaktan takip edebildiğim kadar :D aslında koyu bir firefoxçuyum :D

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İstanbuldayım hocam
:) üniye hazırlanıyorum bu sene kısmet olur yolum ankaraya düşerse uğrarım mutlaka :)

bu arada aslında opera hakkında çok az şey biliyorum:D sadece uzaktan takip edebildiğim kadar :D aslında koyu bir firefoxçuyum :D
Ben de bir zamanlar öyle idim. :) Hiç bir şey için geç değil. Bakarsın burayı kazanırsın. Başarılar şimdiden...

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İstanbuldayım hocam :) üniye hazırlanıyorum bu sene kısmet olur yolum ankaraya düşerse uğrarım mutlaka :)

Olmazsa ben bir gün misafir edeyim. Ben İstanbul'dayım:)