Opensuse altında Joomla ile uğraşmak için...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aperon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Opensuse altında Joomla ile uğraşmak kendimi geliştirmek istemekteyim...
Sadece temel htlm bildiğim için ne nedir,nasıl yapılır bilemiyorum...
Düşüncem epey modülü çıkarttıktan sonra ortalama10sayfalık birşey yapmak...
Sisteme paket yöneticimle Apache kurdum galiba,galiba diyorum çünkü çalıştıramadım,netteki bilgiler açıklayıcı değil...komutlar işe yaramıyor...
Neleri kurup nerden ne şekilde çalıştırıp hangi uygulamalar kullanmam gerektiğini belirtirseniz kompozerle kendim çözerim kalanını...umarım:)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
238
Sadece apache değilde LAMP (Linux Apache Mysql Php) kurman lazım nette o şekilde arat, hatta bununla beraber phpmyadmin'in kurulmama ihtimali var üstüne tekrardan kurman gerekebilir. Apache'nin çalışıp çalışmadığını herhangibir browser'a 127.0.0.1 yazarak bakabilirsin.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
sadece kurmam yeterli mi?nasıl çalışır duruma getiriyoruz?
vaktiyle temel bi kaç ders almıştım,konsoldan çalıştırıp durduruyorduk o zamanlar...
tabi bahsettiğim rahat 10 sene olmuştur herhalde:)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
238
sadece kurmam yeterli mi?nasıl çalışır duruma getiriyoruz?
vaktiyle temel bi kaç ders almıştım,konsoldan çalıştırıp durduruyorduk o zamanlar...
tabi bahsettiğim rahat 10 sene olmuştur herhalde:)

openSuse de daemon'ları kendi ayarlıyor olması lazım ama emin değil, opensuse kullanmadığım için.. :)

aslında dvd'den kurulum yaparken bunlar kurulum listesinde oluyor oradan secip kursaydın kurulu gelmiş olurdu. :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
iyi fikir kurulumda seçip kurmak:)
ubuntu temelli bi media edit üstüne özelleşmiş bi dağıtım vardı(adını unuttum),onun gibi web tasarım üstüne özelleşmiş bi dağıtım varmıdır acaba???içinde apache'sine kadar olan...biraz eğitim dökümanı bulmam da gerek,benim bildiğim html gitmiş yeni resmen yeni html kodları çıkmış:)))
teşekkürler

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
LAMP kurduktan sonra tarayıcının adres satırına http://localhost ya da http://127.0.0.1 yazarak yerel sunucuna bağlanabilirsin. Bir de eğer web tasarım üstüne geliştirmek istiyorsan kendini CSS, JavaScript ve PHP'yi sırasıyla öğrenmeni tavsiye ederim

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
teşekkürler...güzel yol planı...css olayı beni mahvediyor bazen...