openSUSE 11.3 için 7. aşamaya geçildi.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
suse-linux-logo-wallpaper.jpg

Andreas Jaeger, openSUSE 11.3'ün yedinci ve ve son kilometre taşı sürümünü duyurdu. Milestone 7, son kilometre taşı sürüm olduğu için bir sonraki sürüm, 17 Haziran 2010'da çıkarılacak olan openSUSE 11.3 RC 1 olacak. Şimdi test etme ve hata bulma zamanı olduğunu söyleyen Jaeger; son kilometre taşının 2.6.34 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını, pek çok hatanın giderilmiş bulunduğunu belirtti. GNOME 2.30.1, KDE 4.4.3, LXDE 0.5.5 ve XFCE 4.6.1 masaüstü ortamlarına olanak sağlayan sistem; NVIDIA ekran kartları için (özgür nouveau sürücüsüyle) daha iyi grafik sürücü desteği sunuyor. Hem Moblin hem de KDE ile netbook desteği veren sistem, gelişmiş görsellik özellikleriyle geliyor. openSUSE 11.3 Milestone 7 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
openSUSE 11.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası
http://software.opensuse.org/developer/en

http://www.2dbilgisayar.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=859&Itemid=1,

dd36e615.png

The Community Strikes Back demişler bu aşama için Star Wars'taki Empires Strikes Back'den esinlenerek
Ancak neden öyle dediklerini anlayamadım :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Yahu bunlarda bi çıkaramadı şu dağıtımı be

başkaları üstüne ikinciyi çıkardı :mrgreen:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ama en son kerneli kullaniyor acaba bu artisimi yoksa eksi yönümü ,nede olsa yeni kernel yani bir takim düzelmemis hatayi da beraberinde getirir diye düsünüyorum bu arada su kernel 2.7 sürümüne ulasildiginda acaba ne olur :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
11.3'de Xorg va java'nın daha az kaynak tüketmesini umuyorum...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ramboberk
Mandriva ve Opensuse'nin çıkış tarihleri Ubuntu ve türevlerininkinden farklı

shakal yeni kernelden aşırı memnunum bence süper olmuş :D